arkadasım ne oldu ya ne guzel bir konu actın iste neden silin diyorsun iyikide acmıssın eline saglık;)ne bu gerginlik
Printable View
arkadaşLar herkes sakin oLsun. konu içerisinde Laf atışmaLarı oLduğunun farkındayız. iLgiLi kişiLere de özeLden uyarı bizzat tarafımdan gönderiLmiştir. Lütfen herkes aLttan aLmaya çaLışsın biraz. kimsenin kimseyi incitmeye kırmaya hakkı yoktur. mesaj ya da konunun siLinmemesinden yanayız.
burada her zaman grande punto gökLere çıkartıLacak diye bir durum yok tabi ki, farkLı renkLeri de görebiLmek gerekiyor bazen. Lütfen biraz geniş açıyLa bakaLım.. tartışmaLar karşıLıkLı atışmaLara dönüşmesin, konuyu amacından saptırmasın kimse, konu dışı mesajLar için temizLik yapıLabiLir. sonradan mesajımız siLindi şu bu oLdu, ne biçim forum burası habersiz mesaj siLiniyor vs. denmesin. iki düşünüp bir yazaLım.
uyarım bir iki kişiye degiL tüm üyeLerimizedir. anLayışınız için teşekkür ederim.
piişman değilim :)
memnun olmadığım bir iki küçük yönü var(yol sesini içeri fazlaca alıyo, arka kapıları açılmıyo, müzik sitemi takılyıo, kapıları zor kapanıyo....vs). memnun olduğum bi sürü yönü var(dizel olması, az yakmas,ı vergisisin en düşük dilimde olması, dijital kliması olması, CİTY fonksiyonu, elektrikli camları, uzaktan kumadası .....vs benim bir önceki arabam broadwal RL idi. bu onunla kıyaslanınca bana süper bir arabaymış gibi geliyoda :D :D :D ). allah nasip kısmet ederse, uzuuun süreler binmeyi düşünüyorum.evlenirsemde daha büyük bi araba almak yerine eşime A segment bir araba almayı tercih ederim sanırım.
evet.pişmanım.ama,gp aldığıma değil.araba aldığıma.
vergi bir taraftan,benzin zamları bir taraftan,araba aldığına pişman ediyorlar insanı.
gp yi her ne kadar kullanırken sevemesemde şimdi bazen özlüyorum pratik araçtı vesselam
+ları şirinliği,az yakması,pratiklği,güvenlik,donanımının üst sınıflara yakın olması,tasarımı,ucuzluğu ve de sınıfının en iyisi olması
-leri küçük olması, motorunun yetersizliği (75 hp mjet) yol sesini içeri alması, malzeme kalitesizliği vb.
gp yi kullanırken neden sevemiyorsunuz aracla almadan once test surusu yapmadınız mı acaba ayrıca motorunun yeterli olmasını istiyorsanız neden 120hp almadınız ayrıca kendi hacmine gore cok guzel bir unite bence yalıtımı cok iyi isterseniz clio ve 207 ye binin ayrıca hem ucuzlugu demissiniz hemde malzeme kalistesizligi demissiniz ben bunu anlamadım...acıklarmısınız
75 hp yetersiz mi. pehh kim demiş :D:D:D Önce femoliyi geçin. Sonra gelip benle kapışın :D
ikinci el değerinin olmaması beni düşündürüyor.elimizde patladı galiba.ayrıca bu arabayı 5 yaşına kadar kullanabileceğimden emin değilim.çok hassas bir araç.5 yaşını göremeden dağılır gibi geliyor.ne yazık.
İşim öğretmenlik/müdür yardımcılığı önceki arabanın borcu bittimi aracı yeniliyorum ayrıca gp yi yol yapmak için aldım ve 43000 km yol yaptım 2 senede şimdi taşınıyorum yıllık km azalacak ve ondan bravoyu geçtim ama 90 hp lik gp emo almış olsaydım belki bravo ya geçmezdim
Ben cevaplıyım alıp 6 ayda satmış birisi olarak çünkü hemen hemen aynı sebeplerden dolayı sattım.
Evet deneyerek aldım,fakat denediğim arabada 2000 kmdeydi.Sağından solundan olur olmaz sesler gelmiyordu.Zaten benimkindede 5000 km den sonra başlamıştı.
Yalıtım gerçekten kötü özellikle active lerde yalıtım fena halde zayıf.207 de motor sesi var ama yol sesi yok.Clio bilmiyorum.
Malzemesi çok sert dolayısıyla belli bir süre sonra tıkırtısı çoğalıyor.Malzeme kalitesinden kasıt bu olsa gerek.
Olumlu yönleride vardı tabiki.
3.5 cm yay ile yol tutuşu gayet güzeldi.
Yumuşak bi sürüş keyfi vardı.Özellikle direksiyonu yormuyordu.
Az yakıyordu bence 1.3 75 bg araca fazlasıyla yetiyordu.
aldığımdan beri garanti kapsamında yapılan müdahaleler;
arka kapılara müdahale edildi ( dışarıdan açılmıyordu )
ön takımda gelen seslere müdahale yapıldı ( hala çözülemedi )
pedallar ve pedalların tablası değişti
tavandaki lekeler yüzünden iç tavan döşemesi değişti
sağ cam motoru değişti
ayrıca göstergeler bazen çıldırıyor.abs airbag gibi bazı uyarı ışıkları yanık kalıyor 1 gün sonra araba normale dönüyor
2 sene dolmadan yapılan müdahaleler bunlar.garanti bitince ne yapacağım onu düşünüyorum.
sizce memnuniyetsizlik için yeterli mi
Pişman olanlar paraya kıyarlarsa pişman olmayacakları bir arabaya belki sahip olabilirler.
Arkadaşla araclarımızın aynısına sahip arkadaşlarımız elbette karsımıza cıkacaktır bu arac turkiyede cok buyuk satış rakamları yakalamış bir araç yuzbinlerce arac sahibinin içerisinde elbette memnun kalmayanda çıkacak memnun kalanda, memnun kalmayanların sebeplerini yazdığı zaman burda okumak hakketten moral bozucu oluyor ancak bu makineler allah yapısı degil, bir demir cubugun bir ucu ile diger ucunun mukavemeti bile bazen bir olmuyor, her markada her modelde muhakkak sorunlu araclar oluyor zaten fabrikaların satış sonrası hizmetide bu sorunun ustesinden gelebilmek icin var. Kimse aracında çıkan problemleri tüm puntolarda olduğunu sanmasın (bazı kornik problemler olabilir her markada oldugu gibi) okuyan arkadaşlarımızda kendi arabasında veya alacağı arabada bu tür bir sorunla karşılaşacam diye korkmasın moral bozmasın. Ha bide yorum yapan arkadaşlarımız nolur daha fazla para verseydin daha iyisini alsaydın gibi bir yarum yapmasın yaa sanki bu sorunlar bu aracta var ben bilerek aldım hepimiz bilerek aldık der gibi yok boyle birsey Her alınan paranın muhakkak karsılıgı vardır ancak karsılığı sorunlu olacak sekilde asla dusunulmez. Saygılarımla..
evt fazla parayla bi ilgisi yok,hatta hiç bi alakası yok
ablamın 4 ay önce aldıgı 0 opel vectrasını 3 gun once servise goturdum.çünkü araca kim binerse binsin arabayı 100 m ileri goturup,durdurup vitesi geriye takarken "gaaaarrrrrrrrrttttttttt" diye bir ses geliyor.(bu ses debriyaj a tam basmadıgınız zaman gelir.)ankaradaki iki servisede goturdum,konya yolu ile iskitlerdekine.ikiside bu sesin normal oldugunu soyledi,bilmemne dişlisi varmış bunlarda o yuzden oluyormus.yani bu arabaya paşa paşa boyle binmek zorunda oldugumuzu soylediler,üstüne basarak belirtiyorum özellikle 2 farklı servise gittim,çünkü baştan savma cevap verebilirler diye ama iki serviste aynı şeyi soyledi...kısacası bu arabaya boyle binecekmişiz...fiyatı konusuna gelince ablam benim gp ye verdiğim paranın yaklaşık 2.5 katını verdi arabasına...yanlış anlaşılmasın amacım başka arabaları kotuleyip,gp leri övmek değil.sadece bu işin parayla ilgisi olmadıgını,butun arabalarda belli sorunlar oldugunu gostermektir...
evt aynen dediğiniz gibi yapınca,vitesi 2 e yada 3 ye alıp yapınca ses gelmiyor...düşünün arabayı park edeceksiniz arkanızda arabalar bekliyor,ya habire vites değiştirceksin yada artık "gart ına gurt una bakmadan" direk o sesle binmeye devam...yani burda amacım vectra nın sorununa çözüm bulmak değil yada kötülemek değil yanlış anlaşılmasın,sadece bazı şeyler parayla endeksli olmayabilir...
%100 katılıyorum bu bir tercih meselesi çok sevdiğim bi tanıdığımda yaklaşık 650 hp lık bi sti vardı ve ben neden buna biniosun nie m6 falan almıosun dediğimde çoğu sanıyor ki ben onu alacak güce sahip değilim veya maddi nedenler die düşünüyor dedi ve ekledi benim hobim tuning ben tuning de subarudan başkasına binmem dedi... bizlerde küçük araba almışız şirinliğine yakıtına ergonomisine bakarak... sonra gidip daha iisini alsaydın dememeli kimse... saygılarımla
m6 subaru arasındaki fark sadece tuning olmasa gerek :D
Valla ben 2. el konusunda muzdaribim.Bravo düşünüyordum ama şu piyasa koşullarında hiç anlamı yok.Bu yönden çok şaşırmış durumdayım.Bir de biraz daha az mazot yakıyor zannediyordum,son mazot zamları da işin içine girince böyle bir dizel almak manasız kaldı açıkçası.Ancak inanılmaz güzel bir servis desteği var.Bugüne kadar sanayide ve diğer markaların servislerinde çooook başım ağrıdı,ilk defa bu konuda içim rahat.Sırf bu yüzden tekrar fiat düşünebilirim.
fiat servislerinden memnun kalan birisi :)) servislerde ahbabınız falanmı var abi bizide tanıştırsanız?? :)
evet bende fiat servislerinden çok menunum kocaeli YILMAZ OTO fiat servisine teşekkür ederim ve sanırım bütün servisler böyledir
bence bir sorun yok ben servisimden çok memnunum kocaeli tafaş fiat yetkili özel servisi YILMAZ OTO ya teşekkür ederim
fiatin sadece beylikduzu servisine gittim bu servis haric hicbi serviste devlet dairesinde vatandaşa yapılan mudahele gibi bir mudahele gormedim abicim ben ama yaa nasıl yazmamki bunu :) ya murat neden oyle dedinki şimdi sen ama??
+2416 :):)
geçen gun arabamın altını vurdum kaldırıma,hemen aklıma muslum abi geldi,artık kendisini servisim olarak değil bi abim olarak goruyorum,ilk onu aradım...servisteymiş kendisi,gittim yanına hemen arabayı lift e aldılar incelediler(ve bu işlemi birlikte yaptık :)),ve bi sorun olmadıgını,içim rahat bi şekilde binmemi söylediler...bu işlem için hiç bir ücret talep etmedi benden...yani servis konusunda zor durumda olanlar var ama gerçekten işini düzgün ve insanların korkularını en aza indirecek servislerde var...
abi nerde burda boyle yaaa gozunu seveyim oper başıma koyarım oyle insanları, ben başıma gelenleri yazsam oturur aglarsınız yeminle yaa, arabayı getiriyorum arabanın anahtarını verecek biri yok, arabayı zar zor birine emanet ediyorum beni buyur eden yok aracı kontrol eden yok, işlemler ne zmn bitecek arıyorum cevap vern yok, aracı almaya cagiriolar 15 dakka icinde gelmezsen kapatıyoruz gelemessen yarın alırsın diyorlar neyseki yakında oldugum icin tesadufen gidiyorum koca serviste arac arıyoruz araba yok oturdum guluyorum :) neyseki arac yıkama bolumundeymiş gittik ordan alcam adam soylene soylene arabayı kuruluyo servisim kactı ... gooayım yaa dio aldım acıdım ben siliyorum sen git dedim :) adam aracı bıraktı gitti arabayı aldım diger binaya gectim evraklarımı istiyorum cikmak icin bide fis veriolar onu alcam adam arıyorum :) orda olanlara kızmıyorum onlarında sucu yok ancak yetmiyor iste bizm burda bu servis talebe yetisemiyor birseyler yapın abicim. Ben soylenmeyimde kim soylensin simdi muratcım :)
Servis demişken,ticari araçlarla binek araçların servisleri ayrı olsa çok iyi olacak; doblalardan falan bizim araçlara fırsat kalmıyor..
pişman değilim... yine yaparım...
Onu çok seviyorum ve gerçekten özlüyorum. Yine gp hep gp diyorum.
ben de sport almadığım için ve sunroof suz olduğu için pişmanım ama bnm arabamı değişmem hiçbir arabayla ama ben alırken sportu yoktu:D bu zaten performanslı güçlü:D
Değerli GPciler!
Bu konu başlığında yazılanların tümünü okudum ve gördüm ki gpler bizim hayatımızın bir parçası olmuş. Her türlü detaya kafa yoruyoruz.:cool0000:
Ben Türkiye'ye gelen ilk 500 Gpden birisinin sahibiyim. O nedenle yaşanan sorunlar konusunda deneyim sahibiyim. Ama hepsi aşılıyor. Servisler konusunda sıkıntı yaşayan arkadaşlara üzüldüm. 10bin nüfuslu bir ilçede yaşıyorum. Burada dahi Fiat servisi var. Üstelik Zeki Türkot adında şeker gibi bir abimiz. İki buçuk yıllık süre içinde kendi arabasıymış gibi ilgilendi sağolsun.
Bu arada konu başlığındaki sorunun yanıtına gelince; Çevremde 2 kişiye daha aldırdığım düşünülürse yanıt ortada... :serenade:
Herkese hayırlı sürüşler...
2006 mart sonunda aracımı aldım teslim edilen ilk dynemiclerden birisi..tek sıkıntım on takım sesleri ..kım ne derse desin aracımı seviyorum gonlumde yeri bambaşka..hayatımda olan 2 seyden 1 arabam daha nediyim ..işte grande puntomuzu sevin emin olunki bu araçlar özel araçlar ben boyle dusunuyorumm ve herlezi puntosunu evladı eşi dostu gibi sevmesini oneriyorumm saygılarımla..
iyi ki almışım daha 4 gün oldu. :) herkese de tavsiye ediyorum
aracımdan çok memnynum performans ve yakıt konusunda amaaaa
yol bilgisayarının verdiği zırt pırt hatalar bıktırdı iyicene. yol bilgisayarını iptal ettirsem ne yapsam bilemedim
araba alacak olsa idim şu anda bravo alırdım. hakkaten nefis bi araç yapmışlar
ama puntoya devam
maddeeen