işte burda askerlik sisteminin artık güncel olmadığı fikrine topluca varabiliriz bence.eskiden askerlik evet mantıklıydı.çünkü heryer şehir değildi, köydeki insan şehir görüyordu, şehirdeki insan köy hayatını görüyordu.Buna adam olmak deniyordu...
Şimdi memlekette köylü,köy kalmadı herkes şehre göç etti.Kültür, yaşam ve diğer birçok şey değişti.Artık insanlar askerliğe hapis gözüyle bakıyor..Evet paralı askerlik sistemi yanlış.Son derece yanlış.Fakir mehmet neden ölsün, Zengin ahmet yaşarken..
Bahsettiğim de buydu.Şehitlerimizi askerlik stratejileri olmadığı için veriyoruz biz.Bilgisiz bilinçsiz komutanlar yüzünden veriyoruz.Doğru dürüst cephane, yemek, erzak gitmeyen doğu illerimiz varken, IŞID'e yardım ettiğimiz için veriyoruz biz bu şehitleri.
Maaşlı askerlik, yani profesyonel askerlik sisteminde ise alınan en az 2 yıllık 3 yıllık eğitim ve deneyim tecrübe var.3 aylık silah tutmayla usta olunan askerlik sisteminden ne hayır gelebilir sizce?
Evet bazı insanlar normal şartlarda askerlik yapmıyor.Çok kötü şeyler gören 21 yaşında arkadaşlarım var.Kafasının yanından bazuka geçtiği için kulağı yanan arkadaşlarım da var.O askerlik yaptıysa ben de yapmalıyım, doğru bir bakış açısı değil.Yanlışların önüne hepberaber geçmek gerek.O da yapmasın, ben de yapmayayım.İsteyen, meslek edinip, ya da gönüllü olup maaşıyla,sigortasıyla ve gerekli imkanlarıyla Profesyonel Asker olsun...
Amerikada profesyonel askerlik yapıp, genç yaşta sonradan bırakan insanlar eşşek gibi para alıyor sadece güvenlik şirketinden.ki daha sadece güvenlik şirketi örneği verebilirim...
Bizde askerlik bize ne katıyor? Değişken aslında.Kimisi diş fırçasıyla alaturka tuvalet siliyor, kimi komutanın arabasını yıkayıp duruyor, kimisi masa başında kıç yoruyor, kimisi de korkunç şeylere şahit oluyor, belki de ölüyor....
Şimdi bu standart değilse, neden gitmek isteyelim askere? Ne vatani borcu ne vatani görevi? Ölmeye, ya da komutanın totosunu yalamaya gidiyorsak neden gideyim? Bana kattığı şey ne adam olmak mı? Ben 15 yaşında para kazanmaya başlamışım, 18 yaşında düzenli geliri olan bi adamdım.Adamdım yani, askere gidip adam olacak dedikleri esrarkeşlerden değilim ben.
Neyse dellendim gene

Yer imleri