FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
mesela ben. 30.5 lt lpg ile 390 km 2 yetişkin bagaj full+ 1 bebek ve klima sürekli açık. Bugünkü fiyattan lpg 2.8tlden 86 tl ye 390 km kmde 22kr yaklaşık olarak. benzin 4.02 iken 145 tlye 475 km falan yol yapıyordum. Şimdiki fiyata göre km 16kr kardayım. Yılda 10 bin kmden 1600 tl kardayım. Aracın motoru lpgde 100bin gitse 16bin tl kar yapar 6 7 bine sandık motor taktırsam yine de lpg bana 8 9 bin tl bırakır.
valla tasarrufa ettiğim laf yok ama, ben kıyıpta t jet puntoma tüp koyamam varsın çok yaksın yemişim, motor baba gibi gider yok gaz ayarı yok lpg sorun çıkarttı derdim olmaz onu düşünen mühendis gerizekalı değil sanırım ona lpg seçeneğinide koyardı. ha ben tasarruflu bi araba alcak olsam t jet seçmezdim tdı, hdı, multijet, cdtı, dcı motorlara bakardımha banane varsın taktırsın benimki sadece fikir.
valla allah kimseyi o duruma düşürmesin o lpg işi çok uğraştırdı bizi yav sanayiden çıkamadık, ostimde yıldız sanayiye gittik zonguldaktan elektrik tesisatı almaya daha neler neler. 1998 mod. hyundaı arabanın beynini bozmuş elektrik tesisatı alev alıyodu voltran marka tüp o yüzden ben uzak durarım lpg'den. ha hepsi sorun çıkarcak diye bi mevzu yok.
valla doğrudur kardeşim ya ama bu benim kendi şahsi fikrim Ben lpg 'ye karşıyım. banada çok taktır dediler hatta ilk arabama ( fire gp)lpg taktırmak için atikere gittiğim bile oldu ordaki usta arabanın bi tarafları delincek falan bilmemne dedi ki doğrudurda yani lpg öyle takılır nasıl olduğunu bilmiyorum bende ordan nasıl kaçıcağımı bilemedim.
2011 Ağustos ayında Mocan Otogaz'da LPG taktırdığımda aracım 41 bindeydi. Şu anda ise 70500 km'de. Şimdiye kadar ne ayarıyla uğraştım ne de başka bir şeyiyle. Sadece filtresini değiştirip kullandım. Bunun dışında herhangi bir sorunum yok. Yeter ki ustanız iyi olsun ve onun vereceği tavsiyelere uyarak kullanın aracınızı. Benzin ile arasındaki performans farkına gelince; farkı sadece tam gaz hızlanmalar söz konusu iken çok cüzi bir performans kaybı var, ancak bunu normal kullanımda hissetmeniz neredeyse imkansız.
HDI motor satıp t-jete geçtim ve gayet de memnunum.
bende hdı motor satıp t jete geçtim 307 vardı 2006 model. bende gayet memnunum ama bu benim tercihim ben zaten uzun yolda yaktırmıyorum pek 110 falan gittimi yakmıyo şehir içi pek kullanmıyorum. geçenlerde hesapladım 560 km yol yapmışım sırf uzun yol hatta yoluda tarif edeyim araba 3 yetişkin zonguldak kızılcahamam ordan ankara ankarada dolaştım şehir içi tekrar zonguldak aynı pompa aynı 97 benzin 156 tl yakmışım ben onu 160 tl yaptırdım yaktığım bu ha bunuda yaparken giderken çok bastığım oldu dönüşte gece diyede pek basmadım çokta uğraşmadım bu rakam düşürmek için ve onun yaktığı 160 tl o yola hiç bişey bana göre ha siz daha az yakarsınız o sizin tasarrufunuz. allah cümlemize kazasız belasız kullanmak nasip etsin.
Peki yurt disinda fabrika cikisi lpg li satilan giulietta ve mitolari tasarlayan muhendis gerizekalimi ? (120 beygir, aracinizla ayni motor ) Ulkemize ithal edilmemesi gerizekalilik olabilir sadece.
Biraz daha dikkatli yorum yapalim lutfen.
Lpg montaji kaliteli yapildiktan sonra hicte sorun degil.Tabi uyumlu araclarda.Ve fiatin 120 ve 150 beygirlik t-jet motorlari gayet de uygun donusume.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri