abı hayırlı ugurlu olsun.Allah kaza bela vermesın...
Printable View
hayırlı olsun güzel seçim :)
Bayideki aracı mı aldınız?
T-Jet'in 2. eli daha oluşmadı ama bu tip motorlar 1-2 sene sonra atmosferiklerden daha fazla para eder.
Şu an mesafeli yaklaşılıyor ama dizeller de ilk çıktığında millet burun kıvırıyordu şimdi benzinlileri geçti.
hadi hayırlı olsun,allah kaza bela vermesin...
Herkese teşekkürler arkadaşlar. Daha iyileri, abarth ları, essence leri sizin olsun. Evet bayide showroom da bulunan araç için kapora verdik. Evrak işlerini bekliyoruz şu anda. Sanırım yarına teslim alabileceğiz gibi. Beklemedeyiz.
Arkadaşlar T-JET i olup da modifiye işlerine girmek isteyenler için bugüne kadar zevkle okuduğum ingiliz forumundan bir başlık göndermek istiyorum. Baya fikir verecektir.
T-Jet re-map - Page 6 - The FIAT Forum
T-JET i olanlara sevindirici bir haber; VW TSI 170 liklerdeki 185 HP civarı standard güç çıkması olayı T-JET lerinizde de aynı şekilde))) T-JET ler de standart olarak bu adamların yaptığı dyno run larda 135-138 HP ler civarında vermiş. Yalnız ne yaparsanız yapın ECU den kaynaklı bir sıkıntıdan ötürü 155 lerin üzerine çıkamıyor adamlar. Bir safe Mode söz konusu. Abarth turbosu takan var, 150 lik bravo turbosu deneyen var. Az veya çok bazı mekaniksel farklılıklar da mevcut burada belirtildiğine göre. Ama esas kısıtlayan ECU. Bu arada 180 lik ESSENCE de (Adını doğru mu yazıyorum yaaa??) (Abarth ın üzerine alınan kitte), IHI sökülüyor ve yerine Garrett takılıyor kocaman. Abarth.it sitesinde Essence ile standard Abarth ın karşılaştırmalı videoları da var çok ilginç. İlgilenenler baksın sitelere gerçekten çok ilginç dino grafikleri de mevcut.
ooo süpermiş walla
Safe mod tarzı bir sıkıntı varsa bence rahatlıkla halledilebilir. Yazılım bu sonuçta.
Cihancım adamlar zaten yazılımla takır takır oynuyorlar...Çözülebilecek olsa zaten çözülürdü. Birşekilde vardır ilacı da yapamamışlar neticesinde. Orada hem ingiliz hem de yunanistanda kasan adamlar var okuduysan. İkisi de ECU den ötürü kalmışlar bir noktada. Favorilerime ekledim konunun takipçisiyim izliyorum mesajları sürekli. Bu mesajlardaki en güzel şey TJET lerin standardından da yüksek güç üretmesi olayı. Bugüne kadar Fiat larda hep tersi olurdu bu durum. Ama şimdi 120 diye aldığın araba aslında 135 lerde yani. Alıp burada da bir denemek lazım dinamo üzerinde. Acaba 150 lik kaç çıkıyordur???
Ayrıca yarın arabayı teslim alınca ilk yapacağım olaylardan biri şu IHI nin hangi turbo modelinin aracın üzerinde olduğuna bakmak.
Bende merak ettim şimdi 135 lerde ise ilginç doğrusu, öyle bir şey yaparsan sonuçları burda yayınlarsan sevinirim
bence doğru değildir muzaffer servis eksik çıkıyor demişti bana. bizim arabalar için de tsi 170 için de.
Rem servise gitmek lazım :) motor sağlamsa 2 aşağı 5 yukarı bir şeyler çıkıyor ama 15 hp çok fazla bir fark Cihan' a katılıyorum
off off. bir dahaki arabam 300 hp den ve 300nm tork dan aşağı olmasın istiyorum :) zaten modifiye edip 600hp yaparım.
Arda biliyorum nette bu şekilde yazıyor. Ama kodlamada bir enterasanlık var sanıyorum. Bak şimdi netten bakınca GP Abarth ın turbo koduna, birçok yazıda Garrett IHI RHF3-P10.5 çıkıyor karşımıza. "Garrett" farklı turbo imalatçısıdır, "IHI" farklı imalatçıdır. Garrett' de tüm turbo ürün gamı GT adıyla başlar veya T serisi ball bearing update leri mevcuttur. Oysa ki IHI' nın imalat kodlaması, RHE ve RHF (ball bearing li) diye gider. Bu arada arabayı dün akşam teslim aldık deli gibi ısrar ettik yetiştirttik.)) Hemen açıp kontrol ettim ve turbonun "IHI" olduğunu gördüm. Yani T-JET in turbosu Garrett değil IHI. Garrett/IHI yazınca emme garrett, egzoz IHI olacak şekilde hibrit turbo yapılmış anlamına gelir ki burada çok abes kaçar açıkçası. Yani standart olarak hiçbir otomobil imalatçısı böyle hibrit bir uygulamaya girmez ve kodunu bu şekilde açıklamaz. Sonradan yapılan tune uygulamalarında hibrit yöntemi seçilir. Adam gibi bir daha bakayım da kodunu falan bulayım şu bizim turbonun. Bu ara işler çok yoğun en kısa zamanda bakacağım.
Demek turbolar japon IHI bildiğim kadarıyla japon firması olması lazım bu motor hakkındaki spekülasyonlarda bir haklılık payı varmış doğrusu.
Emre bizim araçların Turbosunu ben inceledim.Üzerinde IHI yazıyor sadece bir de FPT (Fiat Powertrain) :)
Ben de IhI ile Garrett i farklı olarak biliyordum ama her yerde Garrett-IHI olarak belirtilince farklı model olarak algıladım durumu.
Eğer dediğin gibiyse T-JET 120bg lerin turbosu kesinlikle IHI dır.Söylediğim gibi ben aracımın turbosunu tam olarak inceledim...
Benim bildiğim bizim arabalar KKK KPP 35 ben 37 taktım.
direk ortaya yazıorum çünkü herkeste bi internet araştırması modu var... abi bunu internetten değil görerek ve gerçek değerleri okuyarak öğrenirsiniz t-jet 120lik ve 150lik arasında turbo farkı yok sensör ve beyin farkı var ikinci olarak garet ayrı bi firma ihi ayrı ve ihi turboları dünyanın sayılı turbo markalarının önünde gelir ve kanıtlanmış bir model olan subaru impreza sti da aynı markalı turboyu kullanır. türkiyede olmadığı için ve beni alakadar etmediği için abart konusunda hiçbir yorumda bulunamıcam ancak şu var istenirse bir 120lik t-jet çok rahat 160-170 begir lere ve 290 civarı torklara ulaşabilir. bu işlemler sırayla programlama eksoz sistemi turbo basınç ünitesi ayarları blow off valve gibi işlemlerdir dahada abart mak isteyenler varsa tabi bu araçların daha güçlü iç aksamları (piston gömlek sibop gibi) varsa araçlarını 250 hp a kadar çıkartırlar oda turbo büyütme intercooler işlemleri gibi derinlemesine işlerdir ve motor a güç yanında zarar verir bilmiyorum açıklayıcı oldu mu ama biraz internet başından sanayiye gidip bilgisayarın ekranından resimleri değilde yağ kokusuyla ter kokusuyla teknik adamlar olan ustalarımızla konuşup sonra bizlerle paylaşılsa mükemmel olur... saygılarımla
ben her ikisini de yapıyorum dostum merak etme.