Ben senden çok merak ediyorum arabada nasıl duracak diye :D işyerinden kaçabilsem kaçamıyorum :D
Printable View
Ben senden çok merak ediyorum arabada nasıl duracak diye :D işyerinden kaçabilsem kaçamıyorum :D
sırada sağ taraftaki airbag altındaki alüminyum çıtanın dümdüz çubuk şeklinde aydınlatılması var. Gerçi ledle yaptım onu geri söktüm hoşuma gitmedi. Neoncuda yaptırıcam yada başka çözüm bulacam.. Beni izlemeye devam edin :D
Acil işim var de çık abi :) bu arada reklamcı neden razı gelmedi?maddi konu falan mı?
Evet arkadaşlar.. Sıradaki proje vites topuzu aydınlatması.. Sabahtan beri reklamcıyı razı etmeye çalışıyorum vites plakası için. Çok mükemmel olmasada birşeyler yaptırdım. Cihan arkadaşımızın dediği astra 6 ileri plakaya baktım fakat bizimkinden büyük olduğu için iş yapmadı. Nihayet plaka yapıldı. . Yapıştırıldı. Kablolar gizlendi ve araca takmaya hazır hale getirildi..En çok uğraştıran kısım malum bizim vites topuzları mandallı olduğu için kablo nerden geçecekti. görünmemesi lazımdı ve esnek olması mandalı indirip çekerken kopmaması lazımdı.. Sağolsun eski nokia kulaklığımın kablosu bu iş için biçilmiş kaftan oldu. Onbinlerce kez katlansada kopma yapmaz.. Kablo kalınlığında matkap ucu aldım ve gizli gizli arkadan arkadan yerini yaptım :). Buyrun fotolar, akşam araca takıncada resim paylaşırım
https://imageshack.us/a/img811/3329/22022013145.jpg
https://img831.imageshack.us/img831/...2022013161.jpg
He işte onu sordum..parasıyla değil mi niye istemiyo diye :) yalnız abi sen bu hızla ve şevkle gidersen araçta 'yanmayan' yer kalmıcak gibime geliyo :)
merhaba,
led konusu ile ilgili diğer açılan sayfalarda çok yardım istedim ama destek olmadı, dünden beri sizi takip ediyorum benide iştahlandırdınız :)
bende dün direnç.net'den smd led sipariş ettim ve bugün geldi, elektronik bilgisi olan arkadaşımla yarın çalışmaya başlayacağız, ama içimde korku var inş sakarlık yapmayız :)
saygılar.
az çok lehim yapmasını biliyorsanız yeterli :)
bende lehim manikamdan korkuyodum, dandik birşeydi fakat işimi gördü :) Hernekadar muntazam lehimleyemesemde çalıştırdım :)
Bu arada bir ipucu vereyim :)
Multimetre (voltmetre) kullanıyorsanız.
Devre kontrol bölümü var, kablo testte diyebiliriz. Multimetrenin her iki ucunu birbirine dokundurduğumuzda sinyal sesi veren konumu.
Ledleri lehimledikten sonra + / - kısımları doğru yaptık mı ya da lehimlerken led e zarar verdik mi aceba şeklindeki soruları ortadan kaldırmak için kullanabilirsiniz :)
Nasıl?
Şöyle, Multimetrenin test konumunu açıyoruz.
(artı / eksi hangisi? bir led yardımıyla kırmızı kabloyu bir tarafa siyah kabloyu bir tarafa dokunduruyoruz. Eğer led yanmadıysa tersini deniyoruz. Böylelikle hangisi artı hangisi eksi öğreniyoruz.)
Tüm ledleri taktınız, işlem bitti. En uç kısımdaki yeni taktığınız ledlerden birisine (+ / - doğru olacak şekilde) Multimetrenin kablolarını dokunduruyoruz. Değiştirdiğimiz ledlerin hepsi birden yanmaya başlıyor. Değiştirdiğiniz ledlerin çalışıp çalışmadığını böylelikle test etmiş oluyorsunuz :)
(Farklı hat üzerindeki değiştirdiğimiz ledleride tek tek deneyebiliriz.)
Not: Başka bir güç kaynağıyla (adaptör vs.) multimetreden gelen akımdan fazlasını vermeyiniz. Diğer elemanlara zarar verebilirsiniz.
Sen işi çözmüşsün Mustafa hocam. Benden bile usta çıktın :D ben taktıktan sonra yanmayan ledleri tek tek değiştirdim tersine :D
Vites topuzu ışıklandırıldı ve montajı bitti. Elektriğini çakmağın aydınlatmasından aldım. 1 watt bir tane power led kullandım , 470 ohm 2 watt dirençle elektriği düşürdüm. Vites kolunun kabloyu kopartmaması için nokia kulaklık kablosu kullandım.Hem ince hemde kopmaz..Mandala engelde olmuyor ve kesinlikle görünmüyor...Sırada sağ yolcu tarafındaki alüminyum çıtanın aydınlatılması var.. Devamı gelecek...
https://img580.imageshack.us/img580/...0222201906.jpg
vites topuzunu görünce ben :D
https://p.twimg.com/A7rcl0UCUAMKdd5.jpg:large
hakkaten güzel olmuş :D
Çok güzel çalışmalar elinize sağlık...
Buda benden
Küçük bir hatam olmuş, hız ibresini takrken biraz yukarda kalmış. Onuda bi ara düzeltecem
Mobil olarak cevapladı
M.YILDIRIM
Süpersin mustafa hocam. Ama ben dedimn sana ibreleri takarken dikkat et diye :D eski yerini unutma diye.. Normalde kontağı açınca birkaç mm yukarı kalkıyorlar :D benimde mazot ibresi aynı şekilde ama bir daha sökmeye üşendim :D
Mustafa,ellerine sağlık.Daha ne maharetlerini göreceğiz bakalım.Kameramanlık,elektronik.başka?????
Ali hocam, cam açma düğmeleri için sipariş çıkacartacağım:) hangi tip mantar led almak lazım :)
ön camlar otomatik sadece. Toplamda 3 adet. ayna kontrol üniteside mi mantar led? yoksa smd led mi? :)
Bence mantar lede gerek yok ama illa mantar led olacak derseniz 3 mm mantar led alın şeffaf beyaz yanan ledlerden olsun. Sadece cam açma düğmeleri mantar led. Ayna düğmeleri falan göstergedekilerin aynısı smd led yani. Ben mantar led yerine cam açma düğmeleri içinde smd kullandım ama karar sizin.
Hocam bu SMD ledleri beyaz şeridin üzerindenmi çıkardınız yoksa ayrımı aldınız ?
https://imageshack.us/a/img803/5494/17022013116.jpg
Hocam ben www.elektrodepo.com dan aldım. Smd led olarak adet fiyatları değil, 10 adet fiyatıdır.
1210 kılıflı smd led beyaz
Mobil olarak cevapladı
M.YILDIRIM
Hocam son bir şey daha sorucam ibreleri takarken sorun oldu mu 50 basarken 30 göstermesin ibre kalibrasyonunun nasıl yaptınız.Birde smd ledlerde ısınma durumu nedir ? Işıkların şiddeti resimlerden iyi gözüküyor fazla parlama olmaz değil mi?
Hocam ledlerin parlama ayarını zaten sol taraftan ayarlayabiliyorsunuz. Ki ben hiç kısmadım :)
Madde madde anlatayım.
*işiniz bittikten sonra ibreyi herhangi bir konumda miline takın ama
tamamen değil. (mili döndürecek kadar olsun yeter)
*elinizle ibreyi sıfır konumuna çevirin. (Bir yerden sonra daha fazla dönmez, zorlamayın. Eğer sürekli dönüyorsa üstten az daha baskı uygulayın.)
*ibreyi, mili döndürmeyecek şekilde çekin.
*Bu sefer ibreyi sıfır konumunun 1-2mm altını gösterecek şekilde yerleştirin
ve takın. (Kontağı açınca hafif yukarı çıktığı için)
Hepsi bu :)
Isınma olarak hiç test etmedim. ki çıkan ledlerle taktığımız ledler aynı :)
Abi şunları yapıyorsunuz ya ; kendimi beceriksiz hissediyorum.
Burak hocam :) başta bende korktum :)
Aceba olurmu olmazmı, bozarmıyım, bozulursa birde dünya masraf çıkar falan filan :)
Sonra burdan ali gaza getirdi, daha doğrusu güven depoladı :)
Önce sol taraftaki sis farı düğmesinin olduğu panelden başla dedi. Çok basit falan şuydu buydu :)
Bir baktım akşam yapmışım.
Öyle ahım şahım bir yapıya sahip değil, ledler alenen ortada, sök beni diyor. Ve ince lehim yapabilirmiyim falan diye çekiniyordum. Muntazam yapamasamda lehimlerini, İsteyince oluyor :)
Azbişi lehim yapabiliyorsanız sizde yapabilirsiniz :)
Gerçekten zor değil :)
Dün Fiat'a mail attım. Gösterge aydınlatmaları ve Fiatın cimrilikleri ayrıca şikayet var.comdaki ilgisizliklerinden ötürü. Gidin bir fransızlara , korelilere almanlara bakın. İnsanların ön yargılarını kırmak istiyorsanız binlerce çalışanınızın bir tanesini şikayet.com daki şikayetlere ayırın araba satmakla iş bitmiyor dedim. Müşteri ilgi ister alaka ister sorunu hemen çözülsün ister dedim. Sadece direksiyondaki 0.10 kuruşluk ledi esirgeyen firma yüzünden fiat almaktan vazgeçen insanlar tanıyorum dedim. Hanfendi kızımızın biri bugün aradı üst mercilere isteklerinizi önerilerinizi ileteceğim dedi. Bakalım ne çıkacak :D plakamı aldı birde ne yapacaksa :D birde fabrikadan aracı incelemeye geliyorlarmış :D
Ahahah :D yook artık :D
Gelsinler abi :D Şaheser görürler :D
Utanırlar belki :D