Rahan haklısın.Hep söylediğim gibi aşırı beslemeli motorlarda sadece yazılımla oldukça fazla güç artışı sağlanabilir.Yeter ki istenilsin.150bg le 120bg arasında fazla bir fark yok.Tabi ikisi de turbo.Atmosferiklerde 30bg iyi bir fark oluyor...
Printable View
Rahan haklısın.Hep söylediğim gibi aşırı beslemeli motorlarda sadece yazılımla oldukça fazla güç artışı sağlanabilir.Yeter ki istenilsin.150bg le 120bg arasında fazla bir fark yok.Tabi ikisi de turbo.Atmosferiklerde 30bg iyi bir fark oluyor...
VWnin resmi sitesi
Volkswagen Türkiye
122 hp TSI motor doğrudan püskürtme ile birlikte turbo şarj teknolojisini kullanırken; 140 ve 170 hp TSI motorlar, çift şarj (kompresör ve turbo) ile doğrudan püskürtme sistemini kullanmaktadır. 140 hp ve 170 hp motorları arasında mekanik olarak herhangi bir fark bulunmazken, aradaki motor gücü farkı özel bir yazılım ile sağlanmaktadır
77 bg ile 95 bg arasındaki dehşet farkı yaşamış biri olarak söylüyorum ki 95 ile 120 arasındaki fark baya fazla olacaktır.bakın şu beygirlerin yaptığı işe :)
neyi tartışıyorsunuz bir anlasam.
yok kesin bende bi sorun var anlatamıyorum sizlere oturduğun yerden fark olmaz!!! internette yazar fiat da diyor ki turboda fark var 120-150 arasında ama bunlar sizlerin internet araştırmalarıyla bi yazıyı copy paste edince olmuyo ben tezimin hatta idda ettiğim şeyin sonuna kadar arkasındayım. 140-170 arasında piston kompressör ve turbo tipi farkı var. hadi bide çelik ayna yapalım tam olsun... ömrüm bu arabaların içinde geçti elimden kaç araba geçti sayısını unuttum çevremde biri arabasına çöp alacak olsa bana sorar sizde tutmuş bana resmi internet sitesinden copy paste ediyosunuz bana keşke usta böyle dedi yada servisine sordum senin dediğin yanlış deseydin daha iyiydi. ayrıca bir turbodaki 0,1 mm lik boğaz açıklığı eksoz sistemindeki değişiklikler yazılım piston çapları ve tipleri sizin hasta olduğunuz begir i deli gibi etkiler. o zaman neden almanyada 140 lık larla değilde gt lerle uğraşıyorlar bi bakın dahlbach firması (hollanda) dünyada vw de kendini kanıtlamıştır ve adamlar gti ve gt lerle uğraşıyo bununda sebebi motorun içinin güçlü olması yüklemelerden sonra daha az sorun çıkartmasıdır. not: bu konularla ilgili son yazımdır tekrar cvp yazmıcam. saygılarımla
bilginin internetten olmadığını anlatmaya çalışıyorum tartışmalık bi durum olduğunu sanmıyorum. ayrıca bu konulardan hakikaten sıkıldım siteye ilk üye olduğumdan beri bu tür tartışmalara mağruz kalıyorum ve siteden üyeliğimi iptal ediyorum çünkü çoğu kişi bişey bilmeden gerçekten araştırmadan konuşup duruyo siteniz gerçekten güzel ama insanlarda bilgi olmadan yazıp duruyo buda tekniği ve bilgiyi gölgeliyor.
arkadaşım bu kadar sert çıkmana gerek yok. adam sana inanmak zorunda değil. master diplomanı mı verdin de inansın. adam girmiş resmi sitesinde yazanı söylüyor. ben de orda onu okudum ve inanıyorum. uzatmaya gerek yok. isteyen istediğine inanır. kimse sana inanmıyor diye gideceksen buyur kapımız açık. sen üzerine düşeni yap bildiğini söyle çekil kenara. forum budur zaten.
kusura bakma arkadaşım ama ,bundan komik bir gerekçe olamaz,sağol sen araştırmış ve bilgilerini paylaşmışsın,ama bu dediklerin "ben söylüyorum kardeşim siz niye hala araştırıyorsunuz"gibi tavır koymanı gerektirmez.ayrıca internetten bilgi alınmaz ne demek.!şu anda sen bu yazıyı nasıl yazdın ve biz nereden okuduk.eğer sen internetten bilgi alınmaz diyrsan,kusura bakma ama,senin yazdıklarınında hiçbir inandırıcılığı kalmaz.kaldıki kimsenin kimseye "yazdık ya,kardeşim niye hala araştırıp yazıyosun"deme gibi bir lüksü yok.bu kadar tavırada hiç gerek yok.
firmaların internet sitelerindeki bilgilerin doğruluğu yasa ile korunur firmanın olmayan birşeyi vardiye yazması veya olan birşeyi yok diye yazması söz konusu olamaz olduğundada yasal işlem gerektirir. Doğru bilgi tartışılarak doğrulanır bilginin doğru olduğuna eminsen tezlerinle bilginin doğruluğunu kanıtlarsın başkalarının susturarak değil. Internetten bilgi alınmaz konusuna gelincede doğru bilgi kaynağına güvenildiği sürece hertürlü medyadan alınabilir.
Arkadaşın üyelik iptali hayırlı uğurlu olsun diyelim...Umarım kendi de, forumda geride kalanlar da, daha mutlu, huzurlu ve "bilgili" olurlar.
Tamam da diyelim internette yazan yanlış. Adam arabası üstün ve güzelken kötüler mi? O zaman adam ya 140 hp yi iyi gösteriyor ya da 170 hp yi kötülüyor sizin anlatımınızla. Neyse uzatmaya gerek yok.
t-jeti chipleyen varsa yorumlarını almak isterim, çünkü linea t-jet aracımı chiplemeyi düşünüyorum.
üstte tartışılan konuya gelirsek, 120lik 150lik ve 180lik t-jet motorlarında hiçbir fark yoktur, fark turbodan ve yazılımdan kaynaklanmaktadır
120hp t-jet ihi vl-37 turbo kullanmaktadır
150hp ise kodunu bilmiyorum ama vgt turbo yani değişken geometrili turbo kullanmaktadır
180hp ise garrett gt14-47 turbo kullanmaktadır
Deniz, ''all car racing'' in yazılımını yaptık. Dyno'ya girmedim fakat hissedilir derecede araç daha atak bir hale geldi, yolda tutmakta zorlanıyor insan. Özellikle kalkışda çok iyi, son hızı da bir miktar arttırdı, kadranı çok rahat çeviriyor !!!
Dezavantajı ise, sakin kullanımda bir problem yok ama, yüklendiğin zaman yakıtı bir miktar daha arttırdı.
Merhaba,
Rahan ve Korhan bence ikiniz de haklisiniz. Mekanik olarak motorun ic yapisinda bir farklilik olmayabilir, Korhan haklisin.
Ama 140'lik ve 170'liklerin motor blok kodlari, piston kodlari parca olarak VW'de farkli yeralmaktadir, bizim ailemizde de VW servisi isleten var. Rahan haklisin 170'liklerin pistonu belki ayni capta olsa bile aslinda daha dayanikli ve yuksek basinca direncli malzemeden uretildiginden daha farkli bir malzemedir aslinda.
Sonuc, ayni motor bile olsa(silindir caplari ayni, bile olsa) farkli metal karisimlari ile elde edilmis piston ve blok dolayisiyla farkli malzeme stok kodlarina sahiptirler 140'lik ve 170'likler.
Herkese selamlar
ahmet
Motorların çok benzediğini şöyle ispatlayım. 140 lık chip tuning ile 190 a 170 lik chip tuning ile 200 e çıkabiliyor. Umarım anlatabilmişimdir.
t-jet e ne oldu yahu :laugh000: herkes vw ustunde duruyo, bi ara kendimi vw forumunda sandım.
t-jet'e chip veya power box gibi bi uygulama yapan var mı merak ediyorum :hmm: yoksa biri yapsında ona gore bizde yaparız diye herkes beklio mu ?