Gecmiş olsun, orada kamera falan yokmuydu acaba?
Printable View
Gecmiş olsun, orada kamera falan yokmuydu acaba?
Cok gecmis olsun...
bizim buralarda da oluyo böyle şeyler benzeri başıma geldi ağaçlık içerisinden aracıma taş attılar gece. taş atanlar çocuktu hatta taşı bile gördüm araca denk geldiğinde iz bırakacak tipten biraz manevrayla kurtardık işi durmadım durunca arkadan gelecekleri kestiremedim çünkü:D tekrar geçmiş olsun
buyuk gecmis olsun valla usta
geçmiş olsun sertaç, allah beterinden korusun...
geçmiş olsun..
çocuklar yapıyor benim üstüme 2 tane cam şişe atmışlardı otobandaydım hemen ileride polisi gördüm ve durumu bildirmiştim
Büyük geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız..
Arkadaşlar şu cam tavan konusuna ve sunroof konusuna açıklık getirmek istiyorum. 10 yıldır otomobil sektöründeyim ve farklı markalarda çalıştım. Şu anda Opel'deyim. Bugüne kadar 5 kere araç güvenliği eğitimi aldım ve 1 kere de uygulamalı eğitim aldım. Sunrooflu ve cam tavanlı araçların tavan çerçevesi, diğerlerine göre çok daha sağlam. Kırılma sonrası dağılan parçaçıklar hiç bir sekilde can güvenliğini etkilemez. Herkes kazada sac kısmın sağlam olduğunu zannediyor. Size söyleyeyim. Sac, araç genelinde 0,8 mm. kalınlığa sahiptir ki sacı masaya yatırsam herkes bükebilir. Biraz kuvvetli biri eliyle yırtabilir. Aracı ve bizi koruyan b,c, ve d sütunları ve çelik barlardır. Ben güvenliğine daha çok güvendiğim için hep skydome istedim ama bütçemiz yetmedi.
Eğer açıklamamdan tatmin olmayan var ise eğitim notlarımı yayınlayabilirim.
Dostum cam tavanı boşuna beyan ermişsin. Beyan kısmına, aracın üzerine sonradan ( fabrikada üretimde takılmadan) takılan parça ve aksesuarlar işlenir.
Skydome zaten fabrikada yapılıyor. Dışarıda yaptırma şansın da olmadığına göre beyanın geçersiz. Kısaca masraf 2.000 TL de çıksa sorun yok. Kasko parayı tam ve eksiksiz öder. Hiçbir sorun yaşamazsın.
geçmiş olsun
duyduğum kadarıyla bu işi eskiden bulgaristandan geçen tır şöferlerimize yaparlardı..üstgeçitte saklanan şahıslar gözüne kestirdikleri tır, üstgeçide yaklaşır yaklaşmaz köprüden kiloluk demir sallandırırlardı..şöför aracı durdurur durdurmazda şöförü gasptan tutunda aracı alıp gitmeye kadar varan nahoş şeyler olurdu.
Nasıl bir memelekette yaşıyoruz yahu.Millet arabasıyal üst geçitten geçerken üzerine cisim bile fırlatılıyor.Bunları yapanı pusuya yatıp takip edeceksin bulduğun yerde de Allah yarattı demeyeceksin.
Neyse ki skydome açık değilmiş, yoksa Allah korusun sonuç daha kötü olabilirdi. Geçmiş olsun...
Aga geçmiş olsun vallah allah kormuş bu aralar buralarda kamyonlar dolaşıyor (maskoda çalışıyorum biliyorum) muhtemelen onların yol kenarlarına döktükleri taşlar dan biri düşmüş olabilir... çok geçmiş olsun...
çok geçmiş olsun...
Geçmiş Olsun Arkadaşım Allah Betirnden Korusun.
Geçmiş olsun inşallah bidaha yaşamazsınız aynı olayı...
afedersiniz ama memlekette hayvanlarla bi arada yaşıyoruz resmen...çok sinir bozucu çok geçmiş olsun
bence cam tavan almayın sac olsa daha iyi olurdu. cm kırılıp gidiyor. ne gerek varki cama, tabiki zevk meelesi bunlar. hem sağlıksız,güvensiz, saç olsa yamulurdu ama bişey olmazdı kaportacıya düzelttirir boyattırır devam ederdiniz. şimdi mecburen oraya bi cam taktırmak gerekiyor. az bişeyde değilki bu camlar. normal düz cam kestirip taktırsan bu seferde ovallik olmaz. ben olsam 2-3 milyar veresiye camcıya ölçüsünü aldırıp renkli bi cam kestirip taktırırıdım.
Çok geçmiş olsun gerçekten üzüldüm, umarım en kısa zamanda kaybınız telafi edilir.
çok geçmiş olsun..
skydome kırılma sonrası zararsız parçalara ayrılmış..
bunu yapanda insan buna maruz kalan da insan yok ya bu istanbul yaşanmaz oluyor giderek çok geçmiş olsun
Açıkçası bu, sitede gördüğüm ikinci skydome patlama vakası.. Ben aracımı apartmanların yanına koymak zorundayım ve apartmanlardaki çocuklar zaman zaman balkondan aşağıya birşeyler atıyorlar, şimdi endişelendim.. Aracın skydome'una şeffaf kaput koruma filmi çektirmeyi düşünüyorum, size de tavsiye ederim.
Allah korumuş gerçekten çok geçmiş olsun
Acı bir tecrübe olmuş
bununla geçmiş olsun ...
@ xnode
şeffaf koruma bandının skydome' a güvenlik açısından acaba artısı eksisi ne olacak belkide iyi yapalım derken kötüde olabilir.
cok gecmıs olsun kardesım... bır tesellı canına gelmedıya gerısını salla gıtsın... hem cam degısır tavanın boyasız olur... ayrıca kaskon varsa kaskonun yapması gerekır ... yukardan bırılerının bırsey attıgını beyan ettın mı bari ( kaskon varsa)
allah beterinden saklasın skydome'un mu var derdin var ama o alt geçidin üstünü bi yoklayın birileri atıyor olabilir
Sertaç, sana ve eşine çok çok geçmiş olsun...
Allah beterinden korusun, tekrar göstermesin...
Büyük geçmiş olsun, Allah beterinden korusun çok üzücü bir durum
çok geçmiş olsun cinayete teşebbüs bu ama failleri yakalamak imkansız.ya birde bilip bilmeden yok cam patlamış yok sac olsa çatlardı vs vs yorumlar...arkadaşlar otoyolda100-120 km/h hızla giderken sac veya cam farketmez tavana bir şey düşerse herkes panikler.alakalı alaksız yorum yapılmasın
Geçmiş olsun. skydome camı bildiğim kadarıyla darbeye dayanıklı bi cam nasıl olurda patlar ki.
@ xnode bildiğim kadarıyla bu camlar gelişigüzel dağılmıyor kırıldıklarında, cam tavana yapılacak böyle bir uygulama camın güvenli bir şekilde kırılmasını önleyebilir, belkide dışarı patlayacağına içeriye patlamasına sebep olabilir. Benimde teknik açıdan yeterli bilgim yok ancak yinede aklıma böyle bir ihtimal geldi ve uyarmak istedim.
Karakola gidip beyan ettim, tutanak aldım. Arabayı servise bıraktım bile ama cumartesi akşam teslim ettiğimden daha dokunulmadı bile.
Bu arada kaskodan ne zaman araç alabilirim? Bunun şartı şurtu var mı arkadaşlar?
Telefonda dosyanız açılıp eksper gitmeden araç veremeyiz dediler, doğru mudur?
Elim ayağım bağlandı, bugün 70 lira taksi parası verdim...