Getz benim de arkadaşımda var. Arabayı kullandım Tokat-Amasya arasında gidip geldim işim vardı ondan istemem gerekti arabasını. Sağolsun verdi. Bu deneyimim bana Getz hakkında fikirler verdi. Sizin için maddeliyorum arkadaşlar.
1) Getz motor performansı açısından gerçekten canavar gibi. 1,5 dizel 90 bg yokuş filan dinlemiyor. Hoşuma gitti.
2) Bagajı benim için çok yetersiz kaldı. Puntomun bagajına ufak derdim ama Getz'in bagajını görünce kendi arabamı bir kez daha sevdim.
3)İç mekan gürültüsü punto ile kıyaslayınca bir hayli fazla olduğunu gördüm. Gerek motor sesi gerekse de alt takımlardan gelen olağan sesler puntoya göre çok fazla.
4) İç mekan çok dandik. Malzeme kalitesi ve işçilik kıyaslanamaz bile bizim arabalarla. Özellikle de güya mp3 çalan o dandik ses sistemine kıl oldum.
5) Arabanın çekişi güzel ama son hız düşük. Açıkçası beni kesmedi.
6)Virajlara hızlı girmeye gelmiyor. Hemen dışa doğru uçacağınızı hissediyorsunuz. Hyundai Getz yere sağlam basmıyor bence.
7) Araba değiştirecek olsam yine PUNTO alırımAma bu sefer Skydome + T-Jet motor seceneğini alırdım.
Yer imleri