Bende ''bov'' yaptırmayı düşünüyordum hatta ebay'den HKS alacaktım ama araştırmalarım sonucunda vazgeçtim. Nedenmi;
Dizellerde durum farklı, yani turbo intake'inden gelen basınçlı hava zaten motora gidince bir zarar olmuyor hatta getirisi oluyor. Dizele basınç lazım çünkü. Bov'u takarsanız motorda yeterli basınç olmadığından turbonun daha fazla üflemesine sebep olacaksınız ve turbonun ömrünü yarıya indereceksiniz. Yani turbo normalden daha fazla çalışacak. Bence değmez ama siz bilirsiniz, turbolarda çok ucuz parçalar değil.
GP in mirror is faster than they appear !
blow off la ilgili açılan başlıkları okudum,ama yanlış anlamadıysam motora ekstra parçalar takılmış,performansı dustu diyenler olmuş,bülent abi torbolag dan bahsetmiş...yani bu sesi direk alıcagımız bi sistem yok mu,hiç motoru kurcalatmadan...belki biraz garip bi ornek ama bi korna gibi...mesela aracın biyerine bu sesi çıkaran bi alet yerleştirilse,aracın içinede bi düğme konulsa,dugmeye basıldıgında bu ses çıksa,çok mu basite kaçtım yoksa
yada blow off denen bu benim bahsettiğimle aynı şeymi,eğer aynı şey ise neden motora ekstra parça takılmış???
Arkadaşım aynı bölümde Bana şans dileyin isimli yazım var. Oradaki son konuşmaları okursan tam senlik.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri