sırada sağ taraftaki airbag altındaki alüminyum çıtanın dümdüz çubuk şeklinde aydınlatılması var. Gerçi ledle yaptım onu geri söktüm hoşuma gitmedi. Neoncuda yaptırıcam yada başka çözüm bulacam.. Beni izlemeye devam edin![]()
Ben senden çok merak ediyorum arabada nasıl duracak diyeişyerinden kaçabilsem kaçamıyorum
![]()
sırada sağ taraftaki airbag altındaki alüminyum çıtanın dümdüz çubuk şeklinde aydınlatılması var. Gerçi ledle yaptım onu geri söktüm hoşuma gitmedi. Neoncuda yaptırıcam yada başka çözüm bulacam.. Beni izlemeye devam edin![]()
Acil işim var de çık abibu arada reklamcı neden razı gelmedi?maddi konu falan mı?
Evet arkadaşlar.. Sıradaki proje vites topuzu aydınlatması.. Sabahtan beri reklamcıyı razı etmeye çalışıyorum vites plakası için. Çok mükemmel olmasada birşeyler yaptırdım. Cihan arkadaşımızın dediği astra 6 ileri plakaya baktım fakat bizimkinden büyük olduğu için iş yapmadı. Nihayet plaka yapıldı. . Yapıştırıldı. Kablolar gizlendi ve araca takmaya hazır hale getirildi..En çok uğraştıran kısım malum bizim vites topuzları mandallı olduğu için kablo nerden geçecekti. görünmemesi lazımdı ve esnek olması mandalı indirip çekerken kopmaması lazımdı.. Sağolsun eski nokia kulaklığımın kablosu bu iş için biçilmiş kaftan oldu. Onbinlerce kez katlansada kopma yapmaz.. Kablo kalınlığında matkap ucu aldım ve gizli gizli arkadan arkadan yerini yaptım. Buyrun fotolar, akşam araca takıncada resim paylaşırım
![]()
He işte onu sordum..parasıyla değil mi niye istemiyo diyeyalnız abi sen bu hızla ve şevkle gidersen araçta 'yanmayan' yer kalmıcak gibime geliyo
![]()
Konu Ziyaretçi033 tarafından (22/02/2013 Saat 18:20 ) değiştirilmiştir.
merhaba,
led konusu ile ilgili diğer açılan sayfalarda çok yardım istedim ama destek olmadı, dünden beri sizi takip ediyorum benide iştahlandırdınız
bende dün direnç.net'den smd led sipariş ettim ve bugün geldi, elektronik bilgisi olan arkadaşımla yarın çalışmaya başlayacağız, ama içimde korku var inş sakarlık yapmayız
saygılar.
az çok lehim yapmasını biliyorsanız yeterli
bende lehim manikamdan korkuyodum, dandik birşeydi fakat işimi gördüHernekadar muntazam lehimleyemesemde çalıştırdım
Bu arada bir ipucu vereyim![]()
Multimetre (voltmetre) kullanıyorsanız.
Devre kontrol bölümü var, kablo testte diyebiliriz. Multimetrenin her iki ucunu birbirine dokundurduğumuzda sinyal sesi veren konumu.
Ledleri lehimledikten sonra + / - kısımları doğru yaptık mı ya da lehimlerken led e zarar verdik mi aceba şeklindeki soruları ortadan kaldırmak için kullanabilirsiniz
Nasıl?
Şöyle, Multimetrenin test konumunu açıyoruz.
(artı / eksi hangisi? bir led yardımıyla kırmızı kabloyu bir tarafa siyah kabloyu bir tarafa dokunduruyoruz. Eğer led yanmadıysa tersini deniyoruz. Böylelikle hangisi artı hangisi eksi öğreniyoruz.)
Tüm ledleri taktınız, işlem bitti. En uç kısımdaki yeni taktığınız ledlerden birisine (+ / - doğru olacak şekilde) Multimetrenin kablolarını dokunduruyoruz. Değiştirdiğimiz ledlerin hepsi birden yanmaya başlıyor. Değiştirdiğiniz ledlerin çalışıp çalışmadığını böylelikle test etmiş oluyorsunuz
(Farklı hat üzerindeki değiştirdiğimiz ledleride tek tek deneyebiliriz.)
Not: Başka bir güç kaynağıyla (adaptör vs.) multimetreden gelen akımdan fazlasını vermeyiniz. Diğer elemanlara zarar verebilirsiniz.
Konu Ziyaretçi033 tarafından (22/02/2013 Saat 19:13 ) değiştirilmiştir.
Sen işi çözmüşsün Mustafa hocam. Benden bile usta çıktınben taktıktan sonra yanmayan ledleri tek tek değiştirdim tersine
![]()
Vites topuzu ışıklandırıldı ve montajı bitti. Elektriğini çakmağın aydınlatmasından aldım. 1 watt bir tane power led kullandım , 470 ohm 2 watt dirençle elektriği düşürdüm. Vites kolunun kabloyu kopartmaması için nokia kulaklık kablosu kullandım.Hem ince hemde kopmaz..Mandala engelde olmuyor ve kesinlikle görünmüyor...Sırada sağ yolcu tarafındaki alüminyum çıtanın aydınlatılması var.. Devamı gelecek...
![]()
vites topuzunu görünce ben
![]()
biz gp'yi çok sevdik
hakkaten güzel olmuş![]()
Buda benden
Küçük bir hatam olmuş, hız ibresini takrken biraz yukarda kalmış. Onuda bi ara düzeltecem
Mobil olarak cevapladı
M.YILDIRIM
Konu Ziyaretçi033 tarafından (23/02/2013 Saat 23:27 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri