Öncelikle bir yönetici olarak konu hakkındaki kişisel fikirlerimi soyleyeyim.
FİAT markasına güvenip satın alınmış bir aracın formunda, acaba sizler için ne yapabilirizde daha memnun olursunuz diye açılmış bir konunun hiç bir sakıncası yoktur. Kaldıki bence kesinlikle olmalı ve herkes fikrini söyleyip bir şekilde FİAT ın bunları akıl etmesini ve uygulamaya koymasını sağlamaya yardımcı olmalıyız.. Bu yüzden bu konu için Nagihan hanıma teşekkür ederim..
Gelelim benim fikrime, servislerde güler yüz olmazsa olmaz tabiki ama geriye kalan diğer fikirler, küçük yada büyük hediyeler verilmesi şeklinde. Burada açık açık rüşvet istiyoruz izlenimi ediniyorum benHediyemi ver servise geleyim, kim daha büyük hediye verirse ona giderim şeklinde bir yaklaşım var. Ama sanırım satış sonrası için müşteri memnuniyetinin tek yolu hediye ve indirim.. Başka bir çıkar yol kalmıyor bizleri mutlu etmek için.
Şöyle bir tespitte bulunabilirim. Forumun ilk açıldığı tarihlerde bazı üyelerimizin Fiat tarafından aranarak adres bilgilerinin alındığı ve çeşitli hediyeler gönderildiği konuşuldu. Hatta aranmayanlar, ki biride benim, Fiat müşteri hizmetlerini arayıp, yüzsüzlük yapıp, hediye istedik. bu birazda gıcıklığına yapılmış bir uygulamaydı. Niye bazıları aranıp bazıları aranmıyordu, neye göre müşteri seçiliyordu.. Kısaca bir kampanya, bir jest yapılırken kesinlikle herkesi kapsamalı bence..
Ayrıca, Her yıl başında bir takvim ve ajandanın herkese gönderilmesi bence hem reklam olarak hemde jest olarak çok güzel olur. Ben sene başında arayıp ajandamı istedim ve FİAT tarafındanda gönderildi mesela.
Tabiki bizler tarafından kampanyanın ayrıntılarının çizilmesi beklenemez ama bu konuda beyin fırtınası yaparak belkide daha iyi bir satış sonrası hizmet anlayışı geliştirebiliriz.
Yer imleri