askerden yeni gelmiş biri olarak , askerliği astek olarak yaptıgıma ragmen ben boyle igrenc rezalet bir kurum daha ne gördüm ne duydum.. gidenler bilir gitmeyenler bilmez heryeri götürüyor , askerlerin 4te 3ü esrarkeş , katille yanyana yatıyor ana kuzusu ; hele tsk akademiden mezun olan subaylar tam bir problem , epsi şizofren kendini roma kralı sezar sanıyor ; açıkçası zaten dışardan bir saldırı gelse içerdeki askerler içerdekisubaylardan başlar temizliğe , durum inanın o kadar kötü ; yemekler berbat askeriye her er için 1800 , her onbaşı için 2200 , her çavuş 2500 lira para alıyor devlet kasasından ve inanın askerin almış oldugu hizmet bedeli ayda 100 lira belkide degil ; kısacası durum berbat , zaten 1 sene sizden çalıyor kısada olsa uzunda olsa 1 seneniz harab oluyor ; askerlik süreniz boyunca haracayacagınız para en az en fakir için konuşuyorum 4000tl bunun yanı sıra para kazanamamaktacabası ; 18000 bin tl geçen sene olsa şubatta yaşım tutuyor veririm parasını neyse hatta 30000 binde veririm , 1 senem boşuna harap ve ziyan oldu , üstüne bide 5 para etmez insanların kahırlarını çektiğimizde yanımıza kar kaldı , mahallede görsem evimin dükkanımın önünden geçirmem dediğim insanlar subay olmuş.. bunlara hizmet etmeyin verin parasını lanetler kendi işlerini kendi yapsınlar...