açıkçası ben iyice soğudum arabamdan hiç gitmiyo tamam ekonomik güzel duruyo ama motor çok canımı sıkmaya başladı çok zayıf madem gitmiyo bari güzel dursun die 2 günde bi yıkatıyorum artık arabayı :D
Printable View
açıkçası ben iyice soğudum arabamdan hiç gitmiyo tamam ekonomik güzel duruyo ama motor çok canımı sıkmaya başladı çok zayıf madem gitmiyo bari güzel dursun die 2 günde bi yıkatıyorum artık arabayı :D
cagatay izmir birmot yazılım güncellemesi yapıyor. İzmirde görevli iken 2.el linea bulmuştum bir tane onun için sormuştum yazılım güncelleyebileceklerini sölemişlerdi.
valla alanların geneli memnun gorunuyo,acaba yeni alıcılara ne gibi tavsiyeler olur....?
dizel kullanıcısı olarak mazota gelen son zamlardan sonra t-jet seçeneğinide gözden geçirmeleri :D
İnşallah pişman olmam.. motoru zayıf kalıcak diyolar, zaten çok fazla performans beklentim yok 1,2 8V paliom paşalar gibi yetiodu.. inşallah puntom daha da zayıf çıkmaz.. ağırlık farkı pek yok
walla puntomdan diil ama dizel aldığımdan zamlar itibariyle pişmanım. keşke tjet olsaydı aldııım zaman ve 120hp tjet alsaydım.
pişman değilim.mazota zam geldiği halde şu anda 0,176 ytl/km yakıyor.performans dersek t-jet derim...
T jet ,T jet ,T jet derim kesinlikle alacak olsam 120 lik alırdım dizel ekonomisi gitti sadece gürültüsü kaldı :D
gez gez bitmio valla bunu satsam gene multijet alırdım...kalkışlarda turbonunda keyfi cabası hem ekonomi hemde performans daha ne isterim...hee mazota indirim isterim dahada cok gezmek için :) 50,000 devirdim dün :D
Fiyat, performans ( 120 bg ), donanım, 2.el, yedek parça, servis, karizma !!!...
Hepsini alt alta sıraladığımızda kesinlikle pişman değilim.
Herkese t-jet' i tavsiye ederim.
valla hocam aracla 50,000 yaptım şirket aracım turbo yani turbonun ne zaman devreye girdiğini ii biliorum..ayrıca yanlış biliosun 2500 civarı devreye giriyo benim puntomda...kalkışlarda turbonun keyfini kullanan anlar yazdığın mesajdan kullanmadığın anlaşılıyor dicem ama aracını bilmiyorum...kesin konuşmadan önce bi araştırmanı tavsiye ederim...tşk..
28.240YTLye düşmüş 5 K Dynamic T-Jet. Bedava bence.
arkadaşlar turbo 1750 devirden itibaren devreye girmiyomu,yani kalkışlarda çok rahat belli oluyor...
doblo 1.3 lerde 2000 devirde giriyor turbo devreye. aynı motor olduğuna göre 2000 de girmesi gerekmez mi?
arkadaşlar tjet tjet diyorsunuz da bu motorun yakışı nasıl? fabrika verisini biliyorum da acaba kullanan arkadaşların ölçümleri ne alemde.
acaba tjet mi alsam offf ne zormuş karar vermek.
bu başlıkta turboyla ilgili bilgiler mevcut...
https://forum.grandepuntotr.com/tekn...kullanimi.html
valla ben tam dikkat etmedim ama 2000 ıle 2500 devır arasında girio diye biliyorum ama sunu soleyım ben kalkarken turbomu fazlasıyla hissediyorum 90 a kadar her arabayla kapısırım :) 90 dan sonra kapısanları ızlerim :)
aynen onur,bende kalkış performansından çok memnunum,turbo başladıgı anda araba kendini one atıyor...dediğim gibi 1750 devirde giriyomuş turbo devreye,çogu benzinli arabadan onde kalkıyor bizim araçlar ama tabi uzun mesafede mesafe kapanabiliyor :)
olsun tolga hepsını basta gecmek guzel oluo sonrada ben en saga atıyorum caktırmadan cool takılıo havası verıorum :) bide benim turbodan cır cır sesi var demeyin keyfime belki duymuş olanınız vardır sankim nos :) eee napalım dizellerde egzos sesi olmayınca boyle şeylerle idare edioz..ama memnunum sesi anıl (punto35) duydu manyak bi ses yaa bastıkca basasım gelio :)
onur bu kadar mı olur,aynı hareketleri yapıyoruz :)...ilk once bi tozu yutturuyorum bu neymiş diyolar,ardımdan yanımdan geçip gidiyolar...ayrıca izmirde geçsin ne olcak,zaten 500 m. bir tarfik ışıgı var :),ışıkta yan yana gelir,bidaha geçersin,ii ce kıl olur :D:D
1.3 Mjtd lerin hepsinde max. tork 1750d/d da üretiliyor.Turbo ise hep çalışıyor...
Oldukça ekonomik.Benim 6000km lik ortalamam 6.7lt/100km.Mjtd 90bg deki tüketimim ise 5.5lt/100km idi.Normal trafik koşullarında elde edildi...
yazdığım mesajdan turbo kullanmadığımı nasıl anlıosun tebrik etmek istiyorum açıkcası :) DAF 95 XF kullanıorm aslanlar gibi kapıda yatıo 430 hp. Turbo dediğin o arabada var işte , gaza basınca araç ıslık çalıo. Sende kalkmış çok bilmiş tavrınla gp deki turboyu öve öve bitiremiosun. Kafana göre ;)
Valla arkadaşlar Fıat model bı araçda Gp bence bravo'dan sonra 2. ve değerini bilin evet daha iyisi var ama Fıat bu kadar yapmış ve değerinide ona göre koymuş aracımdan her konuda memnunum kalkış duruş vuruş(1kere vurdumda) gidiş kontrol manevra Vb. herşey fıata göre mukemmel bire birde etkili dikkat edin yeter bas gazaaaaaaa
serkancım burası gp sitesi ferrariyle anadolu karşılastırcaksan tunıng sitelerine uye olucaksın...mesajları iyi oku bence yazdıgın mesajlar konu dışı kime neyi övüosun ???yazdıklarımdan benim cok bilmişliğimi anlıosan yasındanda supe ederim bakarsın turbo kullanmadıgını bıldıgım gıbı onuda bılırım ne dersın ??? cok bilmişlik ole sallama 3500 devir demekle olmuo senşnde bilmediğin seyler vardır bunu unutma...kapıda yatan baska arabalarlada konuyu kendine cevirmeye calısma cunku buna sadece gulerler....
saygılar.....
75 bg de 3500 rpm de yanılmıyorsam turbo kesiliyor.90 bg de ise motor özellikleri farklı olduğu için 4000 devir son diye biliyorum.(Değişken zamanlı geometrik motor farkı)
Teknik açıklamasını Arda abi detaylı şekilde yapabilir.
arda senin verdiğin verilere göre hesaplıyorum: tjet km de 0,237 ytl yakıyor mjet 0,185 ytl yakıyor. her iki aracıda 50.000 km kullandığımda mjet 2600 ytl kar ediyor 5 yıl kullanımda da 1000 ytl de vergi karı oluyor 3600 ytl.
tjet mjet fiyat farkı 2600 ytl. yani aracı 5 yıl 50000 km kullandığım zaman 1000 ytl kar etmiş oluyorum. tabi bu söylediklerim tamamen farazi çünkü yarın motorin benzini geçer 1,3 ün vergisi artar yani hiçbirşeyin garantisi yok. yarın meçhul yani.
siz ne dersiniz arkadaşlar. bugünkü hesap ortada siz ne yapardınız.
bu arada kıyasladım araçlar tjet (+esp var) mjet 75 dynamic (- esp yok)
bu arada bu bahsettiklerim konu dışı olduğu için konuyu açan arkadaştan özür dilerim.
