Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
49 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: 100 Km De 3,4 * 3,6 Lt

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Emin Şen
    FoR_ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Erzurum
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 63

Benimde ortalama takıldı 5.7' ye litreye 3 gündür düşürmek için elimden geleni yapıyorum ama banamısın demiyor

ali kemal metin
    dejavu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 BD 2134
    Edilen teşekkür: 282

Alıntı FoR_ReaL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimde ortalama takıldı 5.7' ye litreye 3 gündür düşürmek için elimden geleni yapıyorum ama banamısın demiyor

istanbulun bazı yerlerinde düşük değerler tutturmak zor.. ama bazı dediğim diğer yerlerde de çok kolay hatta 5,7 lt çok bile...
    GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi

Emin Şen
    FoR_ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Erzurum
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 63

Alıntı dejavu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    istanbulun bazı yerlerinde düşük değerler tutturmak zor.. ama bazı dediğim diğer yerlerde de çok kolay hatta 5,7 lt çok bile...

Evet dur kalk yokuş viraj filan derken vites değişimi çok etkiliyor. Ben daha birkez uzun yol yapabildim ondada değerler tamamen senin elinde 150' nin altına düşmedim 5.5 litre yaktım dönüşte 120' yi geçmedim 4.6 oldu sizin gibi 90' a sabitlesem 1 litre daha düşerdi sanırım

Murat YANIK
    Linos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BE 7673
    Edilen teşekkür: 1268

Neyse, Karaova'ya kimin arabayla gideceğimiz anlaşıldı Ali Kemal...

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Aykut Arslan
    aykuting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Zonguldak
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    67 TR 482
    Edilen teşekkür: 35

6,0 altına düşmek nasip olmadı dahaaa uğraşıyoruzz

anvil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1348

aha uğur geldi birazdan iddialaşmalar başlar

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

Alıntı anvil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aha uğur geldi birazdan iddialaşmalar başlar
    evt olmaz oyle şey ben nasıl 3bucuk yakarsın kardeşimm )

şaka bi yana abi mantıklı bişeyse niye olmaz oyle şey diymki ben şimdi adam şehirdışı tuketimden bahsediyor e buda fabrika verileriyle hemn hemen aynı, fabrikalar benim bildigim sehirdisi tuketim hesabında 120 li hızlara cikiyorlar arada durup kalkıyorlar, siz sadece 80 ile kullanıp hic dur kalk yapmazsanız gece vakti yola cikip tabiki fabrika verilerini dahi asabilirsiniz yani mantık var burda, ama kalkıpta bana amcam derseki ben sehirici 150 ykr yakıyorum hemde istanbulda diye bende derim ona abi olmaz oyle şey diye
    Konu ugurozer tarafından (24/07/2008 Saat 20:49 ) değiştirilmiştir.

9. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Muslum Kaymak
    Ticari İşletme Sahibi 06kaymak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 MCZ 24
    Edilen teşekkür: 1014

alı kemal super rakam helal olsun....dun geldım uzun yoldan 5.1 ın altına dusemedım....
    TÜRKİYE,ATATÜRK Ü ALLAH A BORÇLUSUN.GERİ KALAN HERŞEYİ DE ATATÜRK E......
    SIZ ULKENIN SEREFINI KORUYUN...O SIZIN GELECEGINIZI KORUR..!!!!

Özlem ÖNEN
    Selçuk Üniversitesi Unique_GOTH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 211

Ya çok mantıksız bir soru olacak belki ama araçta devir saati falan mı var da siz bu devirleri bilebiliyorsunuz?

ali kemal metin
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 BD 2134

Alıntı Unique_GOTH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya çok mantıksız bir soru olacak belki ama araçta devir saati falan mı var da siz bu devirleri bilebiliyorsunuz?
    soruyu ilk okuduğumda git kendini bir uçurumdan at dicektim ama yaşına baktığımda ve bir bayam olarak normal diyorum.. neyse senin sorun senin konumun için kabul edilebilir..

evet araçlarda devir saati denen bir pano vardır. genelde bir çok araçta hız göstergesi ile aynı büyüklükte ve aynı formatta.. ama bazı araçlarda bu ekranlar dijital de olabiliyor.. yani yeni nesil bütün araçlarda motorun devrini gösteren devir saati vardır.. ordan bakarak motorun o an kaçbin devirde olduğunu bilirsiniz..
    piyasalarda bulunan diesel araçlar 800 devir ila 6000-6500 e kadar devir çevirirler.. benzinlilerde üst devir değerine 3000 devir daha ekleyebilirsin.. f 1 araçları 18000 devire kadar devir çevirebilmektedirler.. motorlarda yanlış bilmiyorsam 13*14*15 bin devir çevirebiliyorlar..

bu kadar bilgilendirme yeter sanırım..

Alıntı 06kaymak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alı kemal super rakam helal olsun....dun geldım uzun yoldan 5.1 ın altına dusemedım....

sabah ordaydım.. 3,8 lt yi gökhan a gösterdim. 275 km de 3,8 lt hemde yarısı şehir içinde.. abidinpaşadan sincan a ve çanıllıya iki kez..

senin geldiğin yolda sabretmek zor.. yanlız ben senin geldiğin yolda bir yıl önce araçta beş kişi bagaj dolu 4,1 lt ile gelmiştim..
    Konu dejavu tarafından (24/07/2008 Saat 17:22 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood!

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

piyasalarda bulunan diesel araçlar 800 devir ila 6000-6500 e kadar devir çevirirler.. benzinlilerde üst devir değerine 3000 devir daha ekleyebilirsin
    Bu hangi dizel araçmış 6500 çeviren? Ben valla böyle bizimkiler gibi 5000 çevirenini bile görmedim. 3000 de benzinliye koy, 9500 rpm S2000 heralde ))

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Özlem ÖNEN
    Selçuk Üniversitesi Unique_GOTH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 211

soruyu ilk okuduğumda git kendini bir uçurumdan at dicektim ama yaşına baktığımda ve bir bayam olarak normal diyorum.. neyse senin sorun senin konumun için kabul edilebilir..

evet araçlarda devir saati denen bir pano vardır. genelde bir çok araçta hız göstergesi ile aynı büyüklükte ve aynı formatta.. ama bazı araçlarda bu ekranlar dijital de olabiliyor.. yani yeni nesil bütün araçlarda motorun devrini gösteren devir saati vardır.. ordan bakarak motorun o an kaçbin devirde olduğunu bilirsiniz..
    piyasalarda bulunan diesel araçlar 800 devir ila 6000-6500 e kadar devir çevirirler.. benzinlilerde üst devir değerine 3000 devir daha ekleyebilirsin.. f 1 araçları 18000 devire kadar devir çevirebilmektedirler.. motorlarda yanlış bilmiyorsam 13*14*15 bin devir çevirebiliyorlar..

bu kadar bilgilendirme yeter sanırım..
    bilmemek değil öğrenmemek ayıptır abicim ama ben bi ehliyet alıyım da görüceniz o zaman kaldı şurada 8 ay ,8 ay sonra herbişeyi öğrenicem Allah'ın izniyle
    Konu Unique_GOTH tarafından (24/07/2008 Saat 22:19 ) değiştirilmiştir. Sebep: anlam bozukluğu

16. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erkan .
    EPKAH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    35 ** ***
    Edilen teşekkür: 32

Alıntı Unique_GOTH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama bu yılın sorusu olmuş
    GP - 1.3 Multijet 75 Hp Dynamic - Titanyum Gri

Serdar Y
    usermm1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 169

Yanlız şöyle bir konu var. ortalama tüketim, pompadan 0,5 - 1 lt düşük çıkıyor. belki şehir içi kullandığım için rolantideki çalışmaları hesaplamamasından dolayı olabilir.
    Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein

ufuk bozkaplan
    ufukbzk84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 .. 2326
    Edilen teşekkür: 102

Alıntı usermm1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlız şöyle bir konu var. ortalama tüketim, pompadan 0,5 - 1 lt düşük çıkıyor. belki şehir içi kullandığım için rolantideki çalışmaları hesaplamamasından dolayı olabilir.

nasıl yani 100 km ortalamasındamı 0.5 -1 litre düşük çıkmakta yoksa bir depodamı eğer 100 km de ise bu hata payı çok yüksek...
    2007 Grande Punto Dynamic 1.3 75 hp Titanyum Gri ...

ali kemal metin
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 BD 2134

Alıntı usermm1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

0,5 * 1 lt çok yüksek değerler.. aracın 1 lt yakıt yakması için rolantide 1:30 saat rolantide çalışması lazım. bizim araçlar bence bu kadar kaba hesap yapmıyorlar. beni depo lt hesabında pek yanıltmadı. artı bu test esnasında ışıklarda çok durmadım hep kendimi ışığa göre ayarladım. yavaşladım ve ışığın yanmasını bekledim...

yanlız birşey farkettim yaz mevsiminde yakıt buharlaşıyor.. sabah göl kenarına park ettiğim araç akşam gelip kontak çevirdiğim de yakıt deposu bir nebze olsun düşmüş gibi geldi. iki günde böyle oldu.. araç sabahtan akşama kadar rüzgar ve güneşin altında kaldı.. rüzgar ve güneş ve birde boş bir depo buharlaşma olayının başlıca sebepleri..

senin bahsettiğin konu belki bunla alkalı olabilir yada pompalar arasında fark olabilir. ben pompalar arasın 5 lt kadar fark bile gördüm. ve şana şunu söylim türkiyede çok poppalar doğru ve standart ölçmüyor.

Ziyaretçi047
    Ziyaretçi Ziyaretçi047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ben iddialıyım inat etsem 3.5 civarı yaparım zira eski puntoyla becermiştim. ama 7 nin altına inemiyorum bu aralar

ugur ozer
    ugurozer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 630

ama sizde "devir saati" falan diyorsunuz kardesim insan "devir gostergesi" der, aklımıza 9u 5 gece gosterir gibi saate benzer bisey gelio belki

Murat ülger
    PuNTo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 31

Bende uzun yol testimde 300km'de 90km sabit hızda 3.3lt yakıt tüketimini tutturmuştum
    1.3 MJ 75 BG 3.3lt/100Km

Mehmet Ali ..
    makeles - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 240

Soru range 1500km mümkün olabilir mi_?

depoyu fulleyip 70-80 km sonra çektiğim bi foto.. elim titremiş biraz blur olmuş ama ekran okunuyor..
    Konu makeles tarafından (28/07/2008 Saat 04:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: foto ekleme..

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon

Yer imleri

Yer imleri