ender bey aslında tablo gibi ayrımıstım ama site yanyana getirmiş ondann karısmıs olabilir) aslında soylede denilebilir 50 bin kmden sonra dizellin ekonomisi baslıyor buda su demek sen bu aracı kac binde satacaksın eger 50 binde satacaksan ve ekonom icin aldıysan ekonomi yapamadan satarsın yok eger aldıgım guc bana yetti dersen o ayrı.
kısa surede satacaksak benzinli daha karlı ama uzun sure binceksek dizel hem tork hem ekonomik acıda daha avantajlı duruyor. tabi dizel almadan once yılda kac km yaptıgınızda onemli eger yılda 10 bin yapıyosan 5 yıl sonra dizelin faydasını goreceksin. ben 5 yılda gucum yeterse arabayı degsitrimeyi dusnurum . sizde oyle dusunuyorsanız tabi almaya gerek yok
ama simdi suda var yaklasık 4 senedir bu aracı kullanıyorum yıllık 15 ila 20 bin km yol yapıyorum 2.5 yada 3 senede dizelin ekonomosini gorcez. ama ben tork icin sırf tork icin dizeli almayı dusnuyorum o ne yokusta kagnı gibi . gecen 1.5 crdi ile kapıstım gececegimi dusunmuyodum ama yinede kapıstım ben geride kalınca canım sıkıldı
birde benzinli dizelden peroformasnlı deriz<. uzun yolda belki geceriz ama o kısada gecemedik