Konumu kirletme murat:'(
Artar artar. Chiplide eskisinden daha zorlayarak sürerseniz yakar. Eskisi gibi kullandığınızda düşer. Yani dip gaz yapmıcaksınız. Benim söylediklerimi çevirip sanki ben başka si,z başka bir şey söylüyormuş gibi yere çevirdiniz...
Valla ben çok iyi hatırlıyorum sizin yazdıklarınızı. Örneğin bir bravo için bir yazılım yaparım bütün bravolara yüklerim diyordunuz. Arabaya göre falan hikaye. Her arabanın beyni aynı hepside aynı yazılımı kabul eder paşa paşada biner demiştiniz. Haa ben demedim diyorsanız gene söylüyorum iiy yoldasınız![]()
Konumu kirletme murat:'(
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)
yazımı bulun...size chip tuning ücretsiz...
konu hakkında açıklama yapmak gerekirse olay şudur...
araçların beyin kodu ve yazılım kodu tutuyorsa...aynı yazılım kullanılabilir.
ancak burada şöyle bir sorun çıkabilir.
her araç aynı km de olamaz her araç verilen değeri aynı şekilde yansıtamaz
aracın bakımı ile alakalı olarak değişen etkenler var
bu yüzden ben bu tür bir klonlamaya karşıyım o yüzden diyorum ki her yazılım araca ve kişiye özgün olmalı
diğer taraftan etik değildir zahmetsiz emeksiz haram bir kazançtır...
bu yüzden hiç bir forumda ben klon yazılımı desteklemedim tasvip etmedim...hep karşı çıktım.
ve tekrar ediyorum
ben bu sektöre girmeden önce kimin ne olduğunu bilmiyorum ancak şuan bilmem tanımam gereken herkesi biliyorum tanıyorum...
özellikle marka sandığınız bir çok yer...kopyacıların ta kesdisi...
kime yaptırırsanız yaptırın kaça yaptırırsanız yaptırın...ama kopya yaptırmayın aracınıza özgü olsun size özgü olsun...
öyle zaten bizimkiler..hepsi belli temeller üzerine araca özel yazılıyo..
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
Ben çok iyi hatırlıyorum. Hatta chip tuning izlenimleri konusunda idi sanırım. Ama yok olmuş anlamadım gitti. Sonrasında her beyin farklıdır her araçta bir çok değişik seride beyin çıkar denmişti. Daga sonrasındada tamam polemike girmeye gerek falan diye kapanmıştı. O konuyu hatırlayan biri vardır elbet. Tabi düzenleye girip sile basmak o kadar zahmetli bir davranış değil.
Ben kefilim abiBenim arkadaşım zaten. Burağa sercana hep benim vasıtamla yaptı hepside memnun. memnun değiliz lafını hiç duymadım. Chipin tek dezavantajı duman atma olayı abi. Tabi kişiye göre. Benim için önemsiz bişey ama bazısı takıyor
Duman istemessenizde örneğin sercan 30küsür hp almış onun yerine 20 alırdı duman olmazdı. Ne kadar güç o kadar duman.
Hmm bak bunu bilmiyordum...
Tamam murat bı kafamı toplayım döncem sana
I ' m c a p u l i n g . . .
Dumanı bol olsun dedim özellikle ben![]()
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun =)
yine mantık hatası.. aracın bakımı ile chiptuning arasında ilişki var ise her 25-30bin km de yeniden "yeni" yazılım atmak gerekirdi.. sizin dediğiniz aracın mekanik aksamlarında modifiye varsa geçerli olabilir..
en verimli şekilde ayarlanmış yazılımları ortak araçlar sorunsuz kullanırlar ki tanıdığım kişiler bu şekilde kullanıyor.. yaklaşık 11bin km dir bende de sorun çıkmadı, memmunum..
bu arada kişiye özel sözünüz doğrudur "benim motora asıl usta çekinme" diyen kişiler için ayrı bir düzenleme yapılabilir..
ha bide sahte windows kullanmakla aynı oranda etik bence..![]()
Madem hatırlıyorsanız , bulursunuzda...editlediğim bir mesaj varsa onu da bulun...yada benim yazımdan belki siz yada biri alıntı yapmış olabilir...ona da bakın.
kusura bakmayın ama...bu şekilde beni karalama hakkınız yok.
varsa delil buyur çıkar ortaya...yoksa sus...
işin aslı şudur...son kez yazıyorum...
aynı marka ve modelde bir kaç farklı beyin serisi çıkabilir...mutlaka çıkacak değil ama genelde çıkıyor.
bir aracın yazılımı ile diğer aracın yazılımı eğer
- beyin numarası tutarsa ve yazılım numarası tutsa da tutmasa da sorun çıkarmaz
- beyin numarası tutmuyorsa yazılım numarası zaten bir işe yaramaz ve immo aracın çalışmasını engeller. bu durumda immoyu off'lamak lazım yada yeniden kodlamak lazım. ancak beyin kendini korumaya da alabilir. bazı beyinlerde bu mümkündür. bu durumda o beyni kaldır at yaparsın.
şimdi konuya gelecek olursak
başka bir araçtan aldığınız yazılımı kendi aracınıza yüklettirmek isterseniz ortadaki tek sorun şu. o araca verilen değer sizin aracınıza ne kadar uygun ???
o aracın motor sağlığı yada turbo sağlığı ile sizinki bir mi ??
bunu bir çok kez denedim bir çok kez yaşadım. aynı değerleri bir diğer arabaya vererek aynı sonuçları elde etmek çok zor.
bunu kafadan sallayarak söylemiyorum.
bende zamanında merakımı gidermek ve işin aslını öğrenmek için bunları denedim ve tecrübe ettim. olmadığını gördüm. 3 aynı araca aynı yazılımı attım. biri muhteşem oldu diğerleri vasat.
bir araba aynı değerlerde çoşarken diğeri onun kadar süper olmadı...
daha sonra diğer arabalara yeni yazılım hazırladım da istenilen gibi oldu.
benim tecrübem ve görüşüm bundan ibaret...
- bugüne kadar kopya yazılım kullanmadım
- bugüne kadar başkası tarafından hazırlanmış bir yazılımı çoğaltmadım
- bugüne kadar aynı yazılımı bir başka araca atmadım
- her araca ayrı yazılım ve değerler uyguladım
sizler bu işin içinde olsaydınız böyle düşünmez böyle konuşmazdınız.
işin özünü bilmediğiniz için böyle yorumlar da normal...
2 aracın motor durumu turbo durumu aynı olmayabilir bu de benim için tehlike demektir. ben buna dikkat etmezsem turbo mil keser.
bu yüzden birini turbosunu 0.10 artırırken diğerine 0.30 verebilirim
bir araç ne kadar yeniyse turbosu ne kadar iyiyse o kadar çok yüklenebilirsiniz ancak ne kadar eski ne kadar sağlıksız ise o kadar kısmak gerekiyor...
150bin km chipli sürenler var. 230 bin de chip attığım var....turbosunu %50 açtığım araç var...%10 turbo açtığımda var.
madem bir aracın turbosunu %50 artırabiliyorum o halde herkes %50 açsın her arabada bu değerleri uygulasınlar...
yazılım hazırlanırken o aracın motor durumu km si turbosu sürücünün sürüş tarzı göz önünde bulundurulmalı...
Konu cemal arslan tarafından (06/05/2010 Saat 10:35 ) değiştirilmiştir.
cemal bey güzel anlatmışınız eyvallah yalnız kafamdaki soru işareti hala duruyor..
diyelim ki araca özel yazılımı hazırladınız ve sorunsuz kullanıyorsunuz ve üstünden 40-50bin hatta 100bin km geçti..
turbo biraz eskidi diyelim ve hala 40-50bin km önce hazırlanmış yazılımı kullanıyor araç..
yazılım kendi kendini güncellemediğine göre tekrar araca özel yazılım mı gerekecek?!
ilk aldığınız değerle hazırladığınız yazılımın istenilen değerleri 40-50bin km sonra verebilecek mi?!
anlamadığım ve mantık hatası dediğim kısım buydu..
bu işin standartı da yapılabilir ve motor ömrü boyunca kullanılabilecek ortak yazılımlar kullanılabilir konusunda ısralıyım..
işin içinden olmamakla yada özünü anlamamakla ilgisi yok bu konuların..
okuduğumu anlıyorum anlamadığım yerleri de güvendiğim kişilere soruyorum..
mehmet ali ara sıra service pack yayınlıyorlar araba yaşlandıkça onu yüklersin![]()
multimade son sürüm tercih ederim hep..![]()
![]()
yazılımcı barbaros olursa güncellemeler mevcut demektir..hiçbi aracada aynı yazılımı hop hop koplyaladığını görmedim duymadım..
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
sercanım hayırlı olsun. kazasız belasız kullan. bu arada bi de yay taksan artık
obsessed the red
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri