d2r yeni mi çıktı?
d2r yeni mi çıktı?
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
fabrikasyon merceksiz xenonlarda kullanılan ampül bi kaç modelde kullanılıyor sanırım (mercedes, honda, volvo v.s.) yanlız araştırdığım kadarıyla dr2 kullanılan farların iç tasarımıda d2r ampüle göre özel tasarlanıyormuş, yani standart halojen farlara takılınca aynı performans alınmıyormuş
D2R benim bildiğim normal tek ampul uzun kısa olayı içindeki bobin gibi bir ufak şey manyetik alan yaratıp çanağın içine çekip bırakıyor uzun olayında.
arkadaşlar tamam haklısınız ama her xenon takan aynı değil sonuçta ayarsız farlar o şekilde rahatsız ediyor ayarı düzgünse bi problem olmuyor biraz sert olmuş bazı laflar sonuçta bizlerdende kullananlar war bende dahil..
bende xenon far mağdurlarındanım.özellikle duble olmayan yollarda dahada büyüyor çile.bazen 400 km'lik yolda sellektör yapmaktan yoruluyorum.yazık günah.arkadaşın ilk mesajda dediği gibi kendimizi bırakalım, can taşıyoruz çoğunlukla.
ayar bambaşka bir olay, ayarsız olduktan sonra orjinal farlarda rahatsız ediyor. ancak çakma zenondaki problem daha farklı o ışık odaklanamadığı için dağı taşı aydınlatıyor ne kadar ayar yaptırsanızda rahatsız eder. ayarsız olursa dahada çok rahatsız eder.
forumda da çok fazla var tabiki kullanan ancak gerçek bu...
Ne Mutlu Türküm Diyene!
Benim aracımda ilk aldığımda xenon vardı... Ama ne yaptıysam ışığım dağılmasını engelleyemedim... Uzun ve kısa hüzmeli farlar tek ampulden çıkıyor olması... Yıllardır tanıdığım bütün servisler h4 te xenon olmaz o kadar büyük reflektörde ışığı toplayamazsın dediler.... Söktürdüm.... Hem kendimin hem başkalarının canını tehlikeye atmaya değmez... Daha önce seat cordoba ve vw caddy de xenon kullanmıştım ve hiç kimseyi rahatsız etmemişti. H7 ampullerde uzunlr ayrı.... Reflektörler çok ufak ayarlaması çok kolay olmuştu.... Yaklaşık iki aracı toplam 3 yıl kullandım... Bir kişi bile sellektör yapmadı....
bende çok düşündüm zenon olayını ama aksesuarcıda satılan çakma xenonlar yerine alırsam mercekli olanlardan alcam veya orjinal farımı modifiye ettircem . başka türlüsü doğan şahinden bi farkı yok zannımca
noone knows that except both of us
Şimdi anlamadım? Çakma xenon nedir ? Aracında mercek olmayan çakma xenon mu kullanıyor? Merceksiz xenonlar çakma xenon mu? Mercekli araçlarda kullanılan xenonlar bi-xenon olmasın?
Merceksiz uygulanan ve far reflektörüne uygun olmayıp ışığı dağıtan kitlere çakma xenon kitleri deniliyor.H4 bu konuda en başarısız ampül tipi maalesef.
Bildiğim kadarıyla da angel farlar h1 ampül tipini kullandığından bixenon olmuyor.Ama orjinal fara montajlanan bixenon merceklere ds1 veya ds2 tip kit takılarak en güzel aydınlatma sağlanıyor,far yükseklik ayarı kullanabiliyor.
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
moderatör arkadaşlardan ricam konuyu kilitlesin..
orjinal olmayan ışıklandırma sistemleriyle ilgili yaşanan haksızlığa dikkat çekmek ti amacım
ama takip ediyorum kusura bakmasın arkadaşlar ama "hangi xenonu kullanıyorsunuz bende ondan alacam a" dönüşmüş
konuyu açarken düşüncem
trafikte arabaların nasıl göründüğü değil; arabaların içindeki insanların "yaşamı" daha önemli olması gerektiğini düşünerek açmıştım...
bir nevi dikkat çekmek ve yanlış-hatalı kullanım yapan arkadaşların kafalarında soru işareti bırakmaktı.. Ama sanırım biraz benim düşündüğümün tersine yol alıyor konu...
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
Saygısızlık etmek istemem ama "zaten Xenon bana kalırsa yasaklansın" demek yanlış bir istek. Kullanmasını bilmeyenlerin olması yüzünden. Trafikte bir çok insan var araba kullanmasını bilmeyen ve ehliyeti olan... Xenon bana kalırsa doğru kullanımda gece sürüş güvenliğini arttıran bir aydınlatma sistemi.
xenon yasaklansın demiyoruz zaten, seninde bahsettiğin gibi doğru kullanım (bi-xenon veya sadece kısa farda mercekli sistem, far yıkamalı ve otomatik far yükseklik ayarı) olduğu sürece son derece faydalı bir özellik.
eğer far reflektörü d2r için özel dizayn edilmemişse merceksiz fara xenon takanların vakti zamanında (1998-1999) halojen ampüle mavi şapka takanlardan farkı yok gözümde.
ayrıca far yüksekliğini en alt seviyede tutuyorum mantığınıda anlamıyorum, farların amacı ileriyi aydınlatmak değil midir ? ne kadar ileriyi aydınlatırsa tehlikelere karşı o kadar erken tepki vermez miyiz?
Tartışmaya gerek yok arkadaslar arkadasında bahsettıgı gb konu zenonların ınsanları rahatsız etmesınden dolayı yazılmıs bı konudur. ama ayarlı ama ayarsız zenon her daim göz alıyor. en son 2 gun once adamın teki takmış karsıdan gelıyor yolu dahı goremıyorum o derece goz alıyor ve selektoru caktıktan sonra el kol ısaretı yapıp adamı durdurdum bi ton sövdüm saydım basıp gıttı sonra bunlara gerek yok tak sarı ampulu ohh mis ne kımseye zararın olsun nede baska ınsanların hayatını tehlıkeye at bu kadar basıt. anlamıs degılım bu zenon hastalıgı nedir yani hele bide sisleri acıyolar onlarda zenon gelde sövme arkadas.
xenon kesinlikle yasaklatılmalı bencede .gece araba kullanmaktaN nefret ediyom bu yuzden merceklı merceksız anlamam hepsi aynı
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri