Buraya mı açılır bu konu bilemiyorum ama diğer bölümlerle alakalı olmadığını düşündüm.
Motorlu taşıtlar vergi dairesinden eve bir uyarı mektubu gelmiş. Vergi borcunuzu ödemezseniz banka hesaplarınıza bloke konabilir ya da aracınız haczedilebilir yazıyor.
2009 yılında eşimin adına bir GP almıştım. 2010 ortasında da aracı sattım. Sıfır alırken Birmot 2009 ilk MTV'sini ödemiş ve orjinal makbuz bende. 2. taksitini de ben ödedim 2009 yılının. Onun da makbuzu duruyor. 2010 yılının ilk taksitini ödedikten sonra da aracı sattım. Yani herhangi bir vergi borcu yok. MTVD'ne mail atıp böyle bir borcumuz olmadığını söylediğimizde sadece ek'teki sorgu mesajını yolladılar.
Kafam allak bullak oldu. Vade tarihi 23.12.2009 diyor. Vergi dönemi 11/2009 yazıyor. Bu vergileri ödediğim halde nasıl borç çıkar? İşin diğer boyutu da o dönemde aracın vergisi 265 TL yazmışlar lakin vergi miktarının 196 TL olması gerekiyor. Diyelimki 265 TL vergi var fakat alttaki toplamda 622 TL çıkartmışlar. Neye göre çıkartmışlar kafam allak bullak oldu. İşten vakit alıp 1 - 2 gün içinde vergi dairesine gitme şansım da yok. Gel de çık işin içinden.
Yer imleri