Sayfa 2/2 İlkİlk 12
40 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Fire motor modifiye hk

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

HGT155 nickli Serkan Kormaz arkadaşımız herhalde buradan cezalı olduğu için cevap atamamış olacak ki kendisi beni facebooktan ekleyip engin bilgileriyle aydınlatmaya çalıştı. Lakin kendisinin bilgi ışığı mum ışığının ötesine geçemedi yine atıp tuttu. Amacım burada kendisine çamur atmak değil, dediğim gibi kendisi birilerinden bir yerlerden birşeyler duymuş ezberlemiş not etmiş vs. fakat bilgileri yanlış, yanlış bilgilerle konu hakkında yabancılık çeken site dostlarımızın kafasını karıştırmaktan öteye gidememiştir. Yukarıda yazdığı Specde yazdığı markalardan 1 2 tanesinden başka uygulanacak malzeme yok. Çoğunun ne işe yaradığını kendisi bile bilmiyor. Kendisine itibar etmeyiniz.

Oğuz MERDAN
    byspayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 405

Kaan Bey,

Paylaştığınız videodan çok da imkansız bişi değilmiş gibi geldi bana. Marş sesinden de motorun FIRE olduğu belli. 130 hp gibi güçler elde edebiliyorsak çok iyi bir değerdir bu. Umarım bir gün bunu araçlarımıza monte edebilmek mümkün olur...

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Tabi ki imkansız değil fakat maliyetli bir iş olduğundan Türkiyede kimse yanaşmak istemiyor. Hazır yapılmışı var onu alırım diyor haklı olarak tjet alıyor. Ama Romeo_ER nickli arkadaşımız kanıma girdi biraz belki benden birşeyler çıkabilir kısmetse

Ziyaretçi051
    Ziyaretçi Ziyaretçi051 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

t-jetle arasındaki farklar silindir blogu 6 mm kısa silindir kapağı farklı 16v olmasından,pistonlar farklı,manifold ve gaz kelebek sistemi farklı,borular ve debimetre,intercooler,egzos manifoldu ve turbo bende arabamı yapmayı düşündüm hatta turbo yerine elektrikli süper charger takmayı bile düşündüm çok fazla değişiklik yapmadan yine youtubede elektrikli caharger uygulamalarını izledim tek düşüncem yazılım bunları uyguladıktan sonra birde verim alamazssak yaptığın işin hiç bir işe yaramaması yani istediğin verimi alamaman ve tekrar taktıklarını söküp yeniden geri toplamak ölüm.
    Alıntı comanchee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben açıkçası pistonların değişmes gerektiğini düşünmüyorum.çünkü t jet satış sayısı fireden az.sırf bu nedenle farklı motor üretmez.incelediğimde çapxstrok aynı.motorların fotoğraflarından inceledim blok da benzeşiyor gibi

Oğuz MERDAN
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabi ki imkansız değil fakat maliyetli bir iş olduğundan Türkiyede kimse yanaşmak istemiyor. Hazır yapılmışı var onu alırım diyor haklı olarak tjet alıyor. Ama Romeo_ER nickli arkadaşımız kanıma girdi biraz belki benden birşeyler çıkabilir kısmetse
    Haklısınız. Genelde öyle yapıyorlar. Aslında sınırları zorlamak kadar da zevkli bişi yok Siz pistonların sağlam olduğunu da söyledikten sonra ben de olabileceğine daha çok inandım.

Biraz önce videoyu bi daha izledim de turbo tam olarak nasıl bi göreve sahip orda anlayamadım. Çalışma şeklini çözemedim yani. Bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum..

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Fire motor icin yaptiginiz hersey, dogru orantili olarak yakiti arttirir.

Bu arada fire motora turbo icin yurt disindan haber beklemeye gerek yok. Burada da yapilir merak etmeyin.

Gectigimiz gun canli canli 1.6 zetec motorlu focus'ta gordum turbo bir tanidikta.

Sent my GT-I9100 using
    Oz Büyücüsü

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Oğuz MERDAN
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Cüneyt Abi varsın yakıt artsın birazcık ama artık aksın şu araçlar. Düşünmesin gidiyim mi gitmiyim mi diye

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Alıntı byspayn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cüneyt Abi varsın yakıt artsın birazcık ama artık aksın şu araçlar. Düşünmesin gidiyim mi gitmiyim mi diye
    Benim fire iyi gidiyordu. Sattigim cocukta cok memnun su an.

Gerci ben arabama 1 kisiden fazla almadigim icin yuk olmuyordu cok

Sent my GT-I9100 using
    Oz Büyücüsü

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Kaan Acurol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Düzgün yazılımla hiç birşey olmaz.

Kaan Acurol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Alıntı byspayn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklısınız. Genelde öyle yapıyorlar. Aslında sınırları zorlamak kadar da zevkli bişi yok Siz pistonların sağlam olduğunu da söyledikten sonra ben de olabileceğine daha çok inandım.

Biraz önce videoyu bi daha izledim de turbo tam olarak nasıl bi göreve sahip orda anlayamadım. Çalışma şeklini çözemedim yani. Bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum..
    Dediğim gibi motorun altyapısı sağlam çok yüksek basınçlar olmamak kaydı ile kaldırır. Turbolama işlemlerini. Turbo konusuna gelince genel olarak mı turbonun çalışma prensibini bilmiyorsun yoksa videodakinin mi?

@Luc
    Fire motor icin yaptiginiz hersey, dogru orantili olarak yakiti arttirir.

Bu arada fire motora turbo icin yurt disindan haber beklemeye gerek yok. Burada da yapilir merak etmeyin.

Gectigimiz gun canli canli 1.6 zetec motorlu focus'ta gordum turbo bir tanidikta.
    Buradada yapılacağı aşikar bazı rakamlar netleştiği zaman kısmetse bende turboya Besmeleye geçiricem aracı bu bahsettiğim ingiliz dostlar araca tak çalıştır tarzında stage 1 hazır bir kit oluşturma çabasındalar kısacası parçalar set halinde gelecek düzgün bir garajda sağlam ustalar eşliğinde takılacak ve bitecek yazılımıyla beraber gönderecekler tabi muhtemelen standalone beyinle gönderirler. onun haberini bekliyorum. Benim düşündüğüm ise tjet parçaları ile düşük basınçta birşeyler yapmak kısmet olursa netleşince zaten buradan duyururum Türkiyedede bir ilke dünyadada sayılı evo arasına girerim heralde

Oğuz MERDAN
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Alıntı Luc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim fire iyi gidiyordu. Sattigim cocukta cok memnun su an.

Gerci ben arabama 1 kisiden fazla almadigim icin yuk olmuyordu cok

Sent my GT-I9100 using
    Zaten 2 kişi olduğunda bagajda yoksa performans ideal araçta. En azından yormuyor yani. Ama 4 kişi+full bagaj yetmezmiş gibi bi de klima açıksa performans sinir bozucu hale geliyor ->

Dediğim gibi motorun altyapısı sağlam çok yüksek basınçlar olmamak kaydı ile kaldırır. Turbolama işlemlerini. Turbo konusuna gelince genel olarak mı turbonun çalışma prensibini bilmiyorsun yoksa videodakinin mi?
    Videodakini anlayamadım abi.. Turbonun ucuna bi tane hortum mu takmış ne yapmış çözemedim. Yoksa egzost çıkışına mı bağlamış. Benim bildiğim kadarıyla (yanlış biliyor olabilirim tabi) turbo direk motorun içine hava basar videoda turbonun hava bastığı yer çok tersmiş gibi geldi

Kaan Acurol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Turbo evet egzos gazı ile çalışır onuun sayesinde paller döner emişi sağlar. Oradaki hortum bağlı değil gibi başka bir manası vardır. Turbonun yeri benimde açıkçası garibime gitti. Dediğim gibi o proje tamamlanmış bi proje değil belki başka bir çözüm bulmuşlardır.

Ziyaretçi051
    Ziyaretçi Ziyaretçi051 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kaan benden sana tam destek mekanik anlamda yardımcı olurum

Kaan Acurol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Çok teşekkür ediyorum abi senin varlığın, manevi anlamda desteğin bile yeter senin gibi yenilikçi insanlar daha da çoğalır inşallah abi perşembe günü muhtemelen yanına uğrayacağım müsaitsen görüşürüz detaylı.
    Konu Budweiser tarafından (14/12/2011 Saat 02:46 ) değiştirilmiştir.

Oğuz MERDAN
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz

Kaan Bey, Abi bizi de haberdar edin lütfen gelişmelerden...

Kaan Acurol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Mutlaka

Emre Güler
    emre1307 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16bes39
    Edilen teşekkür: 7

Alıntı comanchee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Acaba 1.4 Tjet egzost manifoltu turbosu ve katalitik konvertörü ile alınarak bizim firelere montajlanabilirmi.genelde fire ile uğraşmayın diyorlar ama merak ve dene arzusu bizi ıtmalıyor ne yapalım.
    Sadece katalizor iptal edilip duz boru cektirmeyle bile motorun rahatlamasi saglanabilir ama benzin kokusu olur.

Kaan Acurol
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah

Alıntı emre1307 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sadece katalizor iptal edilip duz boru cektirmeyle bile motorun rahatlamasi saglanabilir ama benzin kokusu olur.
    Benzin kokusundan ziyade. Kat iptali alt devirleri tamamen öldürüyor. Orta susturucuda yok zaten. Stock motorda yapılacak en iyisi büyük kazanlı olmamak şartıyla son susturucuyu değiştirmek. Manifolduda soracak olan olursa. Denendimi bilmiyorum ama ben görmedim tepkisi ne olur bilemiyorum. Yeni Manifoldla katta iptal olacagından yine alt devir öldüreceği kanaatindeyim.

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

Benzin kokusundan ziyade. Kat iptali alt devirleri tamamen öldürüyor. Orta susturucuda yok zaten. Stock motorda yapılacak en iyisi büyük kazanlı olmamak şartıyla son susturucuyu değiştirmek. Manifolduda soracak olan olursa. Denendimi bilmiyorum ama ben görmedim tepkisi ne olur bilemiyorum. Yeni Manifoldla katta iptal olacagından yine alt devir öldüreceği kanaatindeyim.
    back pressure olmadığından alt devirler gerçekten ölür.aynı şey dereceli egzantrik içinde geçerli 0,8 bar işimizi görür düzgün mapla ama cepte iyi para olması lazım...
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

Hüseyin KURT
    backdraft_1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 5

Alıntı Luc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Stok fire iyidir, benim onceki aracim. Sert kullanimda aracin performansi tatmin eder. Zorlayin araclari biraz, Fiat iyi motor yapiyor..

Sent my GT-I9100 using
    biraz fazla devirli kullanmak gerekiyor performans için tecrübeyle sabit yakıtta da ilginçtir daha fazla tasarruf ediyorsunuz araba o kadar bağırmasına 3500 4000 devir gitmesine rağmen. ve aracın yüksek devirlerdeki performansı gayet iyi olduğu kanaatindeyim

Sayfa 2/2 İlkİlk 12