valla ben çok hesap yapıyodum aracı alırken,su fiyata alsam,su jantı alsam,su ayda lastik alsam,okula şu kadar gitsem felan diye ancak olayların akıbeti tamamen tahminlerimin dışında gerçekleşti,mesele arabayı ilk aldıgım ocak ayında litresini 2.700 ytl den (yanlış hatırlamıyorsam) aldıgım euordiesel in 6 ay sonra lt fiyatı 3.350 olacagın aklımın ucundan geçmemişti...dediğiniz gibi yarın oburgun ne olacagı hiç belli olmuyor...valla 2009 ocakta belki lt sini 4.000 ytl dende alabiriz...o yuzden hesaplara pek guvenmemek gerek :)...
erkan abi ben mjet al derim..kendim kullandığım için demiyorum ama mjet en az yakan motorlardan bitanesi..ama benzinli motor düşünürsen al bi dynamic taktır lpg derim..şu yeni gelecek ötv vergisini ii araştır abi ben tam olarak bilmiyorum ama sıfır araçların satışında çok etkili olucağı söylenio..yasa cıktımı cıkmadımı bilmiyorum ama cıkmadan önce bi karar al derim abi...konuya daha vakıf arkadaşlar sana yardımcı olucaklardır..
Ben punto aldığıma pişman değilim ama yeni alsam t-jet motor alırdım. G.Puntonun donanım olarak eş değer başka marka araçlara göre fiyatı hala ucuz. Yakıt fiyatları arttığından ve benzinli motorların performansı artırıldığından dizel araçların albenisi kalmadı artık. Ben şimdi yeni araba alsam T-Jet motor alırdım arkadaşlar...
Sadece benim bi sıkıntım var altı sürtüyor durmadan kasısden geçerken:(77 fıre activ olduğundan motordan bi beklentim yok zaten ama yinede idare eder diyorum.
benimde gönlüm mjetten yana ama fiyatı biraz zorluyor. lpg bana uygun değil çünkü ben kısa mesafe kullanıyorum aracı gaza geçene kadar benzin de gidiyor o zaman ekonomi olmuyor.
ötv artışı belli değil var mı yok mu o bile bellideğil yarın bir bakmışız ötv artmış garantisi yokki hele bu yönetimle hiç garantisi yok. ötv haberi Maliye Bakanlığı: Otomotivde ÖTV artışı yok - Oto Yaşam burada amma sözüm meclisten dışarı eşeğin aklına karpuz kabuğunu sokmuşlar :)
sağol verdiğin bilgiler için. ben en kısa zamanda bayiye gitsem iyi olacak.
şu hediye kaskoyu almasam da bana 1000 lira daha indirim yapsalar süper olacak :)
bu sorunun geleceğini tahmin etmiştim :)
benim şu anda mevcut arabamda kaskom var ve parası da ödendi kaskom sadece yeni arabanın üzerine zeyil olacak o kadar fark da çıkmayacağına eminim. yani kasko hediyesi benim için geçeli değil ,kasko parasını indirime yansıtsalar çok güzel olur.
Fırat, motor çalışmaya başladığı andan itibaren (Egsoz gazı oluşmasıyla birlikte) turbo palleri de dönmeye başlar.Motor çalıştığı sürece hatta motoru stop ettikten sonra dahi turbo devrededir yani paller hala dönmeye devam eder.
Turbo açma ifadesini insanlar, turbonun motora maksimum verimi verdiği deviri belirtmek için kullanıyorlar sanırım.Bu da turbo nun açılıp kapanan bir mekanizma olarak anlaşılmasına neden oluyor.1.3 Mjtd lerin hepsinde tork 1750d/d da tavan yapıyor, sonrasında ise 90 lıkta biraz daha az bir eğimle, 75 likte ise daha dik olarak tork miktarı düşmeye başlıyor.Bu arada her iki motor seçeneğinde de bg 4000d/d ya kadar artmaya devam ediyor sonrasında ise düşüyor
Bende şu direksyonun 3 4 defa kontak açtığımda 'power steering checked' uyarısı verip kitli kalmasından sonra bi kere daha düşünmeye başladım ? Acaba 207 mi alsaydım diye.. Pazrtesi günü servise götürücem aracı servo motorundansa ücretsiz değişip yapılıcak yüzde 99 ( araç garanti dışı. bölge müdürlüğünden onay alınacak) hadi bakalım hayırlısı..