Kendi yaptığın askerlik açından haklı oldugun yerler var evet ama herkes de bu sekilde askerlik yapmiyor. 3 aylik egitim alip saatlerce sinirda nobet tutan, catismaya gidip sehit olan gazi olan psikolojisi bozulup gelenler de askerlik yapti. Bir yakinim var catismalara girmisti askerden geldiginde birkac yil tedavi gordu. Simdi bu adam cikip deseki ben askerligimi yaptim arkadas canimi ortaya koydum vatan icin sizde gidin yapin ne sekilde olursa olsun dese kimsenin verecek cevabi yoktur. Bu kadar basit. Tuvalet de temizlesen-birilerine yemek de yapsan-ot da yolsan-çöp de toplasan-çatışmaya da girsen adı askerlik. Herkes aynı şekilde yapacak diye bir şart yok. Vatana hizmet deyince bu illa mermi sıkıp terorist vurmak degil. Kimi şöför olur kimi temizlikçi kimi aşçı kimi keskin nişanci..
Herkes gitsin askerligini yapsin diye dusunuyorum. Benim 1 yilim gittiyse vatan icin sevdiklerimden uzakta kaldiysam işlerim 1 yil aksadiysa herkesin 1 yili gitsin. Madem ki bu vatan hepimizin herkes gitsin.
Kredi kartiyla da askerlik bedeli odenebilecekmis diyordu. Ekstrede ne yazacak acaba? Vatan borcu mu?
Yer imleri