Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
72 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Xenon YASAK..

ADVENTURER Engineer!
    Semih Kurtulmus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 RR 232
    Edilen teşekkür: 167

Alıntı fiery_hunter Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla bendeki xenonlar kendini bile zor aydınlatıyo bırak yolu ..
    Kaçlık ?
    Ben serviste taktırmıştım 8 binliklerden takıyorlarmış 10 binlik var dediler abartmaya gerek yok dedim Süper aydınlatıyor valla ama zifiri karanlık yere girmek nasip olmadı daha orada nasıl olur bilemiyorum
    Was willst du machen , denk nicht nach tus einfach...

Ziyaretçi034
    Ziyaretçi Ziyaretçi034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yeni yönetmelikle sonradan takılan xenonlar ağır kusur sayılacakmış. bilgisi olan var mı? eğer doğruysa cam filmi kontrol ederken sonradan takılan xenonlarada ceza yazmaya başlarlar

Eray Şendil
    fiery_hunter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    Y O K !
    Edilen teşekkür: 339

10 k lık ama mercekli
    ßenim SüRdüqüm hayaTın qeRi viTeSi yoq... qeÇmiŞimi Sadece dikiz aynaSından SeyRediyoRum

cihan kardeş
    sunroof cihankardes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 AE 604
    Edilen teşekkür: 357

Alıntı Hutne Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni yönetmelikle sonradan takılan xenonlar ağır kusur sayılacakmış. bilgisi olan var mı? eğer doğruysa cam filmi kontrol ederken sonradan takılan xenonlarada ceza yazmaya başlarlar
    inşallah
    biz gp'yi çok sevdik

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ADVENTURER Engineer!
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 RR 232

2011 üstü araçlara ser olsun

emrah aslan
    ares666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 65

arkadaşlar sanırım bana kızacaksınız ama bende aracımın sislerine yeni 35000 k lık xenon aldım hafta sonu takıcaktım ama şimdi bu yorumları okuduktan sonra düşünmeye başladım taksam mı takmasam mı. gerçi benim memlekette sisleri yakıp gezme şansın sıfır sinoptaki polis arkadaşlar sağolsun yukarıdan anons ediyor aşağıdaki polis cezayı yazıyor. kaçmak imkansız. bir bakıma doğru yapıyorlar. şehir içinde sislere ne hacet. nese ben hafta sonu takayım bi şekline bakayım olmadı sonra sökerim...

Ramazan Erdemir
    skystar37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34ghk08
    Edilen teşekkür: 265

En güzelini yapıyormuş Sinoptaki memurlar aferin onlara.
    Ön siz farını hadi önünü aydınlatsın diye yakıyorsun da arka sis farlarını niye yakarlar anlamıyorum birde kırmızı kırmızı göz almıyor mu uyuz oluyorum.

Ziyaretçi034

35000 k nedir ya, bu işin doğrusu 4300 k değilmidir ? 6000 k orjinal philips denen ampüller bile çakma diye biliyorum

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Kesinlikle katılmıyorum. Tamamen bilinçsiz ve duyarsız sürücü var. Farlarımı sadece yeri aydınlatacak şekilde ayarlıyorum genelde far konumu 1 yada 2 de olur yolun durumuna göre. Ara sokaklarda önümdeki arac park ederken söndürüyorum mesela sürücünün gözünü almasın diye. Hiçbir zaman ayarsız ve karşıdan gelenin gözünü alacak şekilde kullanmıyorum. Düzgün kullanıldığı sürece tamamen sürücü için faydalı bir aydınlatma.
    Konu Budweiser tarafından (27/01/2012 Saat 18:57 ) değiştirilmiştir.

Erhan YALÇIN
    Farklı sadece_erhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Plaka
    34BLP269
    Edilen teşekkür: 297

reflektörlü farlarda xenon dağınık aydınlatıyor, kesilme çizgisi dengesiz oluyo. ama bi-xenon mercekli farlarda öyle değil. sislere xenon takanlara ben çok kızıyorum, hele arka sisleri açanlara, sis lambalarının kesilme çizgisi yok, el fenerinden farksız asydınlatma sistemi, o kadar güçlü ampül takınca da karşıdakinin gözünü her türlü alıyo.

bahsettiğin konuya ek olarak sarı helogen ampül kullanan ayarsız farlarada sinir oluyorum. çokda güzel sövüyorum.

bence farın aydınlatma sisteminden çok ayarsızlığından kaynaklanıyor göz alma sorunu. yayarsız olunca zaten göz alıyor, hem ayarsız hem xenon olunca daha fena.

son zmanlarda hyundai gibi araçlarda görüyorum, muayneden geçmiyor heralde, sonradan sis farı takıyolar arkaya, aman allahım o kırmızı ışık gözüme gözüme gelmiyo mu, inip kırasım geliyo valla.

saygılar

yeri gelmişken polis araçlarındaki çakar tepe lambalarınada kızayım biraz, önümde polis aracı varsa kesinlikle ya geçerim ya ışığının gözüme gelmeyeceği şekilde arka taraflara sarkarım. house dizisinde vardı, adamı şoka sokmak için aniden yanıp sönen onlarca renk ışığı izlettiriyolardı adamı. çok rahatsız ediyor
    Konu sadece_erhan tarafından (26/01/2012 Saat 18:22 ) değiştirilmiştir.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ziyaretçi034

Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle katılmıyorum. Tamamen bilinçsiz ve duyarsız sürücü var. Farlarımı sadece yeri aydınlatacak şekilde ayarlıyorum genelde far konumu 1 yada 2 de olur yolun durumuna göre. Ara sokaklarda önümdeki arac park ederken söndürüyorum mesela almasın diye. Hiçbir zaman ayarsız ve karşıdan gelenin gözünü alacak şekilde kullanmıyorum. Düzgün kullanıldığı sürece tamamen sürücü için faydalı bir aydınlatma.
    xenon'ların d2r'mı ?

M.OğuzhaN ÇELİK
    eexelanss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06BY8509
    Edilen teşekkür: 460

Yahuu arkadaşlar tamam haklısınız herkez şikayetcide bu sislerden felan adam orjinal sis ampüllerini kullanıyorsa size ne be kardeşim ister yakar ister söndürür.. Ben şimdiye kadar normal yani aracın üzerindeki orjinal sis farının gece göz aldığını görmedim yada bana denk gelmedi heralde haa adam kalkıpta sislere zenon çakıyorsa ve bu gerçekten göz alıcı bir ışıksa onda sizinle hemfikirim..
    Xenona gelince yasaklanması konusuna karşıyım. Bilinçli bir şekilde uygulandıysa sürücü için çok faydalı ama sen kalkıpta merceksiz bi fara bilmem kaçbin K lık xenon takarsan alır tabi adamın gözünü. Ee yani şimdi kalkıpta bunlar takıyolar diye bütün xenonları yasaklamak çok mantıksız. Ama duruma göre müdahale yapılabilir mesela merceksiz xenonlar yasaklanabilir yada ne biliyim atıyorum 6000k nın üzeri yasaklanabilir..
    Eğer xenon gerçekten kötü bişey olsaydı yada ne bilim sürücüyü yada karşıdakileri zor durumda bıraksaydı sanırım bir çok lüks segmentte olduğu gibi fabrika çıkışlı xenonlu olmazdı..
    BY Turbo SPORT 150 HP

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

zenonun yasaklanması çok saçma bir önerme olmuş

yasaklanması gereken çakma zenon. bir far zenona göre tasarlandıysa göz filan almaz. mercekte şart değil yani mesela corolla eski kasa mercedesler bazı volvolar vs merceksiz orjinal zenonlu teknik olarak bi arızası olmadıktan sonra hiç biri göz almaz.

ama halojen mercekli bi fara zenon takınca merceksiz kadar olmasada oda göz alır(marea, megane vs)
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

ADVENTURER Engineer!
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 RR 232

35000 k nedir ya, bu işin doğrusu 4300 k değilmidir ? 6000 k orjinal philips denen ampüller bile çakma diye biliyorum
    yok 6000k 'ya kadar normal , onun üstünde ceza işlemi var ben sormuştum.

Alıntı ares666 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar sanırım bana kızacaksınız ama bende aracımın sislerine yeni 35000 k lık xenon aldım hafta sonu takıcaktım ama şimdi bu yorumları okuduktan sonra düşünmeye başladım taksam mı takmasam mı. gerçi benim memlekette sisleri yakıp gezme şansın sıfır sinoptaki polis arkadaşlar sağolsun yukarıdan anons ediyor aşağıdaki polis cezayı yazıyor. kaçmak imkansız. bir bakıma doğru yapıyorlar. şehir içinde sislere ne hacet. nese ben hafta sonu takayım bi şekline bakayım olmadı sonra sökerim...
    35 binlik ne demek ya şaka gibi Ben 8 binlik taktırdım onu da çok düşündüm yüksek olur mu diye 6 binlik taktıracaktım serviste 6 binlik yokmuş 8 takıyorlarmış ondan taktırdım.

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

merceksiz farlara xenon takıp arkamda gidenlere küfür ediyorum açıkcası..bu durumu farkettiğim an kendi arabamdanda sökmüştüm zaten..iyi bi karar bence..sislere güzel oluyo onda sorun yok
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

emrah aslan
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Yok

arkadaşlar benim zenon görüntü amaçlı kullanıma uygun değil sadece merakımdan işin açıkçası. sis farlarım yolu aydınlatmaktan ziyade morartacak

emrah aslan
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Yok

birde mercekli far nereden bulabilirim ama içinde daylight ya da angel olmayacak sadece mercek far. birrde fiyatı hakkında bilgi sahibi olan var.?

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

konuyu açtığıma pişman olacam yakında )
    sanırım...

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

ADVENTURER Engineer!
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 RR 232

Alıntı kukart Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu açtığıma pişman olacam yakında )
    sanırım...

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

xenon'ların d2r'mı ?
    Evet.

Ön sis farının çok ayarsız olması lazım ki karşıdan gelenin gözünü alsın çünkü direk yeri aydınlatıyor onlar neredeyse. Arka sis farının ise sis olmadığı koşullarda açılmasına acayip ayar oluyorum akşamları felaket göz alıyor özellikle trafikte baş ağrısına kadar yol açıyor. Trafikte çok uyarıyorum uymayanların ardına geçip uzunlarımı yakıyorum farlarımı kaldırıp.

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon