Alıntı usermm1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yanlız şöyle bir konu var. ortalama tüketim, pompadan 0,5 - 1 lt düşük çıkıyor. belki şehir içi kullandığım için rolantideki çalışmaları hesaplamamasından dolayı olabilir.

0,5 * 1 lt çok yüksek değerler.. aracın 1 lt yakıt yakması için rolantide 1:30 saat rolantide çalışması lazım. bizim araçlar bence bu kadar kaba hesap yapmıyorlar. beni depo lt hesabında pek yanıltmadı. artı bu test esnasında ışıklarda çok durmadım hep kendimi ışığa göre ayarladım. yavaşladım ve ışığın yanmasını bekledim...

yanlız birşey farkettim yaz mevsiminde yakıt buharlaşıyor.. sabah göl kenarına park ettiğim araç akşam gelip kontak çevirdiğim de yakıt deposu bir nebze olsun düşmüş gibi geldi. iki günde böyle oldu.. araç sabahtan akşama kadar rüzgar ve güneşin altında kaldı.. rüzgar ve güneş ve birde boş bir depo buharlaşma olayının başlıca sebepleri..

senin bahsettiğin konu belki bunla alkalı olabilir yada pompalar arasında fark olabilir. ben pompalar arasın 5 lt kadar fark bile gördüm. ve şana şunu söylim türkiyede çok poppalar doğru ve standart ölçmüyor.