Alıntı bambogie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
dediğin şeye tamamen katılıyorum deneyimle sabittir arabamı bursadan aldım eskişehirde yaşıyorum 2 kez ankara 3 kez bursa (git-gel) gördü ilk 500km bursa şehir içinde yaptım deli gibi yakıyodu mazot yetişmez olucak zannediyodum ilk eskişehire geldim biraz düştü ortalama sonra iki kez ankaraya gittim geldim en son bursaya giderken 2 kişi orta yük 4.3 lere kadar düştü şehirlerarası şehir içinde kullanıma göre 7.5lerden 5.0-5.6 arasında şu anda uzun yol gördükten sonra dizel her türlü kendine geliyor öyle deli gibi falanda basmadım hiç öyle bi derdim olmadı sadece geçen gün bursadan gelirken geç kaldım diye 170-180le geldim gene ortalamam 5.2ydi hayret ettim yaklaşık 80km bu tempoda geldim.hiç boşuna zorlamasın arkadaşlar ilk 5000 içinde fırsatları olursa biraz uzun yol sabitlesinler 2000 devire koysunlar bi cd rahat rahat arada bi yol bulunursa düzlük nasıl gidiyor diye bassınlar bu arada aracı teslim aldığım gibi 90km yol yapmıştım ortalama hızım 113km y di.rodaj falan artık yok.yüklenebildiğim kadar yüklendimdi.bursadaki yeni otobanda.tek diyeceğim şey şehir içinde kesinlikle motor açılmıyor.basın yada basmayın şehir dışında farkını göreceksiniz.en azından dizel için diyebileceğim bunlar.benzinliler için benzinli kullanan arkadaşların deneyimlerine bakmak lazım

arkadaşım bana katılmışsın. evet ben de aynen sana katılıyorum.

Arkadaşlar şehirlararsında motor açmak için sürekli yüksek devirde mi sürmeliyiz (3. viteste 90 km hız gibi ) yoksa kalkışlarda ve aralıklarla arabayı 4500 devire çıkarmamız mı gerekir??
hayır arkadaşım katiyen basmana gerek yok. aynen arkadaşımızın dediği gibi. at 5 ine 6 na. sabitle 2000 devire rahat sakin bir yolculuk yap. hiç basmana gerek yok. yeter ki uzun süre o devirlerde yolculuk yap. araç cidden açılıyor. yakıt baya baya azalıyor. basmak basmamak önemli değil. hele şehir içi hiç tınlamıyor.