Hükümet kaynaklarının Reuters'a verdiği bilgiye göre, ÖTV oranlarında indirime gidilmesi düşünülüyor. Hükümetin destek anlamında ilk yapmayı düşündüğü uygulamanın ise üretim yapan otomotiv şirketlerinin Eximbank yolu ile borçlanma maliyetlerinin düşürülmesi olduğu öğrenildi.
Öte yandan adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi, otomotiv sektöründe daha önce uygulanan hurda araç indiriminin kötü amaçlı olarak kullanılabildiğini, araçların yenilenmesi durumunda büyük oranda ithal otomobillerin satıldığını kaydederek, “Burada amaç, araç piyasasının canlanması mı yoksa Türkiye’deki otomobil üreticisinin desteklenmesi mi olmalı... Çünkü piyasanın yaklaşık üçte ikisi ithallerden oluşuyor. Piyasa doğrudan teşvik edilince öncelikli olarak ithallere destek verilmiş oluyor. Burada Türkiye’de üretim yapanlara yönelik bir adım atılması gündemde” dedi.
Türkiye’de üretim yapan otomotiv şirketleri arasında Oyak ve Renault ortaklığı Oyak Renault, Ford ve Koç ortaklığı olan Ford Otosan, Koç ve Fiat ortaklığı Tofaş, Toyota, Hyundai ve Honda bulunuyor.
bakalım ne kadar indirim yapacaklar??
Eski Nick: ROCKSTAR100
"Nero Provocatore,Crossover Black,Crossover Schwarz,Rock Siyah"
Sanırım sadece yerli üretim araçlar için düşünülüyor.
bu ötv tamamen kalkmadan hiçbir şey olmaz bence. ötv'ye %20 indirim getirirler, 1 ay sonra xtv diye yeni bi vergi çıkarıp %30 ek vergi alırlar. bunun en basit örneği benzin. 3-5 kuruş indiriyolar, 3 gün sonra 10 kuruş bindiriyolar. bunda da bu şekilde olacağına eminim...
Zaten şu an için konuşulan indirim ucuz araçlar için %5 lik bir ötv indirimi.Araç fiyatı arttıkça %7-%9 lara çıkabilirmiş ama henüz kesin birşey yok deniliyor ...
Yerli üretim demeyin bana ya. Yerli markamız mı var sanki. Ahmetin mehmetin arabasını burda birleştirince yerli mi oluyoruz. Ah devrim ah.
Araçları yarı fiyatına verseler ne farkeder?
Benzin bu kadar pahalı olduktan sonra araçlarımızı sadece ihtiyaç olduğunda kullanıyoruz...
Hovardalık yapıp iskender yemeye Bursa'ya , köfte yemeye Tekirdağ'a giden kaldı mı?Her yolculuk hesap kitaba döndü..Otobüsle bu kadar araçla şu kadar diye![]()
Bu konuda son durum nedir biliyormusunuz?
Birde hurda indirimi bize ne şekilde yarar onu tecrübe etmiş olan varmı? İlk yazıda bahsedilen kötüye kullanma durumuna giriyor heralde benim sorduğum ama![]()
Zamanında kağıt üstünde hurda araç satışları yapılarak yeni araç alanlar indirim almışlar. Ben bu konuyu yeni duydum. Buna tekrar izin vermezler heralde.
kesinlikle katılıyorum. insanlar anadola binseydi şimdi accent gibi bi seviyeye gelirdi. japonlar 2.dünya savaşından sonra yabancıların yaptığı modern trenler yenine kendi kara trenlerine bindiler. boyle olunca yabancılar çekilmek zorunda kaldı ve kendi sanayileri kalkındı. şimdi geldikleri yeri görüyoruz. bu bir ulusal bilinç meselesi.
Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein
Abi anadolu da bırak, Devrim diyorum sana. Anadolun motoru bizim miydi sanki... Ama Devrim başkaydı...
Sonunda geliyor Ötv indirimi alıyorum bebeğimi.....
Konu HugemaN tarafından (15/03/2009 Saat 16:53 ) değiştirilmiştir.
GRANDE PUNTO 1.3 MTJ FUN BEYAZ CO-PİLOT - BLUE ME - FIAT HI-FI 100W SES SISTEMI
Eski Nick:07sea07
Yerli malı diye insanların kasmasına anlam vermemekle birlikte şunu belirtmeliyimki, ahmetin mehmetin arabasını burda birleştirince epey birkişinin karnı doymakta bu ülkede.
Kaçanlarla, keşkelerle değil şimdiki zaman ve gelecek ile düşünüp hareket edersek, zararın neresinden dönersek kardır diyerek birşeyler yapabiliriz. Sonucta emeklemeden kimse yürüyemiyor. Zamanla daha iyisini yapacagız. Montajla başladık, üretimi de oturtmak üzereyiz tek eksiğimiz Ar-Ge onun için sabır ve azim gerek. Bunların hepsi olduktan sonra içimizden birgün marka çıkarmak o kadar da zor olmayacaktır.
Aslında tamamen montaj yapılıyor demek hatalı olur. Örneğin Ford-Otosan transitlerde ve cargoda kendi üretimini ve montajını yapmakta. Gönül daha da iyisini ister tabiki. Özet olarak tamamen montaj yapmıyoruz ve üretim kadar önemli bir konuda satış sonrası ürününüzün arkasında olmak.
Söylediğin doğru güzel. Fakat farkındaysan biz bu konuda ülke olarak ileriye değil geriye gittik.
Ayrıca birilerinin karnı doymak demişsin güzel bir konuya değinmişsin ama olaya duygusal açıdan değil de mantıki açıdan bakacak olursan, o karnı doyan birilerinin karnı bugün doyacak ama yarını meçhul. Hiçbir şeye sahip olmayan ülkelerinde neyle doyacaklar kimbilir. Ayrıca böyle devam ederse sadece BİRİLERİ nin karnı doyacak. Neyse konunun başka bir yere çekilmesini istemiyorum. Bahsettiğim konuyla ilgili bir şey söylemek isteyen var ise ser bölümünde bunla ilgili özel bir konu açılabilir ve tartışılabilir veya isteyenler direk özel mesajdan veya msn den sosyo-politik ve ekonomik konuşmalar yapabiliriz![]()
Yeni başlık açmıştım ama burdakini unutmuşum, ordan alıntı yapıyorum
Arkadaşlar, sıfır araç almayı planlayanlara şimdiden hayırlı olsun. Son baskıya göre (bakanın söylediğine göre) :
1600 CC'nin altındaki otomobillerde yüzde 37 olan ÖTV yüzde 18'e düşecek.
Ticari araçlardaki ÖTV yüzde 10'dan yüzde 1'e düşürülecek.
Kamyon ve otobüste ÖTV yüzde 4'ten yüzde 1'e düşürülecek.
Motosiklette yüzde 22'den yüzde 11'e düşecek.
Bizim GPleri düşünürsek en ucuz modelde 2500tl den başlayıp 4000tl ye kadar bir indirim söz konusu
Not : Ufak bir hesap yaptım, %11.7'ye denk gelen bir indirim oluyor..
1600 cc üzerine yokmu indirim?
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Arkadaşlar yeni ekonomik önlem paketi çerçevesinde indirilecek olan ÖTV'nin oranları açıklandı. İndirimli satışlar yarından itibaren başlayacakmış.
ÖTV,
1600 cc ye kadar olan araçlarda %37 den %18,5 'a
1600-2000 cc ye kadar olan araçlarda %64 den %60'a
2000cc ve üzerinde olan araçlarda %84 den %80'e düşürüldü.
Beyaz eşyada %6,7 den % 0'a indirildi.
Kaynak:
Otomotivde ÖTV indirimi yarın başlıyor! - Mynet Haber
Konu makineman tarafından (15/03/2009 Saat 18:22 ) değiştirilmiştir.
yeni fiyat listeleri manyak olmuş.. inceleyin..
örneğin: FIAT - fiat.com.tr![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri