Alıntı ekorkut Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla bu sitede var mı bilemiyorum ama box takıp da mazot pompasını eline alan çok duydum ben başka bir forumda. Henüz daha borç ödediğim için çok detaylı giremedim bu konuya ama benim aklımdaki isimler ya yurt dışından fazla abartılmamış novitec modül, ya da her yanda ismi adı sanı duyulmuş, mekanik arızalara ankarada bosch service tarafından da garanti verilmekte olan alpin modül. Bunlar hakkında bir bilgin duyumun deneyimin var mı acaba? Özellikle Novitec modülde DPF koruması için ayrıca turbo basınç sensörüne bağlanan başka bir soket daha var. Turbo basıncını da izleyerek partikül filtresini korumak amacı ile rail basıncını turbo basıncı ile koordinasyon içinde ayarlıyor. Bizim araba için yazan 105 HP değer de zaten çok agresif değil toleranslı değerler içinde çalıştığının bir belirtisi gibi geldi bana. Alpin ise daha agresif sanırsam. Rapid ise pazarlayan adamın 100 tane forumda onno ustanın köşesi gibi reklam yapıp sorulara olur olmaz cevap verme havalarından ötürü gözümden düştü güvenimi kaybetti. DTE SKN duymadım. CR powerbox adı altında ikinci elleri veya sıfırları 200-250 YTL civarlarında seyreden kutuların box uygulamalarının en dandik ve tehlikelileri olarak düşünüyorum bilmem haksız mıyım acaba. Bir de bunların bazılarının rail sensörünü değil enjektör sinyallerini işlediğini duydum. Onlar daha da tuzluymuş. Açıkçası benim 90 lığın zaten hali hazırda 1.2 barda çalışan turbosunu çiple daha da yüklemenin limitleri zorlamak olduğunu düşünüyorum ve bu yüzden çok nazik davranan ve duman show yapmayacak toleranslı, mazot pompasını yormayacak bir box ın daha uygun olacağını düşünüyorum. Dediğim gibi aklımda Novitec ve Alpin var ama bilemiyorum.
Chip tuning orjinal yazılımı degistiriyor ve limitoru ileri atiyor yada kaldiriyor.
Novitec Power Rail 2 denilen piggy-back bunun sonrasinda beyine baglanip, arabaya gore ince ayar yapılıyor istenilen hava yakıt karısımına gore.
not:Novitec ara beyin limitore mudahele etmez...
Neticede Novitec 4.maddede yazdığım boxlar arasına giriyor. Eğer almak istersen şu linki takip et.
https://cgi.ebay.de/NOVITEC-POWERRAI...em330217057248