Yazılımların aynı olması cok nadir olabilecek bir durum. aynı aractan ancak 100 de 1 gibi bir durumda karsılasılabilecek bir durum. Örnegin elimde 1.8t vw ler için 100 tane farklı sw var.. Aynı beyin içinden de en az 20 tane farklı sw vardır. Ki zaten şöyle de düşünebilrisiniz.. Beyinler aynı oldugunu varsaysak bile bazen fabrikanın yaptıgı sw update ile software komple değişiyor ve eski yazılım araca uygulanamıyor. Birebir tutsa bile birbirini calıstırmayıp beyin kitleyen bircok durumda mevcut..
Herseyin ötesinde bu tarz işlemlerin önüne gecebilmek için cihaz ureticileri bile bunu engellemiş durumdalar. Lisanslı olarak orjinal cihaz kullananlar bunu iyi anlayacaktır. Heer aracın dosyası kendisine ait olmasının ötesinde, dosyanın 1 kere yazıldıktan sonra 1 kere daha aynı araca bile yazılamaması, arac için hazırlanan dosyanın 24 saat gecerliliginin olması ve bu dosyanın suresi içinde hiç yazılmasa bile yeniden tuner tarafından kodlanmadıgı surece araca yazılamayacagı gibi bircok sebep var.. Yoksa 1 aracın dosyasını al baska bir araca da yukle durumu olsaydı hersey cok daha kolay olurdu.. Bunu yapmaya calısanlar zamanla bunun ceremesini cekiyorlar..
ayrıyetten katılıyorum her aracın durumu farklı oalcagından yazılımı da araca uygun olarak duzenlenmeli..
peki bzideki 77 ve 90 lıklar motoru herseyi ile aynı sadece yazılım farkı mı var yoksa besleme unitesidemi degisiyor. birde 77 ye uygulatanlar benzinliden bahsediyorum tabi ne kadar beygir artısı gorduler
Bu konuda bende erhana katılıyorum eper kataloğundan bakıldığında ecu için 30 civarı kod çıkıyor. Buda 30 farklı ecu tipi var demek, tabi farklı tip ecu deyince 30 tane donanımsal olarak farklı ürün beklememek lazım, bunların bir kısmı donanımsal bir kısmı yazılımsal farklılıklardan oluşuyor.
Örn: Güvenlik paketi olan bir araçta sistemde esp ve hill-holder ünitesi var bunu yönetmek için ekstra yazılımsal ve donanımsal eklentiler olması gerekli, tam tersini düşünürsek güvenlik paketi olmayan bir araçtada bu donanımın ve yazılım bulunmaması gerekli.
evet az geldi gercekten ben 15 hp artıs olur diye dusunmustum. gerci neredeyse 90lık kadar oluyor ama.
biraz daha guc istiyoruz ama buda guc geliyor)
burada konuyu fazla tartışmak istemiyorum çünkü herşeyi uzun uzun anlatsak çarşaf gibi yazılar çıkar
mimik ifade el kol ses vurgusu eksik olduğu içinde yazıların ruhu yok her tür yoruma açık oluyor ifadeler eksik kalıyor
bu konular esasında buralarda üstü kapalı yada kısa kısa anlatılacak gibi değil
herkese bol chipli günler...
temelden anlamadığım bir durum var meraktan soruyorum..
madem 77bg lik araç 90 bg olabiliyor..
fabrikadan çıkarken bu işlemler niye yapılmaz ? ? ?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri