Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 21 ile 31 arası

Konu: Kaliper boyama

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Tony Montana
    Ingegniere tonymontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 448

Kaliper daha sıkıntısız olacaktır çünkü en çok ısınan elemanlar balatalar ve disk ikisi de havayla direk temas halinde zaten otomobillerde disk fren'in tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri de bu, çabuk soğuması.

Ancak kampana olarak tabir edilen sistem tamamen kapalı olduğu için, balatadaki ısıyı dışarı atma konusunda biraz düşme olacaktır. Ne de olsa astar ve boya olmak üzere iki ekstra katman olacak, ısıl iletkenliğini bilmiyoruz iki maddeninde. İletkenliği düşük maddelerse, ısının taşınım yoluyla atılması zorlaşacaktır.

Isınmış kampananın ortam sıcaklığına düşmesi ne kadar gecikir onu hesaplamak lazım gerçekçi bir yorum yapmak için.

(fiziki olayı detaylı anlamak isteyenler için: Kondüksiyon - Vikipedi)

Kısaca şunu ekleyeyim, kampana malzemesi dökme demir iyi bir ısıl iletkendir. Üzerini boya ve astar dediğimiz (iletken olarak tabir edemeyiz) yalıtkan madde ile kaplıyoruz.
    Benim kampanalarım da boyalı bu arada ama astar yok ve ısıya dayanıklı boya kullanmadım.
    Konu tonymontana tarafından (18/05/2012 Saat 09:50 ) değiştirilmiştir.

2. Bu mesajı için 2 kişi tonymontana'ye teşekkür etti:

Murat Tunç
    mutunch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 89

Alıntı tonymontana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaliper daha sıkıntısız olacaktır çünkü en çok ısınan elemanlar balatalar ve disk ikisi de havayla direk temas halinde zaten otomobillerde disk fren'in tercih edilmesinin en büyük sebeplerinden biri de bu, çabuk soğuması.

Ancak kampana olarak tabir edilen sistem tamamen kapalı olduğu için, balatadaki ısıyı dışarı atma konusunda biraz düşme olacaktır. Ne de olsa astar ve boya olmak üzere iki ekstra katman olacak, ısıl iletkenliğini bilmiyoruz iki maddeninde. İletkenliği düşük maddelerse, ısının taşınım yoluyla atılması zorlaşacaktır.

Isınmış kampananın ortam sıcaklığına düşmesi ne kadar gecikir onu hesaplamak lazım gerçekçi bir yorum yapmak için.

(fiziki olayı detaylı anlamak isteyenler için: Kondüksiyon - Vikipedi)

Kısaca şunu ekleyeyim, kampana malzemesi dökme demir iyi bir ısıl iletkendir. Üzerini boya ve astar dediğimiz (iletken olarak tabir edemeyiz) yalıtkan madde ile kaplıyoruz.
    Benim kampanalarım da boyalı bu arada ama astar yok ve ısıya dayanıklı boya kullanmadım.

Teşekkürler Yiğit Bey, o zaman bana bir boşluk zamanımda kaliperlerle uğraşmak düşecek gibi görünüyor

Tanıl Timorci
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. pasa26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34 ED 2496
    Edilen teşekkür: 67

kanka benden habersız yapıyorsun ayıp ama guzel olmus ellerıne sagılık

Can Aşan
    can-asan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 314

Alıntı mutunch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşte bende 4 tane kaliper var o yüzden yapacağım işlemin kalıcı olması daha güzel olur. yoksa 4 lastiği tekrar sök tak bir sürü zaman alacak
    Neyse teşekkürler cevabın için Can, bakalım başka bilen birisi var mı
    sorunuz cevaplanmış bende teşekkür ederim

Alıntı pasa26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka benden habersız yapıyorsun ayıp ama guzel olmus ellerıne sagılık
    kanka bianda aklıma geldide yaptım yoksa planlı bişey değildi teşekkür ederim..

6. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ersin BAŞARAN
    ersobas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 47

bende aynısını düşünüyorum çok güzel olmuş bence tebrikler

ABK
    Ziyaretçi ABK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Ben hala kaliper kapağından yanayım.

xnode arkadaşımızın aracındaki gibi.

Brembo Kaliper Kapağı (Kabartma Yazılı) Oto Aksesuar - Kaliper Kapakları Aracınız İçin Herşey

Engin Pişkin
    comanchee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    34lüyüz biz
    Edilen teşekkür: 222

hem kampana hemde kaliperleri 300 derece ısıya dayanıklı kırmızı boya ile boyadım yaldır yaldır oldular vallahi 4 ay kadar oldu atma felan yok. 3 kat boya attım.İlave olarak zaten fren yükünün %60-70 , ön frenlerde kampana sadece seyir halinde yapılan frelemelerde dengelemeyi ve el frenini çektiğimize aracı sabitlemeyi sağlıyor o kadar.
    Konu comanchee tarafından (03/10/2012 Saat 18:40 ) değiştirilmiştir. Sebep: imla ve yazım hatası
    YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
    PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI

GURUR DEMİR
    GRDEDE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 624

Ben geçen sene ısıya dayanıklı boya ile boyamıştım,biraz rengi koyulaştı ama;atma vs gibi bir sorun yok.Gayet şık oldu sorunsuz kullanıyorum.Tavsiye ederim.
    1.4,120hp,tjet,emotion,duolojik,skydome,teknopaket ,GRDEDEpaket,BEYAZ BRAVO

Tehlikeli olan sürat değil ,KONTROLSÜZLÜK tür.

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Güzel olmuş. Kazasız belasız bende 2ay önce boyatmıştım hem kaliper hem de kampanaları. Herhangi bir atma olmadı.

Sent my iPhone 4s using

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

Can Aşan
    can-asan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 314

teşekkür ederim herkese.. yapalı 5 ay olmuş hala bir sıkıntı yok, Feyyaz duy sesimi 2 güne atar dediğin 3 liralık boyayı gör

Onur ARI
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. onur1986 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    34UG026
    Edilen teşekkür: 153

Bugün ben de kaliper ve kampanalarımı kırmızıya boyattım fakat merak ettiğim konu lastikler sökülüp takıldığı için rot balance ayarï falan yaptırmak gerekiyo mu acaba?hafif sekiyo gibi geldi de araç eve gelirken.ayrıca abs sorunu falan yaşayanlar olmuş.ne durmlarda bu başa geliyo?şimdilik arıza ışığı falan yanmadı.sonradan bi problem çıkarmaz umarım.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12