Benimde ortalama takıldı 5.7' ye litreye 3 gündür düşürmek için elimden geleni yapıyorum ama banamısın demiyor![]()
Benimde ortalama takıldı 5.7' ye litreye 3 gündür düşürmek için elimden geleni yapıyorum ama banamısın demiyor![]()
Evet dur kalk yokuş viraj filan derken vites değişimi çok etkiliyor. Ben daha birkez uzun yol yapabildim ondada değerler tamamen senin elinde 150' nin altına düşmedim 5.5 litre yaktım dönüşte 120' yi geçmedim 4.6 oldu sizin gibi 90' a sabitlesem 1 litre daha düşerdi sanırım
Neyse, Karaova'ya kimin arabayla gideceğimiz anlaşıldı Ali Kemal...![]()
6,0 altına düşmek nasip olmadı dahaaa uğraşıyoruzz![]()
aha uğur geldi birazdan iddialaşmalar başlar![]()
evt olmaz oyle şey ben nasıl 3bucuk yakarsın kardeşimm)
şaka bi yana abi mantıklı bişeyse niye olmaz oyle şey diymki ben şimdiadam şehirdışı tuketimden bahsediyor e buda fabrika verileriyle hemn hemen aynı, fabrikalar benim bildigim sehirdisi tuketim hesabında 120 li hızlara cikiyorlar arada durup kalkıyorlar, siz sadece 80 ile kullanıp hic dur kalk yapmazsanız gece vakti yola cikip tabiki fabrika verilerini dahi asabilirsiniz yani mantık var burda, ama kalkıpta bana amcam derseki ben sehirici 150 ykr yakıyorum hemde istanbulda diye bende derim ona abi olmaz oyle şey diye
![]()
Konu ugurozer tarafından (24/07/2008 Saat 20:49 ) değiştirilmiştir.
alı kemal super rakam helal olsun....dun geldım uzun yoldan 5.1 ın altına dusemedım....
TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!
Ya çok mantıksız bir soru olacak belki ama araçta devir saati falan mı var da siz bu devirleri bilebiliyorsunuz?
![]()
soruyu ilk okuduğumda git kendini bir uçurumdan at dicektim ama yaşına baktığımda ve bir bayam olarak normal diyorum.. neyse senin sorun senin konumun için kabul edilebilir..
evet araçlarda devir saati denen bir pano vardır. genelde bir çok araçta hız göstergesi ile aynı büyüklükte ve aynı formatta.. ama bazı araçlarda bu ekranlar dijital de olabiliyor.. yani yeni nesil bütün araçlarda motorun devrini gösteren devir saati vardır.. ordan bakarak motorun o an kaçbin devirde olduğunu bilirsiniz..
piyasalarda bulunan diesel araçlar 800 devir ila 6000-6500 e kadar devir çevirirler.. benzinlilerde üst devir değerine 3000 devir daha ekleyebilirsin.. f 1 araçları 18000 devire kadar devir çevirebilmektedirler.. motorlarda yanlış bilmiyorsam 13*14*15 bin devir çevirebiliyorlar..
bu kadar bilgilendirme yeter sanırım..
sabah ordaydım.. 3,8 lt yi gökhan a gösterdim. 275 km de 3,8 lt hemde yarısı şehir içinde.. abidinpaşadan sincan a ve çanıllıya iki kez..
senin geldiğin yolda sabretmek zor.. yanlız ben senin geldiğin yolda bir yıl önce araçta beş kişi bagaj dolu 4,1 lt ile gelmiştim..
Konu dejavu tarafından (24/07/2008 Saat 17:22 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood!
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
Yanlız şöyle bir konu var. ortalama tüketim, pompadan 0,5 - 1 lt düşük çıkıyor. belki şehir içi kullandığım için rolantideki çalışmaları hesaplamamasından dolayı olabilir.
Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein
0,5 * 1 lt çok yüksek değerler.. aracın 1 lt yakıt yakması için rolantide 1:30 saat rolantide çalışması lazım. bizim araçlar bence bu kadar kaba hesap yapmıyorlar. beni depo lt hesabında pek yanıltmadı. artı bu test esnasında ışıklarda çok durmadım hep kendimi ışığa göre ayarladım. yavaşladım ve ışığın yanmasını bekledim...
yanlız birşey farkettim yaz mevsiminde yakıt buharlaşıyor.. sabah göl kenarına park ettiğim araç akşam gelip kontak çevirdiğim de yakıt deposu bir nebze olsun düşmüş gibi geldi. iki günde böyle oldu.. araç sabahtan akşama kadar rüzgar ve güneşin altında kaldı.. rüzgar ve güneş ve birde boş bir depo buharlaşma olayının başlıca sebepleri..
senin bahsettiğin konu belki bunla alkalı olabilir yada pompalar arasında fark olabilir. ben pompalar arasın 5 lt kadar fark bile gördüm. ve şana şunu söylim türkiyede çok poppalar doğru ve standart ölçmüyor.
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
ben iddialıyım inat etsem 3.5 civarı yaparım zira eski puntoyla becermiştim. ama 7 nin altına inemiyorum bu aralar![]()
ama sizde "devir saati" falan diyorsunuz kardesim insan "devir gostergesi" der, aklımıza 9u 5 gece gosterir gibi saate benzer bisey gelio belki![]()
Bende uzun yol testimde 300km'de 90km sabit hızda 3.3lt yakıt tüketimini tutturmuştum
1.3 MJ 75 BG 3.3lt/100Km
depoyu fulleyip 70-80 km sonra çektiğim bi foto.. elim titremiş biraz blur olmuş ama ekran okunuyor..
Konu makeles tarafından (28/07/2008 Saat 04:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: foto ekleme..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri