Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
44 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Fiat araç almayı düşünenlere duyurulur…

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

Alıntı grande26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ercan kardeşim 120 km de epey uzun bir mesafe.Peki acıkınca arada durup yemek molası falan da verdiniz mi? ( lütfen kızma tamamen komiğime gittiği için yazıyorum..)

(arkadaşlar bir malın daha ucuzunu aradık bulduk ve aldık, hicbirseyin daha ucuzu bazı hileleri olmadan satılamaz, bu tur seyleri kabul etmeliyiz bence, malzeme kalitesi berbat deyip durdum ben ok dogru ama bu fiyata bu donanımı sunan baska arac var mı yok o yuzden zatenbu fiyata bu donanımı alırken bazı seyleri pesin dusunup kabul etmek gerekir, ben kendimi boyle avutuyorum artık)

Uğur kardeşim ucuz diyorsun da senin kullandığın aracın fiyatı da 33.500 ytl
    33.500 olsa iyi 36 yı bulmuştu bu araç bana, ancak bu donanım ve bu ayarda bir dizel motoru tasıyan diger araclarla kıyaslama yaptıgımda en ucuzu buydu, zaten bu kadar az yakan ve otomatik olan baskada bir arac yoktuki suan durum ne hic bilmiyorum.

Fatih Şen
    fatihsen67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    67 ZT 888
    Edilen teşekkür: 21

Benim aracım serviste 9 gün kalacak günde 3 defa servisten içtima alırım.

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

Alıntı ercan all Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tabikide 133 km normal yola cıkıyorlar o kadar yapıp yapıp tecrube suruslerıne cıkıyorlar sonuta bu problem sokaklarda anlasılıcak bise degıl ama o kadar kılometre yapıp da haledılmemesı konusunda haklısınız.a.evet sonucta daha cagrı merkezi ne yapabilir ki sizin icin muhtemelen bir daha gitiginizde aynı sıkayetle ucret talep etmıyeceklerdır 3-5 kere bende cagrı merkezını aradım gayet sıstemli ve ciddi calısıyorlar yada derdınizi iyi anlatmanız gerekır tam yardımcı olmaları icin.benim gitigim servis gayet guvenılır servis eger bi konuda eksık yanlıs yada yalancıysa sıkayet edilir.bence bu problemi buraya kadar tasıyorsanız siz bir daha fiat degıl araba almayın bence fiat ne yapsın servis sucluysa musterı olarak sizin bunu belırtmenız lazım yardımcı olmanız lazım fiat servisleri denetlıyor ama her dakka da sorunsuz olcak diye bir sey yok.ayrıca bir fiat sahibi ve severi olarak bunu buraya yazmanız bence cok sacma karsılastıgınız olayla ilgili insanlarım burda aklını karıstırmamalısınız bende o zaman servisin bana sundugun iyilikleri anlatayım.almıyacaksanız da o sizin bileceginiz istir bunu buraya yazmanın amacı nedir ki.sanki fiatın sıze yaptıgı kasti bir hata var servis isinizi halletmedıyse bunu soylersınız ve olayın takıbıne baslarsınız bundan fiat araba bir daha almıcam demeniz bana biraz sacma geldı ki insanları burda etkılıyorsunuz...
    hangimizin aracı serviste 133 km yaptı.hadi yapıldı diyelimm.133 km yaptıktan sonra arızayı neden hala tespit edemediler..

bu arada sendeki bu gercekleri kabul etmeme olayı nedendir bilemiyorumm fiatan paramı alıyosun yada fiat çalısanımısın..anlamış değilimm

onrky
    1.4 starjet 95hp

ERCan Bütün
    ERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 336

haklısınız arkadaslar dogru diyorsunuz.ozur dılerm herkesten...
    Forever DJ Tiestooooooooooooooo...absolutely Trance dj in the universe...

6. Bu mesajı için 3 kişi ERC'ye teşekkür etti:

Emir A.
    Fuzuli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 352

Alıntı ercan all Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fiat araba bir daha almıcam demeniz bana biraz sacma geldı ki insanları burda etkılıyorsunuz...
    Sorunlarını yazan arkadaş kişileri etkiliyor..Ama hepsinde olmasa da bir kısmında sorunlarla karşılaşılan araçlara olan hayranlığınızı belirtmeniz insanları etkilemiyor..Düşündürücü..

Bir fıkra vardır..Nasreddin Hoca damdan düşünce herkes bir şeyler söylemiş,doktor dahil..Hoca demiş ki, ''Bana damdan düşen birini getirin..Benim halimden o anlar..''

Ne yazarsak yazalım bu dertlerle karşılaşan üyelerimizin yüreğine su serpilmez..''Kuşku'' denen illet insanın aklına bir kere yerleşti mi insanoğlu kafasında kurar da kurar...

Biz en iyi arabaları almadık...Mevcut paraya karşılık olabilecek en güzel tasarımlı,tutumlu ve güvenli bir araç aldık (En azından ben bunu düşünerek aldım) ...Bu yüzden evet her araçta olabilecek sorunlar yüzünden bir markayı suçlamak ne kadar yanlışsa, bu yanlışları kabul edebilmek adına pembe bir tablo çizmeye çalışmak ta yanlış bence...

Aracımdan memnunum ama onu taparcasına sevmiyorum...Az yakıt harcıyorum ama dünyadaki en tutumlu araç benimkisi değil...Euroncap 5 yıldız güvenliğine inanıyorum ki inanmasam şu an polo ya da fiesta kullanıyor olur ya da isofixli çocuk koltuğuna 2 asgari ücret ödemezdim...Benim aracımda forumdaki kronik problemler yok(şimdilik) ama olmayacağı garanti değil..Vs vs..uzar gider..

Forumun en sevdiğim yanı her düşünceden insan var..Aracını deli gibi sevip şiir yazan da,benim gibi 8000 ytl daha olsa Golf alırdım diyende...Bence herkes de haklı düşüncesinde...

Sonuç biraz gerçekçi olmak lazım ama en önemlisi hakaret/Alaycı ithamlarda bulunmadan karşı tarafın fikrine saygılı olmak lazım...

8. Bu mesajı için 5 kişi Fuzuli'ye teşekkür etti:

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Ercan özür dilemiş. Lütfen tartışmayı burda keselim.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

10. Bu mesajı için 3 kişi OzzY'ye teşekkür etti:

ufuk altaş
    grande26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 56

Alıntı ugurozer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    33.500 olsa iyi 36 yı bulmuştu bu araç bana, ancak bu donanım ve bu ayarda bir dizel motoru tasıyan diger araclarla kıyaslama yaptıgımda en ucuzu buydu, zaten bu kadar az yakan ve otomatik olan baskada bir arac yoktuki suan durum ne hic bilmiyorum.

Konu dışına çıkıyor olmakla beraber ,33-36 arası fiyatlar ile neredeyse alınamıyacak b sınıfı dizel araç yok gibi.Neredeyse c sınıfı fiyatları bunlar.Biz bu araçları 20-23 gibi rakamlara almış olsaydık belki o zaman sineye çekerdik diye düşünüyorum.

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

dizel otomatik ve dynamic seviyesindeki donanımla hangi C sınıfı araç o fiyatlarda
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

onur kaya
    kara kız - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DY 2468
    Edilen teşekkür: 303

kendi adıma konusuyorum ben 2006 da aracımı 24.600 e aldım ozaman bu fiyata alabilecegım en donanımlı araötı..su andada pek bişey değişmedi durum aynı ..ama bu fiyat bu donanım artı arızalar soylıcek bişey yok

onrky
    1.4 starjet 95hp

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Sonuçta (çok özel olmayan araçlar hariç mesela abarth) aynı seviyedeki(motor şanzıman donanım) ancak farklı sınıflardaki araçların fiyatları yakın seviyede olmaz. zaten bana göre en çok yapılan hata full bi aracın bir üst segmentteki baz araçla kıyaslanması...

Madem baz versiyon yeterli geliyo ozaman alt segmentteki aracında baz fiyatı göz önüne alınmalı!
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

ufuk altaş
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

Şu an aynı sınıfta Peugeot 207 26690 ytl, Fiat Gp 25750 (benzinli baz donanımlı liste fiyatları) Yorumu siz yapın.Sen niçin gp kullanıcısısın derseniz aracım yaklaşık 1 aydır satılık..

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Pejonun baz donanımı GPden dahamı iyi?
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

18. Bu mesaj için teşekkür edenler:

İLKER Ç.
    ocean_1919 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    26
    Edilen teşekkür: 197

Alıntı grande26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu an aynı sınıfta Peugeot 207 26690 ytl, Fiat Gp 25750 (benzinli baz donanımlı liste fiyatları) Yorumu siz yapın.Sen niçin gp kullanıcısısın derseniz aracım yaklaşık 1 aydır satılık..
    Güvenlik açısından kıyaslamak için Peugeot'nun sitesine baktım 207 lerin nekadar emniyetli bir araç olduğu uzun uzun vurgulanmış. Ancak euroncap testindeki başarısı konusunda herhangibir şey yazılmamış (ben göremedim en azından). Emin değilim ama buda önem verilmesi gereken bir ayrıntı olabilir.

ufuk altaş
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

Amacım ne peugeotu ne de başka bir markayı metetmek,sadece fiyatlar arasında öyle atla deve fark olmadığının altını çizmek.Bu fiyat politikası hep böyle olmuştur.(Ben akrabamın indirim hakkını kullandığım için tercih etmiştim.)Neticede gp nin öyle yerden yere vurulacak bir araba olduğunu da söylemiyorum.Öyle olsa indirimli de olsa almazdım.Ancak bazı detaylarda gösterilen zayıflıklar keyif kaçırıyor..Fakat bu tabloda fiyatının uygunluğunun arkasına gizlenmeyi doğru bulmuyorum.

Demek Audi vs. almış olsaydık hiçbirimiz bu kadar toleranslı, teslimiyetçi olmayacaktık.

pelin yüzbaş
    circles35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Şanlıurfa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 9

Düşüncelerini dile getiren tüm arkadaşlara teşekkürler
    Kafanızdaki soru işaretleini gidErme çalışacağım
    1)Aracın sola çekmesindeki ana neden, direksiyon robotundaki arıza idi. Dokuz gün süre içerisine parçanın istanbuldan göderilmesi de dahil.
    2)Şanlıurfanın Diyarbakıra daha yakın bir ilçesinde görev yaptığım için diyarbakır servisini tercih etmiştim.Fiziki koşullarım elvermediği için servise 9 gün boyunca uğrama şansım olmadı.Ancak bu 9 gün boyunca toplam 4 kez kontrol etmek amacıyla telefon ettim.
    3)Konuyu buraya ve diğer şikayet sitelerine taşımadan önce tabi ki müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim.Zaten konuyu buralara taşıma nedenim de tam olarak bu.Servis hatası/art niyeti herneyse, bir markayı karalamanın ucuz ve etik birşey olmadığının bilincindeyim.Ancak müşteri hizmetlerinde tatmin edici bir cevap ve çözüm önerisi bulamadım.Ben yetkili olsam ve bir müşterim bu şekilde mağdur olsa yapacağım şey;önce servisle ilgili ciddi bir soruşturma yapmak ardından müşterimin arabasını alıp sorunu giderip kendisine teslim etmek olurdu.Bu süreçte daha fazla mağdur etmemek için de araba tahsis ederdim.Bu çok zor olmasa gerek.Ama müşteri hizmetleri servisi korumaktan başka birşey yapmadı.Daha önemlisi beni tekrar sorun yaşadığım servise yönlendirdi.Buralarda bir bayan için tek başına arabayı sürekli servise taşımak ve arabasz kalmak ciddi bir sorun.Burası istanbul değil arkadaşlar..

22. Bu mesajı için 4 kişi circles35'ye teşekkür etti:

pelin yüzbaş
    circles35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Şanlıurfa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 9

Amacım kesinlikle fiatı karalamak değil, yanlış anlaşılmasını istemiyorum. Ancak bariz bir ihmal/hata sözkonusu. Müşteri hizmetlerinden gereken cevabı 1 hafta bekledikten sonra bu yazıyı yolladığımı da belirtmek isterim. Herneyse yanlışları dile getirmezsek düzelmelerini bekleyemeyiz. Aynı şey yarın bir başkasının hatta belkide sizin başınıza gelebilir. Dünyada tüketici haklarını en az kullanan ülkelerden biri olduğumuzu düşünüyorum ve bu değişmeli. Araç fiyatının muadillerine göre ucuz olması müşterilerinin mağduriyetlerini gidermemelerini gerektirmez. Kalite ve gerçek anlamda marka olmak böyle küçük gibi görünen ayrıntılarda yatar diye düşünüyorum.

ufuk altaş
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Yok

Araçlarımızda bir takım can sıkıcı arızalar yaşanmıyor değil,ancak gerek servisler gerek fiat merkez ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar.Bazen sistemde aksaklıklar da oluyor herhalde,geçmiş olsun.

Mukayese etmek gerekirse kendi adıma servis ve müşteri hizmetleri memnuniyetim;aracıma olan memnuniyetimden daha fazla.

cengiz akyol
    Buremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 278

hemen hemen tüm yorumları okudum işin içinde bulunan biri olarak öncelikle şunu söyleyebilirim ercan arkadaşımıza katılıyorum ki şöyle bence km ye takılıp kalmayın soruna bağlı olarak bu olasılık normal müşteri 140 km hızla giderken rüzgar sesi geliyor diyor 1=teste çıkıyorsunuz geri dönüş onarım aşaması ardından 2= tekrar teste çıkıyorsunuz sorun giderildimi giderildiyse ne ala ve geri dönüyorsunuz giderilmediyse tekrarr yani soruna göre değişir buradaki tek sorun 9 gün gibi uzuun bir süreki sorun giderilmemiş. ben burada öncelikle araç sahibine kusur bulurum o servisin altını üstüne bi getirseniz bence akıllanırlar ve aracını takip etmemesi ayrı siz çözüm ararsınız servis oralı olmuyorsa fiata şikayet edebilirsiniz fiat şikayetinizi dikkate almaz ve sizin gibi mağdurlar çoğalırsa o zaman fiatı terk edin derim ama fiat hiç bir servise adını lekeletme fırsatını vermez o servisin yetkisini alır bununda örnekleri vardır..

Ozan K
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***

Alıntı buremir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hemen hemen tüm yorumları okudum işin içinde bulunan biri olarak öncelikle şunu söyleyebilirim ercan arkadaşımıza katılıyorum ki şöyle bence km ye takılıp kalmayın soruna bağlı olarak bu olasılık normal müşteri 140 km hızla giderken rüzgar sesi geliyor diyor 1=teste çıkıyorsunuz geri dönüş onarım aşaması ardından 2= tekrar teste çıkıyorsunuz sorun giderildimi giderildiyse ne ala ve geri dönüyorsunuz giderilmediyse tekrarr yani soruna göre değişir buradaki tek sorun 9 gün gibi uzuun bir süreki sorun giderilmemiş. ben burada öncelikle araç sahibine kusur bulurum o servisin altını üstüne bi getirseniz bence akıllanırlar ve aracını takip etmemesi ayrı siz çözüm ararsınız servis oralı olmuyorsa fiata şikayet edebilirsiniz fiat şikayetinizi dikkate almaz ve sizin gibi mağdurlar çoğalırsa o zaman fiatı terk edin derim ama fiat hiç bir servise adını lekeletme fırsatını vermez o servisin yetkisini alır bununda örnekleri vardır..
    bu işin içindeyim diyorusunuz sonrada koyu yaptığım kısımdaki gibi yazıyorsunuz. işte esas sorun bu müşteri gelip başınızda dır dır yaparsa adam gibi çalışıyosunuz. ilgilenen olmazsa salla gitsin bu mudur iş ahlakı ???
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

27. Bu mesaj için teşekkür edenler:

cengiz akyol
    Buremir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 278

pelin hanım söylediklerinize kısmen katılıyorum ancak şunu unutmayın siz aracınızdaki sorun için ilk hangi servise gittiyseniz sizi tekrar o servise yönlerdirmeleri gayet doğru bir davranış çünki hatalı olan servis ise düzeltmesi gereken yine onlar ancak ikinci seferde de düzelmez ise zaten size çözüm bulurlar şunada değinmek isterim bü gün (tata) gibi bir araç bile 18-20 bin ytl ise ortalama 25 bin ytl lik bir fiattan neden bir audi veya mercedes gibi ( örnek ) beklentiler içerisindesiniz ki kaldı ki bu gün örnek verdiğim ve onların sınıfındaki araçlarda ve servislerindeki şikayetlerin sayısıda hiç küsümcenicek kadar değil şikayet com.dan bunu listeliyebilirsiniz bence fiat sınıfına ve fiyatlarına + türkiyenin yol şartlarına göre gayet iyi bir marka.... Tşkler

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon