Ozaman dekontların ıle vergı daıresıne gıtmen gerekecek bankan ıle gorus kredı kartı extrelerını talep et.
Benım anlamadıgım bır olayda su aracı satarken borcu yoktur dıye yazı alıp oyle satısı yapılıyor satıs yapıldıktan sonrakı borctan banane kardesımozaman nıye borcu yoktur dıye yazı alıyorumkı
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Öncelikle zaten asıl borç 265 TL. Gecikmesi vs derken 622,75 olmuş. Haberiniz yokken plakaya bir ceza yemiş olabilirsiniz oda siz aracı sattıktan sonra sisteme işlendiyse böyle bir durum olabiliyor. Zaten ben bunun vergi borcu olduğunu düşünmüyorum çünkü 11/2009 diye bir vergi dönemi yok.
Malesef sistemin yavaş çalışmasından kaynaklanıyor. Borcu yoktur güncel olarak bir borcu olmadığını gösteriyor ancak geçmişe yönelik ceza girilebildiği için böyle sorunlar çıkıyor.
Neyse ki genelde bu tip durumlarda cezanın tarihine göre plakanın eski sahibine borç çıkartılıyor.(burda bir yanlışlık yapılarak plakanın eski sahibi böyle bir ceza yediyse, tarih yanlış girilerek borç size çıkmış olabilir.)
Mesela babamın plakasını sadece plaka ile sorgulayınca(bankadan) trafik cezası görünüyordu ancak tckimlik farklıydı.
Dediğim gibi ben bunun ceza olduğunu düşünüyorum, o yüzden öncelikle borcun kaynağını öğrenmeye çalışın, duruma göre tebliğ edilmeme zaman aşımı vs nedenlerle silinmesi mümkün olabilir. Borç tarihi 09/11 görünüyor.
İyi bir memura denk gelirseniz, bu bilgileri telefonla alma şansınız olabilir. Ancak her durumda biraz uğraşacaksınız gibi görünüyor.
Konu OzzY tarafından (06/03/2012 Saat 10:47 ) değiştirilmiştir.
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Trafik cezası olduğunu düşünmüyorum ben. O konularda biraz hassas bir insanım. Çok büyük dalgınlıkla kırmızı ışıkta geçsem dahi ceza miktarı 60 lira falan olur. Toplamda da 622 TL birikemez o cezaya istinaden. Bildiğim kadarıyla maksimum cezanın kendisi kadar oranda katlıyor ceza.
İçime dert oldu zaten. Bugün gidip soruşturacağım bakalım.
Ceza tarihi 09/11 ise benim için daha iyi. Bütün evrakları çıkarttım bugün. 10.03.2010 'da satmışım aracı..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri