Ozaman sök götür bir elektronikçiye 10tl ye hallederler :)
göstergelerime 8 led gitti
Sis grubuna 6 led :)
yapılacaklar:
Cam açma düğmeleri
Göğüs ledleri (işte bunda biraz tırsıyorum :) )
Printable View
Ozaman sök götür bir elektronikçiye 10tl ye hallederler :)
göstergelerime 8 led gitti
Sis grubuna 6 led :)
yapılacaklar:
Cam açma düğmeleri
Göğüs ledleri (işte bunda biraz tırsıyorum :) )
Abi benim renkler için farklı planlarım var. Sarı lacivert planlıyorum :D (mavi) Ama deniyesim var gerçekten.
Onun dışında sol taraftaki sis farı vb. ufak tefek yerlerden değilde km ve göğüs ledlerinden korkuyorum gerçekten.
Bu arada Hüsamettin abi arabayı elinden almasınlar. Nabtın falan diye , hani Ferrari ye tüp taktırmaya çalışan adamdan almışlar ya :D
çok harika çalışmalar. gaza geliyorum valla. ama araç sıfır ve garantili diye çok korkuyorum bozarım diye :) sonra garanti dışına çıkar falan kalırım öyle. ne zaman bitiyor bu puntoların garantileri... kaç sene? beyaz ledler muhteşem durur valla beyaz araçta. bir de teyp ünitesini beyaz yaptık mı tamamdır :)
Aynı prosedür daha önce yazdığım her şikayette hep aynısını yaptılar.
Burak işin yoksa al gel arabayı bir günde hallederiz istediğin renk kombinasyonunu.. Hiç sorun değil. Hiçbir riski yok. Tek sorun dijital klimanysa aracın ekranına karışmam o riskli. Kendi aracımda o riske girdim ama seninkinde giremem. Ekran anakartla bütünleşik ve çıkması çok zor. Ledlerde ekranla anakart arasında. Bir anlık hatada ekran gider. Atla gel bir günde hepsini hallederiz. Gözlerin memleket görür hem :D
Hocam sıfır punto aldın ve garantisi kaç sene bilmiyormusun :D benim aracım garantili olucak ben ben ona değil led plakalık bile takmam :D. Garantisiz olunca kafa rahat oluyor. Eski aracım kazalıydı onda kafam dahada rahattı. her tarafını istediğim gibi kesip biçiyor boyuyordum :D
Abi dijitalse dedin olmaz dedin beni bitirdin :D Ne diyeyim tüm hevesim kırıldı :D Teşekkür ederim abi. Bir arkadaşımdan teyp aldım sna yollıyacam eskisini stickerlar ile beraber haberin olsun :)
Yapılmıycak diye bişi yok burakcım. Sadece çok ince işçilik istiyor. Beni aşıyor biraz o yüzden. Biz amatör elektronikçileriz. O kadar ince lehimlerle çalışamıyoruz :D lanet ekranı sökmek için bir gün uğraştım.. teyp işi kolay bir satte renk değişimi + tuşların yenilenmesi işini yapar sana geri yollarım
Yok be abi tuşları yenilesek yeter . Allah razı olsun :)
Hüsamettin hocam ben ekranı çok kolay çıkarttım? Bir sıkıntı yaşamadım?
ekrandan kastınız gösterge ekranı mı?
Onların led i 805 ise :D hakketen zor :D
Direksiyonda da 805 varmış :D Bakalım onu nasıl yapacağım :)
Ben bu ekrandan bahsediyorum.. Çıkmıyor meret
Ledler normal göstergedekilerden mustafa hocam
https://imageshack.us/a/img11/5776/15022013110.jpg
hayır mustafa hocam.. Ekrandan teller çıkıyor bir sürü ekrana yapışık ve direk anakarta lehimli. Lehimi birazcık fazla ısıtsan kopacak ekrandan çok sakat çok :)
Bak işte ilk kez aracımın dijital klima olmadığına sevindim :D
Mustafa bey benlik birşey değil aslında forum sağolsun. Ben bozulursa çok çok yenisini ya da çıkmasını alırım dedim ne olacaktı ki yani ve aynen dediğiniz gibi bir başlayınca baktım ki çorap söküğü gibi geldi gerisi ve ismim geçtiği için çok teşekkür ediyorum :)
Bu arada dediğim gibi her kim olursa olsun yardım ederim problem değil yeterki geliyorum desin ve ledleri ile birlikte gelsin elimden geldiğince herşeylerine yardım ederim amaç dost kazanmak sohbet etmek.
Metal tirnaklari isitip disari bi tornavida ile cektir.bu isi yaparken 2nci bi kisiden yardim al.biriniz isitin biriniz tornavida ile cektirin.metal tirnaklari sokunce lcd ekranin lehimlerini sokmeye ugrasmayin.yankeski ile ekranin ayaklarini kesin ortadan.ledleri degistirip ayaklari kestiginiz yerden lehimle birlestirin.
GT-I9100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Cengiz hocam peki sağ taraftaki çıtanın aydınlatmasını nasıl yaptınız? Ben uğraştım fakat düz bir çizgi efekti veremediğim için söktüm geri.. Led olduğu belli oluyor çok
cengiz abi süpersin valla. Tam aradığım şey.. Normalde şeffaf kablo bulup çift yönünden üç çipli led düşünüyordum . Neon aklıma geldi ama kırılır vs diye araştırmadım hiç. Sizin araçta uygulanmış şeklinin resmi varmı acaba? Bir tek eksik o kaldı. Bu konudada yardımcı olursanız minnettar kalacağım
Arkadaşlar aracın son durumu bu şekilde.. Yarın neon kablo siparişi veriyorum..Cengiz beyin yardımlarıyla o işte halloldu. Resimler ilk mesaja güncellendi. Yardım isteyen olursa her konuda yardımcı olabilirim..
https://imageshack.us/a/img5/719/20130225222329.jpg
https://imageshack.us/a/img844/6629/20130225222314.jpg
https://imageshack.us/a/img62/1176/20130225222351.jpg
Ya şunu yapmayı çok istiyorum ama çokta korkuyorum malum yeni araçların biyerini söktugunde gerı takması zor oluyor orası catlıyor burası yamuluyor... Bide ön konsol acaba bu işlemi yaptıktan sonra sokulup takılan parcalarda gevsemeden dolayı ses yapma durumu oluyormu acaba bunu yasayan varmı?
harika olmuş çoğumuzun yapmak istediği gibi mavi ve beyaz led araç içini bambaşka gösteriyor yahu
ellerinize sağlık
Elinize sağlık bu kombinasyonda çok hoş olmuş :)
Mobil olarak cevapladı
M.YILDIRIM
Estafirullah :) benim tek yardımım çok soru sormam olmuştur :)
Sol taraftaki menü tuşları mı?
Onlarsa çok basit.
Sigorta kapağını çıkarın, avcunuz yukarı bakacak şekilde elinizi içeri sokun, direksiyon tarafından itin, (avcunuzu sıkın yani) biraz fazla güç uygulamaktan korkmayın, metal klipsli kırılmaz. direksiyon tarafından iyice çıktıktan sonra sol tarafını çıkarırsınız :)
Göstergeleri söküp takmak sorun oluyor mu? Bir de lehimler çok mu ince işçilik gerektiriyor? Ledler çok küçük malum. Yardımcı olursanız sevinirim abilerim.
Göstergeyi sökmek hiç sorun olmuyor :)
4 vida sökülüyor, çerçeve çıkıyor. Çerçeve altında 2 vida daha var onlarıda sökünce gösterge ser kalıyor. Arkasından fişini çıkarıyorsunuz. İşlem tamam.
Ben okadar kaba lehim yaptım ki :D oldu yani :)
Okadar da ince bir işçilik istemiyor :)
Kendimden biliyorum. Tabi ince lehimle daha muntazam olur mu? Bence olabilir :)
İlk önce menü tuşlarından başla :D gerisi gelir :D
Bir arkadaş öyle diyor :) (ali :) )
Ama gerçekten öyle bende bozulursa okadarda önemli değil yanmasada olur diye menü tuşlarına giriştim baktım oldu göstergeye de daldım :) sırada cam açma kısımları var, sonra direksiyon, en son gögüs ve teyp var :)
Yine uslu durmadim' sirada kapi acma kolu aydinlatmasi var
Bugün bende menu tuşlarından işe koyuldum hepsinin montajını yaptım ama bir sorun olustu kontağı açar açmaz ışıklar yanıyo farın açık yada kapalı olması hiçbirşeyi değiştirmiyo ne yapmam gerekiyor