Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 21 ile 34 arası

Konu: Bravo 1,4 Turbo Sportlara Tüp taktırmak sağlıklı mıdır?

görkem koçsan
    görkem koçsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 162

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkesin zevki fikri ve düşüncesidir. saygı duyarım. Ama bu şartlarda da lpg siz araca binmek zor. Ayrıca ucuz gezmek daha hoş oluyor. Dediğin gibi arkadaş fire punto aldı zaten. Herkese kazasız belasız sürüşler.
    valla allah kimseyi o duruma düşürmesin o lpg işi çok uğraştırdı bizi yav sanayiden çıkamadık, ostimde yıldız sanayiye gittik zonguldaktan elektrik tesisatı almaya daha neler neler. 1998 mod. hyundaı arabanın beynini bozmuş elektrik tesisatı alev alıyodu voltran marka tüp o yüzden ben uzak durarım lpg'den. ha hepsi sorun çıkarcak diye bi mevzu yok.

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

Alıntı görkem koçsan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla allah kimseyi o duruma düşürmesin o lpg işi çok uğraştırdı bizi yav sanayiden çıkamadık, ostimde yıldız sanayiye gittik zonguldaktan elektrik tesisatı almaya daha neler neler. 1998 mod. hyundaı arabanın beynini bozmuş elektrik tesisatı alev alıyodu voltran marka tüp o yüzden ben uzak durarım lpg'den. ha hepsi sorun çıkarcak diye bi mevzu yok.
    4 sene lpg li palio kullandım brc marka kit takılıydı en ufak bir sorun yaşamadım ne gaz ayarı yaptırdım nede başka birşey hatta filtre değişimi bile olmadı.yani birazda işçilik ve şans meselesi

görkem koçsan
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı erenemre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 sene lpg li palio kullandım brc marka kit takılıydı en ufak bir sorun yaşamadım ne gaz ayarı yaptırdım nede başka birşey hatta filtre değişimi bile olmadı.yani birazda işçilik ve şans meselesi
    valla doğrudur kardeşim ya ama bu benim kendi şahsi fikrim Ben lpg 'ye karşıyım. banada çok taktır dediler hatta ilk arabama ( fire gp)lpg taktırmak için atikere gittiğim bile oldu ordaki usta arabanın bi tarafları delincek falan bilmemne dedi ki doğrudurda yani lpg öyle takılır nasıl olduğunu bilmiyorum bende ordan nasıl kaçıcağımı bilemedim.

emre sever
    erenemre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34DZ1196
    Edilen teşekkür: 399

valla doğrudur kardeşim ya ama bu benim kendi şahsi fikrim Ben lpg 'ye karşıyım. banada çok taktır dediler hatta ilk arabama ( fire gp)lpg taktırmak için atikere gittiğim bile oldu ordaki usta arabanın bi tarafları delincek falan bilmemne dedi ki doğrudurda yani lpg öyle takılır nasıl olduğunu bilmiyorum bende ordan nasıl kaçıcağımı bilemedim.
    haklısın kardeş bende palio yu lpg li almıştım sonradan taktırmak tabi birazda içinden gelmeli neyse şimdi içim rahat multijetten memnunum şehiriçi özellikle soğuk havada eski lpg li aracıma oranla çok daha az yakıyor ve daha performanslı gidiyor multijetler gerçekten iyi motorlar bakımlarını aksatmassan kolay kolay sorun çıkarmıyorlar hemen üst sokağımızda taksi durağı var ara sıra konuşurum tanışıyoruz 450 binde multijet albea var adam daha motora anahtar değmedi çok şükür diyor tabi benzinin zevki başka dizel asla benzinin tadını veremez ama malum akaryakıt fiyatları dizeli bile uçurdu sağolsun hükümetimiz.

görkem koçsan
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı erenemre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haklısın kardeş bende palio yu lpg li almıştım sonradan taktırmak tabi birazda içinden gelmeli neyse şimdi içim rahat multijetten memnunum şehiriçi özellikle soğuk havada eski lpg li aracıma oranla çok daha az yakıyor ve daha performanslı gidiyor multijetler gerçekten iyi motorlar bakımlarını aksatmassan kolay kolay sorun çıkarmıyorlar hemen üst sokağımızda taksi durağı var ara sıra konuşurum tanışıyoruz 450 binde multijet albea var adam daha motora anahtar değmedi çok şükür diyor tabi benzinin zevki başka dizel asla benzinin tadını veremez ama malum akaryakıt fiyatları dizeli bile uçurdu sağolsun hükümetimiz.
    ama kimse yanlış anlamasın asla siyasi açıdan konuşmuyorum ki Atatürk'ten sonra bi adam gelmedi şu ülkeye hepsi aynı birbirnden beter ilgilenmiyorum. diyeceğim şu ki bundan meslek olarak ticari taksi şoförleri gibi para kazanan insanlarımızda var ama benzin şu anda 5 tl desek. trafiğe baksanıza bi binlerce araba var şu anda bende kendi kendime diyorumki benzin ya da artık akaryakıtlar diyelim ucuz olsa bizim türk milleti evde durmaz kazalar bilmemneler alır başını gider bi bakımada iyi oluyo valla kimse para yok benzin pahalı demesin bi trafiğe bakın arkadaş yav toplu taşımayı hiç kullandığımız yok varsada yoksada araba, ucuz olsa düşünemiyorum ben bu ülkeyi bence biz o düşünceye sahip olamadık bende dahil en ufak bi yere araba , bi de ehliyeti alan usta zannediyo kendini hooop trafikte valla şöyle ucuz olsa vay haline bu memlekette araba kullanılmaz.

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

ben de toplu taşıma kullanmayanlardanım evet ama aracımla gittiğim yola toplu taşıma ile gitsem daha pahalıya geliyor. Ben de aracımı sadece gerektikçe eşimle gideceksem kullanıyorum onun haricinde kapıda yatıyor. Yani toplu taşıma bile pahalı ülkemizde.

Murat Tunç
    mutunch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 89

valla tasarrufa ettiğim laf yok ama, ben kıyıpta t jet puntoma tüp koyamam varsın çok yaksın yemişim, motor baba gibi gider yok gaz ayarı yok lpg sorun çıkarttı derdim olmaz onu düşünen mühendis gerizekalı değil sanırım ona lpg seçeneğinide koyardı. ha ben tasarruflu bi araba alcak olsam t jet seçmezdim tdı, hdı, multijet, cdtı, dcı motorlara bakardım ha banane varsın taktırsın benimki sadece fikir.
    2011 Ağustos ayında Mocan Otogaz'da LPG taktırdığımda aracım 41 bindeydi. Şu anda ise 70500 km'de. Şimdiye kadar ne ayarıyla uğraştım ne de başka bir şeyiyle. Sadece filtresini değiştirip kullandım. Bunun dışında herhangi bir sorunum yok. Yeter ki ustanız iyi olsun ve onun vereceği tavsiyelere uyarak kullanın aracınızı. Benzin ile arasındaki performans farkına gelince; farkı sadece tam gaz hızlanmalar söz konusu iken çok cüzi bir performans kaybı var, ancak bunu normal kullanımda hissetmeniz neredeyse imkansız.
    HDI motor satıp t-jete geçtim ve gayet de memnunum.

görkem koçsan
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı mutunch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2011 Ağustos ayında Mocan Otogaz'da LPG taktırdığımda aracım 41 bindeydi. Şu anda ise 70500 km'de. Şimdiye kadar ne ayarıyla uğraştım ne de başka bir şeyiyle. Sadece filtresini değiştirip kullandım. Bunun dışında herhangi bir sorunum yok. Yeter ki ustanız iyi olsun ve onun vereceği tavsiyelere uyarak kullanın aracınızı. Benzin ile arasındaki performans farkına gelince; farkı sadece tam gaz hızlanmalar söz konusu iken çok cüzi bir performans kaybı var, ancak bunu normal kullanımda hissetmeniz neredeyse imkansız.
    HDI motor satıp t-jete geçtim ve gayet de memnunum.
    bende hdı motor satıp t jete geçtim 307 vardı 2006 model. bende gayet memnunum ama bu benim tercihim ben zaten uzun yolda yaktırmıyorum pek 110 falan gittimi yakmıyo şehir içi pek kullanmıyorum. geçenlerde hesapladım 560 km yol yapmışım sırf uzun yol hatta yoluda tarif edeyim araba 3 yetişkin zonguldak kızılcahamam ordan ankara ankarada dolaştım şehir içi tekrar zonguldak aynı pompa aynı 97 benzin 156 tl yakmışım ben onu 160 tl yaptırdım yaktığım bu ha bunuda yaparken giderken çok bastığım oldu dönüşte gece diyede pek basmadım çokta uğraşmadım bu rakam düşürmek için ve onun yaktığı 160 tl o yola hiç bişey bana göre ha siz daha az yakarsınız o sizin tasarrufunuz. allah cümlemize kazasız belasız kullanmak nasip etsin.

utku aydın
    utkuaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 53

valla tasarrufa ettiğim laf yok ama, ben kıyıpta t jet puntoma tüp koyamam varsın çok yaksın yemişim, motor baba gibi gider yok gaz ayarı yok lpg sorun çıkarttı derdim olmaz onu düşünen mühendis gerizekalı değil sanırım ona lpg seçeneğinide koyardı. ha ben tasarruflu bi araba alcak olsam t jet seçmezdim tdı, hdı, multijet, cdtı, dcı motorlara bakardım ha banane varsın taktırsın benimki sadece fikir.
    Peki yurt disinda fabrika cikisi lpg li satilan giulietta ve mitolari tasarlayan muhendis gerizekalimi ? (120 beygir, aracinizla ayni motor ) Ulkemize ithal edilmemesi gerizekalilik olabilir sadece.

Biraz daha dikkatli yorum yapalim lutfen.

Lpg montaji kaliteli yapildiktan sonra hicte sorun degil.Tabi uyumlu araclarda.Ve fiatin 120 ve 150 beygirlik t-jet motorlari gayet de uygun donusume.

görkem koçsan
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı utkuaydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki yurt disinda fabrika cikisi lpg li satilan giulietta ve mitolari tasarlayan muhendis gerizekalimi ? (120 beygir, aracinizla ayni motor ) Ulkemize ithal edilmemesi gerizekalilik olabilir sadece.

Biraz daha dikkatli yorum yapalim lutfen.

Lpg montaji kaliteli yapildiktan sonra hicte sorun degil.Tabi uyumlu araclarda.Ve fiatin 120 ve 150 beygirlik t-jet motorlari gayet de uygun donusume.
    siz kendi ağzınızla diyosunuz adı üstünde fabrika çıkışlı demi ?

utku aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

siz kendi ağzınızla diyosunuz adı üstünde fabrika çıkışlı demi ?
    Evet fabrika cikisli.Demekki arac lpg ye uygunki fabrika cikisli olarak da sunulabiliyor.

görkem koçsan
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

ben uygunsuz demedimki ben sadece arabamın orjinalliğini bozamam lpg 'nin sorun çıkarma riskini göze alamam dedim mesajlarımı net okursanız + fabrika çıkışlı bi lpg ustanın taktığıyla bir olabilirmi performans açısından demiyorum ?

utku aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Fabrika cikisli lpg yi, sonradan yapilana tercih edebilirsiniz, daha guvenilir oldugunu dusunebilirsiniz, katilirim da.Ama konu bu degil.

Konunun cikis noktasi "onu düşünen mühendis gerizekalı değil sanırım ona lpg seçeneğinide koyardı." cumleniz.

Bende size onu dusunen muhendislerin gerizekali olmadigini, lpg secenekli araclarin da oldugunu soylemeye calistim.Sanirim bu bilgiyi de yeni ogrendiniz.

görkem koçsan
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

nasıl koyuyo ama sorun o arabanın orasını burasını delerekmi koyuyo bizim ustaların koyduğu gibi stepne yerinemi koyuyo nasıl yapıyo motorun kaç parçasıyla oynuyo onu ayarlamak için ? hondanında var orjinal lpg lisi + tofaş doğanlarada var ben bunu biliyorum ilk değilki bu orjinal lpg olayı.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12