Merak ettım dogrusu ..Hadı bakalım
Beyler,
Artık zaman bu zamandır. Nalbura gidilir metrelerce bir tarafı alüminyum diğre tarafı zift kaplı izolasyon malzemesi alınır.
Sonra koltuklar sökülür. Yan plastik tutucular sökülür taban halısı kaldırılır. Bir güzel çift kat izolasyon yapılır.
Ben tüm kapı içlerini,arka bagaj kapağını izolasyon yaptım. Tabi bagaj tabanını.
Sıra geldi arabanın tabanına. Arkadaşın biri 2009 Ford Focusuna yapmış. Ciddi fark etmiş. O plastik parçalar çok hikaye düzgün ce çektinmi hepsi çıkıyor yerinden. Koltuklarda pek bir nane yok. Önemli olan yer bulmak. Ah bahçeli bir evim olsaydı.
Neyse halledeceğim. İş bitince de buraya yazacağım.
Merak ettım dogrusu ..Hadı bakalım
I ' m c a p u l i n g . . .
benimde yerim olsa aklımda olan birşey güzel bir olay
I ♥ Punto
bende yapıcam yapması çok kolay aslında ama önce tesisatımı takmak için sökülüsn heryer o zaman yapıcam
bende de mekan var da işte bu malzemeyi nerden bulurum onu bilmiyorum yoksa kendim yapacağım
yapı marketlerde bulunabilir belki
olmazsa hafta sonu Adana ya gittiğim de pratiker e bakayım. Sonra ki hafta da çiftliğe gidip bir güzel halledeyim...
keşke bir kere nasıl yapıldığını görebilseydim daha iyi olurdu
Peki bi soru bu iç izalasyon malzemeleri nemlenme yapmazmı? heleki kış ayında.
Puntolojik
Mesela ben çift paspas kullanıyordum geçen bir yıkamacıya gittim kış aylarında tavsiye etmediğini söyledi bunu.Ayakkabılardan her halukarda su,çamur sızacaktır paspas dışına buda döşeme hava alamadığı için zamanla koku yapar dedi.Hatta ve hatta böcek bile yuva yapabilir dedi.Şimdi aracın normal döşemesi ile bu izalasyon malzemesini kullanınca sağlıklı olacakmı acaba araştırmak lazım.
Puntolojik
ben kapı içlerine yapmayı düşünüyorum
https://forum.grandepuntotr.com/kend...zolasyonu.html
buldumburdan resimlerle görebilirsiniz
Bu resimlerdekinden çok daha ötesini yaptım ben. Bagajın her tarafı izoleli.Kapı içleri hatta kapı üzerindeki sac boşlukları bile. Ama yol sesi için yeterli olmaktan çok uzakta sonuç aldım.Beyler benim dediğim bunun daha da ötesi. Koltukları sökeceğim tüm döşemeyi kaldıracağım. Daha ne diyim.
size bunun nasıl yapıldıgına dair fotograflı göstericem arkadaslar trtuning dergisinin bi sayısında scirocco ya yapmılar aşama aşama o sayfanın fotografını cekip gostericem ama şu sitede yeterince detaylı anlatmışlar arkadaşlar buradan bilgi fazlasıyla alırsınız https://www.garaj35.com/blog/arac-ya...meleri-hk.html
Konu atom43 tarafından (29/10/2010 Saat 03:39 ) değiştirilmiştir.
I ♥ Punto
arkadaşlar bu izolasyon malzemesini nerde buluyorsunuz.
evet şimdi gerekli tüm malzemeleri buldum eğer hafta sonu yağış olmazsa yapacağım. Foto çekebilirsem çekerim ama sonucu sizinle paylaşacağım. Fiyat konusuna gelince bitüselfleri bizim ambarda buldum yani para vermedim çiftlikte pürmüz vs var şimdilik sadece bagajdan arka koltuklara kadar olan kısmı yapacağım yani ön koltukları sökmeyeceğim. Kapılarıda yapmayı düşünüyorum. Onlar içinde bir plaka bitüself aldım. Sonucu bildiririm.
detaylı bir anlatım yaparsan,bende cesaret edip girişicem bu işe![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri