Sayfa 2/2 İlkİlk 12
40 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Tabana ses izolasyonu

volkan kaymak
    vvkaymak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 12

bu bahsettiğiniz malzeme ziftli olan alev ile yapışan çatı izolasyonu için kullanılan malzememi, yoksa daha farklı bir malzememi bahsedilen.

Hasan Tahsin ACAR
    tombalak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    48RL147
    Edilen teşekkür: 288

eski araacımda benimde şöyl bir çalışmam olmuştu isterseniz bir bakın.

https://forum.grandepuntotr.com/tekn...zolasyonu.html

Mehmet Alp
    faithless1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 43

ben kafaya koydum yapacağım

volkan kaymak
    vvkaymak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 12

Kendinden yapışkanlı dynamat tarzı, muadil uygulayabileceğimiz malzeme varmı, ziftli malzeme koku yapar.

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

Alıntı vvkaymak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendinden yapışkanlı dynamat tarzı, muadil uygulayabileceğimiz malzeme varmı, ziftli malzeme koku yapar.
    hiçbir şekilde koku felan yapmıyor

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

bagaj kısmına uygulamıştım.. terleme koku vs yapmıor..
    fotolar net değil https://forum.grandepuntotr.com/ses-...s-sistemi.html başlıktan inceleyebilirsiniz..

OSMAN YILMAZ
    ozz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 36

Beyler bugün sürücü tarafının tabanını arka taraf dahil iki kat kapladım. Gelecek haftasonuda diğer yarıyı yapacağım. Size çok ilginç gelecek bir şey söyleyeceğim. Tabanda zaten ziftten ve keçeden oluşan bir izolasyon var. Görünce çok şaşırdım. Zira daha dün arkadaşın ford focusuna yaptık. İzolasyon namına hiç bir şey yoktu.
    Bu işe çok şaşırdım.Sonucu gelecek hafta sonu paylaşırım. Henüz yarım kalan bir iş sonuçta.Birde inanılmaz garip bir şey gördüm gaz pedalının hemen altında, döşemeyi tutan 10cm çapında plastik bir somun var. O plastiği bir tornavida yardımı ile sökün ve gaz pedalını ittirin bakalım ne göreceksiniz. Meğer biz gazı gerçekten kökleyemiyor muşuz. O plastik somun gaz pedalını engelliyor pedal döşemeye değil o plastikle engelleniyor.

Şimdi soru şu:
    1. Gaz pedalı yazılmla çalıştığı için gaz pedalının daha çok itilebilmesinin bir anlamı olmayabilir. Yani gaz pedalı bir yerden sonra sature oluyor olabilir. Bu durumda o plastiği çıkarmak bir şeyi değiştirmeyecektir.
    2.Bizim arabalar en fazla 25 litre civarı benzin harcıyor (95hp benzinli). Acaba bu palstiği çıkarıp gazı sonuna kadar köklediğimde daha fazla yaktığını görecekmiyim yani hala gazın devamı var mı? Beyler denemesi çok kolay korkmayın o plastik kırılmıyor. Tornavida ile çekin gelecek.

Hepinizin yorumunu bekliyorum.
    Sizin fikriniz hangisi?
    Başka bir ihtimal olmayacağını düşünüyorum
    Toplam ağırlık 14kg olacak. Bece çok değil.
    Konu ozz tarafından (31/10/2010 Saat 21:33 ) değiştirilmiştir.

Mert Sözge
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

üst üste sakın yapmayın arabaya ağırlık yapar çok yorar haberiniz olsun hani çok yapimde sağlam olsun diye bir düşünce olmasın kimsede

Mehmet Alp
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Vals Mavi

bende bagaj ve ön koltuklara kadar kapladım dün psikolojik mi bilemiyorum sanki önden daha çok ses var gibi şimdi

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı ozz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler bugün sürücü tarafının tabanını arka taraf dahil iki kat kapladım. Gelecek haftasonuda diğer yarıyı yapacağım. Size çok ilginç gelecek bir şey söyleyeceğim. Tabanda zaten ziftten ve keçeden oluşan bir izolasyon var. Görünce çok şaşırdım. Zira daha dün arkadaşın ford focusuna yaptık. İzolasyon namına hiç bir şey yoktu.
    Bu işe çok şaşırdım.Sonucu gelecek hafta sonu paylaşırım. Henüz yarım kalan bir iş sonuçta.Birde inanılmaz garip bir şey gördüm gaz pedalının hemen altında, döşemeyi tutan 10cm çapında plastik bir somun var. O plastiği bir tornavida yardımı ile sökün ve gaz pedalını ittirin bakalım ne göreceksiniz. Meğer biz gazı gerçekten kökleyemiyor muşuz. O plastik somun gaz pedalını engelliyor pedal döşemeye değil o plastikle engelleniyor.

Şimdi soru şu:
    1. Gaz pedalı yazılmla çalıştığı için gaz pedalının daha çok itilebilmesinin bir anlamı olmayabilir. Yani gaz pedalı bir yerden sonra sature oluyor olabilir. Bu durumda o plastiği çıkarmak bir şeyi değiştirmeyecektir.
    2.Bizim arabalar en fazla 25 litre civarı benzin harcıyor (95hp benzinli). Acaba bu palstiği çıkarıp gazı sonuna kadar köklediğimde daha fazla yaktığını görecekmiyim yani hala gazın devamı var mı? Beyler denemesi çok kolay korkmayın o plastik kırılmıyor. Tornavida ile çekin gelecek.

Hepinizin yorumunu bekliyorum.
    Sizin fikriniz hangisi?
    Başka bir ihtimal olmayacağını düşünüyorum
    Toplam ağırlık 14kg olacak. Bece çok değil.
    gaz pedalına daha fazla basabilmek bişey değiştirirmi bilmiyorum ama 25 lt yol bilgisayarının gösterebildiği maximum o değişmez.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

11. Bu mesaj için teşekkür edenler:

mevlüt ....
    fortune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 47

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gaz pedalına daha fazla basabilmek bişey değiştirirmi bilmiyorum ama 25 lt yol bilgisayarının gösterebildiği maximum o değişmez.

Tanıdığım kadariyle benim bildim ozan bunu dener hatta o plastiğe bakmıştır ilk fırsatta
    Puntolojik

OSMAN YILMAZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi

Bugün arkadaşın focusundaki ses ölçümlerini karşılaştırdık. Çalıştığım yerde baba bir audio laboratuarı var. Oradan aldığımız audio sepctrumunu ölçen bir db metre ile öncesi sonrası yaptık. Aynı yolda ayı hızda ve aynı vitesde yapılan test sonucuna göre genel bir düşüş var. Audio bandının genelinde 3-4db bir fark var. Ama en güzeli insan kulağının çok iyi duyduğu 1ile 3Khz civarında 8-10dB kadar bir fark oluşuyor. Ne yazıkki ben üşendiğim için önce ve sonra ölçüm yapmadım. Zaten daha yolcu tarafını yapacağım. İş hala bitmedi. İşin cılkını çıkarsanız tabanı 2 kat yapsanız bagajı 1kat. Kapı içlerini bir kat en fazla 5metre malzeme gidiyor bu tam olarak 19kg haberiniz olsun. Ayrıca ben bagaja ek olarak keçede uyguladım.

GURUR DEMİR
    GRDEDE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 624

Gençler ben bu bitum malzemeyi 5 ay kadar önce kapı içleri komple bagaj ,stepne yuvası ve çamurluklarda uyguladım.çok şey değişti.müzik sistemi bile artık daha iyi ses veriyor.Jeotekstil malzemeyi kapı içlerinde kullanmanızı önermiyorum su ve toz tutar.Bitum malzeme,dynamat muadili sayılabilir ve oldukça hesaplı.Koku yapmıyor su ve terleme sorunu yok.Bu arada zemine uygulamadım zira zeminde zaten uygulama yapılmış.Herkeze tavsiye ederim.
    1.4,120hp,tjet,emotion,duolojik,skydome,teknopaket ,GRDEDEpaket,BEYAZ BRAVO

Tehlikeli olan sürat değil ,KONTROLSÜZLÜK tür.

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı fortune Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tanıdığım kadariyle benim bildim ozan bunu dener hatta o plastiğe bakmıştır ilk fırsatta
    yarın umarım bugun park lambaları ile meşguldum.

çok konu dışı ama dirençleri yanlış hesaplayınca pvc sıcak su borusunu hamur haline getircek ısı ürettim. şuan tam sınırdan ayarladım ama öyle ki araba çalıştıktan sonra yaklaşık 10 sn arıza lambası yanıyo
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Mehmet Alp
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Vals Mavi

maşallah maşallah ben de bu hafta sonu bitüselfi halledeceğim malzeme iskenderunda yok malesef

Mehmet Alp
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Vals Mavi

evet komple kapı içleri bagajın içi özelliklede çamurlukları yaptım 10 numara oldu tavsiye ederim...

OSMAN YILMAZ
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Vals Mavi

Evet tabana izolasyon işi bitti önce bir kat 3mm ziftli mebran sonra 1cm keçe sonra tekrar 3mm ziftli mebran kullandım. Beyler bu modifikasyonu şiddetle öneriyorum.
    Sonuç budur...
    Bagajı kapı içlerini kaplamıştım daha önce bunun yanından bile geçecek kadar sonuç alamamıştım. Sadece hoperlörlerdeki baslar artmıştı.

Taban izolasyon yapın arabanız izolasyonda sınıf atlasın...

Bu arada bunu tavsiye eden kişi senelerce discolara barlara izolasyon yapmış ses sitemi kurmuş bir mühendis arkadaş. Bizim şirketin sağlam bir audio labı var. Bende tasarım mühendisi olarak çalışıyorum. Bu yapı pi filtre adı verilen elektronik devreye benziyor. Yada mekanikteki yay ve dampere. kısaca arabanızdaki süspansiyon ne ise keçe ve zift o. Nasıl ki yay olmazsa damper tek başına yetersiz ve sıkıntılı kalır. Ziftli tabaka da öyle.

Size ilginç bir bilgi vereceğim. En iyi ses yalıtkanlarından biri kurşun plakalardır. Ama kurşun direkt titreşimi yüzey boyunce iletebilir.Bu nedenle asla tek başına kullanılamaz. Önce keçe benzeri ses enerjisini ısıya dönüştüren bir malzeme sonra sesin azaltılması istenen dış kısıma kurşun levha yerleştirilir. Sonra bir miktar daha keçe. 0.5mm kalınlığındaki kurşun inanılmaz bir ses yalıtımı yapmaktadır. Hemde ziftin bile başarısız kaldığı düşük frekanslarda bile.

Kurşun sandwiç tipi özel keçeler,çok pahalı yatlarda kullanılmaktadır. Düşünün 30 milyon dolarlık yat.Motor çalışınca gürültü içeride yankılanacak olacak iş değil. kurşun levhaları internette araştırırsanız bu yat işinde kullanılan malzemeyi bulacaksınız. Ama sadece bilgi için. Yapan malzemeyi yatlar için tasarlamış yani yer kaygısı pek yok. Haliyle kalın keçe kullanmış. Bir de metrekare fiyatı 400YTL. Ona göre düşünün.

Ama en ucuzu ziftli mebran ve keçe. Tavsiye ederim.
    Konu ozz tarafından (11/11/2010 Saat 20:03 ) değiştirilmiştir.

Mehmet Alp
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Vals Mavi

hımmm tabana keçeyi düşünüyordum ama bu şekilde daha başarılı olacaksa bunu da yapmak lazım o zaman

Muharrem AYTÜRK
    fraust - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yakut Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162
    Ya kendine bir yol seçmelisin, ya da kendi çizdiğin yoldan gitmelisin!..

Mert Sözge
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

akustik pahalıdır ve bir top olarak almanız lazım parça olarak tanıdık filan yoksa bulmanız zor olabilir

Sayfa 2/2 İlkİlk 12