Alıntı Cihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aracın ataklaşması konusunda pek bişey diyemem zira ilk aldığım gün de ataktı hala da atak. ataklığında çok bir değişim olmadı. fakat şu var. aracı hep şehir içi kullandım ve motor açılsın biraz daha az yaksın diye felan biraz zorladım fakat bişe değişmedi. ama ne zamanki bastım toplantıya ankaraya gittim döndüm, yakıt hızla azalmaya başladı. anladım ki motoru açmak için şehir içi kullanmak bir işe yaramıyor. motoru açmak istiyorsanız uzun yola çıkın. yani arabayı uzun süre sabit hızda kullanabileceğiniz bir ortama girin. şu an 7.4 lerden 6.7 lere indim ve iniş devam. 1 uzun yol daha yapsam tam süper olacak
dediğin şeye tamamen katılıyorum deneyimle sabittir arabamı bursadan aldım eskişehirde yaşıyorum 2 kez ankara 3 kez bursa (git-gel) gördü ilk 500km bursa şehir içinde yaptım deli gibi yakıyodu mazot yetişmez olucak zannediyodum ilk eskişehire geldim biraz düştü ortalama sonra iki kez ankaraya gittim geldim en son bursaya giderken 2 kişi orta yük 4.3 lere kadar düştü şehirlerarası şehir içinde kullanıma göre 7.5lerden 5.0-5.6 arasında şu anda uzun yol gördükten sonra dizel her türlü kendine geliyor öyle deli gibi falanda basmadım hiç öyle bi derdim olmadı sadece geçen gün bursadan gelirken geç kaldım diye 170-180le geldim gene ortalamam 5.2ydi hayret ettim yaklaşık 80km bu tempoda geldim.hiç boşuna zorlamasın arkadaşlar ilk 5000 içinde fırsatları olursa biraz uzun yol sabitlesinler 2000 devire koysunlar bi cd rahat rahat arada bi yol bulunursa düzlük nasıl gidiyor diye bassınlar bu arada aracı teslim aldığım gibi 90km yol yapmıştım ortalama hızım 113km y di.rodaj falan artık yok.yüklenebildiğim kadar yüklendimdi.bursadaki yeni otobanda.tek diyeceğim şey şehir içinde kesinlikle motor açılmıyor.basın yada basmayın şehir dışında farkını göreceksiniz.en azından dizel için diyebileceğim bunlar.benzinliler için benzinli kullanan arkadaşların deneyimlerine bakmak lazım