0 aracımı 1 aydır kullanıyorum. holder neredeyse hiç yokmuş gibi geldi bana. yani aracı geri kaçırmamak için varmı yokmu belli değil. görev yapmasını nasıl sağlayabilirim, benim bilmediğim birşey mi var?
0 aracımı 1 aydır kullanıyorum. holder neredeyse hiç yokmuş gibi geldi bana. yani aracı geri kaçırmamak için varmı yokmu belli değil. görev yapmasını nasıl sağlayabilirim, benim bilmediğim birşey mi var?
frene bastıkdan sonra cekıp hemen dokundugunda fren kas katı olur basamazsın ondan sonra zaten kas katı kesılır . bu olay zaten 3 yada 2 saniyelik bir olaydır. yanlız yokus yukarı ve aracın vıtesde olması gerekıo. yokuş yukarı oldugunu anlıo frene basp sertlestıgınde kolayca kalkabılırsınız . yanı bır 3uncu ayagının oldugunu dusun yokusta o frene basıo![]()
Konu Ryu06 tarafından (09/07/2009 Saat 18:46 ) değiştirilmiştir.
Bende holder mıs ne o bayan işi deyip küçümsüyordum ama olduk güzel bir şey. Çünkü holder yokuş eğimini algılayıp yokuşu ta kaklış yapabileceğiniz devire gelince salıyor. Yani hafif yokuşta az gaz verdiğinizde hemen bırakıyor oldukca yüksek yokuşlarda ise bayağı gaz vermeniz gerekiyor. Benim evimde tepede yokuşu cok yuksek 1.2 arabalar yağışta bayağı zorlanıyor mesela. Geçende dağa doğru gitmiştik bir yerde yokuş vardı çok yüksek orda bir kaç araç zorlandı hatta bazıları geri salıp hızlanarak almaya çalıştılar. Ben ise o yokuşta dur kalk yaptım artislik olsun diye.Ama holder 4200 devirlerde saldı arabayı bayağı yokuş muş.
hillholder %5 eğimden daha fazla eğimi olan okuşlarda devreye girer. belki böyle bi yokuşa denk gelmemişsinizdir![]()
sertaç şimşek...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri