Kaliper daha sıkıntısız olacaktır çünkü en çok ısınan elemanlar balatalar ve disk ikisi de havayla direk temas halinde zaten otomobillerde disk fren'in tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri de bu, çabuk soğuması.
Ancak kampana olarak tabir edilen sistem tamamen kapalı olduğu için, balatadaki ısıyı dışarı atma konusunda biraz düşme olacaktır. Ne de olsa astar ve boya olmak üzere iki ekstra katman olacak, ısıl iletkenliğini bilmiyoruz iki maddeninde. İletkenliği düşük maddelerse, ısının taşınım yoluyla atılması zorlaşacaktır.
Isınmış kampananın ortam sıcaklığına düşmesi ne kadar gecikir onu hesaplamak lazım gerçekçi bir yorum yapmak için.
(fiziki olayı detaylı anlamak isteyenler için: Kondüksiyon - Vikipedi)
Kısaca şunu ekleyeyim, kampana malzemesi dökme demir iyi bir ısıl iletkendir. Üzerini boya ve astar dediğimiz (iletken olarak tabir edemeyiz) yalıtkan madde ile kaplıyoruz.
Benim kampanalarım da boyalı bu arada ama astar yok ve ısıya dayanıklı boya kullanmadım.
Konu tonymontana tarafından (18/05/2012 Saat 09:50 ) değiştirilmiştir.
kanka benden habersız yapıyorsun ayıp amaguzel olmus ellerıne sagılık
bende aynısını düşünüyorum çok güzel olmuş bence tebrikler
Ben hala kaliper kapağından yanayım.
xnode arkadaşımızın aracındaki gibi.
Brembo Kaliper Kapağı (Kabartma Yazılı) Oto Aksesuar - Kaliper Kapakları Aracınız İçin Herşey
hem kampana hemde kaliperleri 300 derece ısıya dayanıklı kırmızı boya ile boyadım yaldır yaldır oldular vallahi 4 ay kadar oldu atma felan yok. 3 kat boya attım.İlave olarak zaten fren yükünün %60-70 , ön frenlerde kampana sadece seyir halinde yapılan frelemelerde dengelemeyi ve el frenini çektiğimize aracı sabitlemeyi sağlıyor o kadar.
Konu comanchee tarafından (03/10/2012 Saat 18:40 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla ve yazım hatası
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
Ben geçen sene ısıya dayanıklı boya ile boyamıştım,biraz rengi koyulaştı ama;atma vs gibi bir sorun yok.Gayet şık oldu sorunsuz kullanıyorum.Tavsiye ederim.
1.4,120hp,tjet,emotion,duolojik,skydome,teknopaket ,GRDEDEpaket,BEYAZ BRAVO
Tehlikeli olan sürat değil ,KONTROLSÜZLÜK tür.
Güzel olmuş. Kazasız belasız bende 2ay önce boyatmıştım hem kaliper hem de kampanaları. Herhangi bir atma olmadı.
Sent my iPhone 4s using
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
teşekkür ederim herkese.. yapalı 5 ay olmuş hala bir sıkıntı yok, Feyyaz duy sesimi 2 güne atar dediğin 3 liralık boyayı gör![]()
Bugün ben de kaliper ve kampanalarımı kırmızıya boyattım fakat merak ettiğim konu lastikler sökülüp takıldığı için rot balance ayarï falan yaptırmak gerekiyo mu acaba?hafif sekiyo gibi geldi de araç eve gelirken.ayrıca abs sorunu falan yaşayanlar olmuş.ne durmlarda bu başa geliyo?şimdilik arıza ışığı falan yanmadı.sonradan bi problem çıkarmaz umarım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri