Sayfa 5/10 İlkİlk 123456789 ... SonSon
188 sonuçtan 81 ile 100 arası

Konu: Beyaz -Mavi led çalışmam.. Proje bitti

Ziyaretçi048
    Ziyaretçi Ziyaretçi048 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ben senden çok merak ediyorum arabada nasıl duracak diye işyerinden kaçabilsem kaçamıyorum

Ziyaretçi048

sırada sağ taraftaki airbag altındaki alüminyum çıtanın dümdüz çubuk şeklinde aydınlatılması var. Gerçi ledle yaptım onu geri söktüm hoşuma gitmedi. Neoncuda yaptırıcam yada başka çözüm bulacam.. Beni izlemeye devam edin

Onur ARI
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. onur1986 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34UG026
    Edilen teşekkür: 153

Acil işim var de çık abi bu arada reklamcı neden razı gelmedi?maddi konu falan mı?

Ziyaretçi048

Evet arkadaşlar.. Sıradaki proje vites topuzu aydınlatması.. Sabahtan beri reklamcıyı razı etmeye çalışıyorum vites plakası için. Çok mükemmel olmasada birşeyler yaptırdım. Cihan arkadaşımızın dediği astra 6 ileri plakaya baktım fakat bizimkinden büyük olduğu için iş yapmadı. Nihayet plaka yapıldı. . Yapıştırıldı. Kablolar gizlendi ve araca takmaya hazır hale getirildi..En çok uğraştıran kısım malum bizim vites topuzları mandallı olduğu için kablo nerden geçecekti. görünmemesi lazımdı ve esnek olması mandalı indirip çekerken kopmaması lazımdı.. Sağolsun eski nokia kulaklığımın kablosu bu iş için biçilmiş kaftan oldu. Onbinlerce kez katlansada kopma yapmaz.. Kablo kalınlığında matkap ucu aldım ve gizli gizli arkadan arkadan yerini yaptım . Buyrun fotolar, akşam araca takıncada resim paylaşırım

Ziyaretçi048

Alıntı onur1986 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Acil işim var de çık abi bu arada reklamcı neden razı gelmedi?maddi konu falan mı?
    Reklamcı yaptı plakayı ya.Resimlerde var ya yaptığı plaka o işte..O nerden çıktı ? Maddi problem yok hatta para bile almadı İşi çoktu uğraştırma beni dedi Ağırdan aldı işlerinden ötürü ama halletti

Onur ARI
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. onur1986 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34UG026
    Edilen teşekkür: 153

He işte onu sordum..parasıyla değil mi niye istemiyo diye yalnız abi sen bu hızla ve şevkle gidersen araçta 'yanmayan' yer kalmıcak gibime geliyo

Ziyaretçi033
    Ziyaretçi Ziyaretçi033 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı ali Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mustafa bey göstergeyi sökünce hız sabitleyicinin ışığı içinde bi tane led takın yarın kol taktırmak istersiniz çalışsa bile ışığı yanmaz bilginiz olsun.

Benim göstergede mevcut o led hocam

Sağolasın hatırlattığın için

Eline sağlık nu arada Yapmışsın yapacağını

ben "vitese ışıktan" çok "abians" ışığı düşünüyorum
    Orta lambanın oraya küçük bir kırmızı led işlem tamam
    Konu Ziyaretçi033 tarafından (22/02/2013 Saat 18:20 ) değiştirilmiştir.

Ziyaretçi033

Alıntı eisenheim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Reklamcı yaptı plakayı ya.Resimlerde var ya yaptığı plaka o işte..O nerden çıktı ? Maddi problem yok hatta para bile almadı İşi çoktu uğraştırma beni dedi Ağırdan aldı işlerinden ötürü ama halletti
    Hocam sana bir sorum olacak

Gösterge ışıklarının derece ayarı var ya, sis farı düğmesinin orda +/- o tuşları kullandığımızda göstergenin ışığı kısılabiliyor değil mi?

Ziyaretçi048

Alıntı gmy1706 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam sana bir sorum olacak

Gösterge ışıklarının derece ayarı var ya, sis farı düğmesinin orda +/- o tuşları kullandığımızda göstergenin ışığı kısılabiliyor değil mi?
    Evet mustafa hocam kısılıyor. Gösterge paneli, teyp ekranı ve klima ekranı hepsi ordan kısılıyor

Ziyaretçi033

Evet mustafa hocam kısılıyor. Gösterge paneli, teyp ekranı ve klima ekranı hepsi ordan kısılıyor
    Birçok arkadaşım göz alır göstergeye yaparsan diyor da, Kısılıyorsa sıkıntı yok

özgür akcil
    FREELY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

merhaba,

led konusu ile ilgili diğer açılan sayfalarda çok yardım istedim ama destek olmadı, dünden beri sizi takip ediyorum benide iştahlandırdınız

bende dün direnç.net'den smd led sipariş ettim ve bugün geldi, elektronik bilgisi olan arkadaşımla yarın çalışmaya başlayacağız, ama içimde korku var inş sakarlık yapmayız

saygılar.

Ziyaretçi033

Alıntı LY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba,

led konusu ile ilgili diğer açılan sayfalarda çok yardım istedim ama destek olmadı, dünden beri sizi takip ediyorum benide iştahlandırdınız

bende dün direnç.net'den smd led sipariş ettim ve bugün geldi, elektronik bilgisi olan arkadaşımla yarın çalışmaya başlayacağız, ama içimde korku var inş sakarlık yapmayız

saygılar.
    az çok lehim yapmasını biliyorsanız yeterli
    bende lehim manikamdan korkuyodum, dandik birşeydi fakat işimi gördü Hernekadar muntazam lehimleyemesemde çalıştırdım

Bu arada bir ipucu vereyim

Multimetre (voltmetre) kullanıyorsanız.

Devre kontrol bölümü var, kablo testte diyebiliriz. Multimetrenin her iki ucunu birbirine dokundurduğumuzda sinyal sesi veren konumu.

Ledleri lehimledikten sonra + / - kısımları doğru yaptık mı ya da lehimlerken led e zarar verdik mi aceba şeklindeki soruları ortadan kaldırmak için kullanabilirsiniz

Nasıl?

Şöyle, Multimetrenin test konumunu açıyoruz.

(artı / eksi hangisi? bir led yardımıyla kırmızı kabloyu bir tarafa siyah kabloyu bir tarafa dokunduruyoruz. Eğer led yanmadıysa tersini deniyoruz. Böylelikle hangisi artı hangisi eksi öğreniyoruz.)

Tüm ledleri taktınız, işlem bitti. En uç kısımdaki yeni taktığınız ledlerden birisine (+ / - doğru olacak şekilde) Multimetrenin kablolarını dokunduruyoruz. Değiştirdiğimiz ledlerin hepsi birden yanmaya başlıyor. Değiştirdiğiniz ledlerin çalışıp çalışmadığını böylelikle test etmiş oluyorsunuz

(Farklı hat üzerindeki değiştirdiğimiz ledleride tek tek deneyebiliriz.)

Not: Başka bir güç kaynağıyla (adaptör vs.) multimetreden gelen akımdan fazlasını vermeyiniz. Diğer elemanlara zarar verebilirsiniz.
    Konu Ziyaretçi033 tarafından (22/02/2013 Saat 19:13 ) değiştirilmiştir.

Ziyaretçi048

Sen işi çözmüşsün Mustafa hocam. Benden bile usta çıktın ben taktıktan sonra yanmayan ledleri tek tek değiştirdim tersine

Ziyaretçi048

Vites topuzu ışıklandırıldı ve montajı bitti. Elektriğini çakmağın aydınlatmasından aldım. 1 watt bir tane power led kullandım , 470 ohm 2 watt dirençle elektriği düşürdüm. Vites kolunun kabloyu kopartmaması için nokia kulaklık kablosu kullandım.Hem ince hemde kopmaz..Mandala engelde olmuyor ve kesinlikle görünmüyor...Sırada sağ yolcu tarafındaki alüminyum çıtanın aydınlatılması var.. Devamı gelecek...

Ziyaretçi033

Standart Ynt: Beyaz -Mavi led çalışmam.. Proje bitti

Sen işi çözmüşsün Mustafa hocam. Benden bile usta çıktın ben taktıktan sonra yanmayan ledleri tek tek değiştirdim tersine
    Hocamız sensin olurmu öyle şey
    Bende tesadüf buldum, paylaşayım dedim

Seninde ellerine sağlık çok cix olmuş

Mobil olarak cevapladı
    M.YILDIRIM

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

vites topuzunu görünce ben

biz gp'yi çok sevdik

Mertcan Nergis
    jordanmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 60

hakkaten güzel olmuş

Ziyaretçi048

Alıntı cihankardes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vites topuzunu görünce ben

ABK
    Ziyaretçi ABK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Çok güzel çalışmalar elinize sağlık...

Ziyaretçi033

Standart Ynt: Beyaz -Mavi led çalışmam.. Proje bitti

Buda benden

Küçük bir hatam olmuş, hız ibresini takrken biraz yukarda kalmış. Onuda bi ara düzeltecem

Mobil olarak cevapladı
    M.YILDIRIM
    Konu Ziyaretçi033 tarafından (23/02/2013 Saat 23:27 ) değiştirilmiştir.

Sayfa 5/10 İlkİlk 123456789 ... SonSon