Kubilay kardeş, en doğrusu, bir yetkili servise danışıp önerileri doğrultusunda tüp uygulaması yapmak ya da vaz geçmek olmalıdır bence.![]()
Arkadaşlar malum benzin fiyatları uçtu gidiyo. 1,4 Turbo Sport 150 hp bi araç için pazarlık yapacam ancak bu motor turbo beslemeli olduğundan tüpte sıkıntı çıkarır mı diye düşünmekteyim. Ve aracı faal bi şekilde kullanmayı planlıyorum. Ayda En az 5000 km civarı yolum olacak. Sizce tercih değiştirmeli miyim. (Lütfen dizel tavsiye etmeyiniz...) Yardımcı olursanız sevinirim.
Konu biancoangelo tarafından (28/09/2013 Saat 23:52 ) değiştirilmiştir.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
Kubilay kardeş, en doğrusu, bir yetkili servise danışıp önerileri doğrultusunda tüp uygulaması yapmak ya da vaz geçmek olmalıdır bence.![]()
Bildiğim kadarıyla çıkartmaz. Kaldı ki tjet puntolara da tüp takılıyor ve almayı düşündüğünüz araçla motorları turbo hariç aynı. Hayırlı olsun sakıncası yoksa fiyat ne anlaştınız?
Kısmetse bende aracımı değiştirmeyi düşünüyorum seçenekler arasında bravo da olduğundan sordum teşekkür ederim.
Turbo kitli bir lpg sistemi ve işinin ehli bir ortamda taktırdığınız lpg'den hiçbir şekilde sorun çıkmayacaktır. Sadece size tavsiyem BRC Turbo kit taktırıcaksanız enjektörlerin rengi mavi olsun gerekirse farkını ödeyin. Tepkime süreleri çok daha iyi.
Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic
2011 yılında 40bin kmdeydi aracıma lpg taktırdığımda. Bugün ise 80 binde..
Beni hiç üzmedi.. Turbo sportlar lpg için gayet uyumlu araçlar o konuda şüpen olmasın fakat önemli olan kaliteli bir marka ve iyi bir usta seçmen..
Benim aracımda prins takılı o zamanın parasıyla 2300 liraya bağlatmıştım..
Diğer markalara göre pahalıdır ama en iyi en problemsiz markadır.
Başka marka lpg kullanıp memnun olanlarıda duydum.. tercihi sen yaparsın..
Konu eexelanss tarafından (29/09/2013 Saat 14:33 ) değiştirilmiştir.
BY Turbo SPORT 150 HP
birde benzinlilerde turbo bakımı ve ömrü nedir??? Çok önemli benim için?
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
ankaradasınız gider yetkili serviste yada mocan otogzda tktırısanız hiç bi sıkıntı yaşamazsınız
benim eski aracımda 34 bin km kullandım 1 kere ne tekledi ne bişey oldu sıkıntısız kullandım mocanda brc turbo kit taktırdım şu anki lpg fiyatları ilede 24-25 krş yakıyodum aracı satalı 3 hafta olmadı daha
Türkiye'de çok yakan araba yoktur kol gibi vergi geçirilmiş pahalı benzin vardır
yazık günah o motora az yakan bişey isterseniz bence dizel alın tercih sizin benimki sadece bir fikir.
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
mesela ben. 30.5 lt lpg ile 390 km 2 yetişkin bagaj full+ 1 bebek ve klima sürekli açık. Bugünkü fiyattan lpg 2.8tlden 86 tl ye 390 km kmde 22kr yaklaşık olarak. benzin 4.02 iken 145 tlye 475 km falan yol yapıyordum. Şimdiki fiyata göre km 16kr kardayım. Yılda 10 bin kmden 1600 tl kardayım. Aracın motoru lpgde 100bin gitse 16bin tl kar yapar 6 7 bine sandık motor taktırsam yine de lpg bana 8 9 bin tl bırakır.
valla tasarrufa ettiğim laf yok ama, ben kıyıpta t jet puntoma tüp koyamam varsın çok yaksın yemişim, motor baba gibi gider yok gaz ayarı yok lpg sorun çıkarttı derdim olmaz onu düşünen mühendis gerizekalı değil sanırım ona lpg seçeneğinide koyardı. ha ben tasarruflu bi araba alcak olsam t jet seçmezdim tdı, hdı, multijet, cdtı, dcı motorlara bakardımha banane varsın taktırsın benimki sadece fikir.
adam punto fire almış zaten biz neyin tartışmasını yapıyosak![]()
eğer prins marka takılacaksa bence taktırılabilir prins lpg ler lpg nin mercedes idir bizim iki sokak aşağıda adam escalade ye taktırmıştabi o kadar pahalı suv alıp lpg taktırmakta ayrı bir mantık ama sağlam bir işçilik + prins lpg seti bravo da sorun çıkarmayacağına eminim
Bende bir Tjet sport düşünüyorum almayı fakat genelde hafta sonları için binmeyi düşündüğümden lpg işi şuan pek aklıma yatmıyor.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri