Namık Abi direk yaşını konuşturmuşsun,tecrübe ve yaşamışlık bu demek oluyor sanırım...yabancı bir ülkede,büyük bir kavga sonunun'da 30 kişiyi karakola alırlar.bunların 20 tanesi türktür.başka bir millete mensup diğer 10 kişiden çok kötü dayak yemişlerdir.karakolda,yetkili sorar,kardeşim siz 20 kişisiniz nasıl bu 10 kişiden böyle dayak yediniz der.türklerden biri açıklar.efendim biz,tek tek 20 kişiydik,onlar birlikte 10 kişiydi.
aslında burada olanlar,sadece bu foruma özgü değil.bu ülkenin kuruluşundan beri,bir hastaık gibi içimize nüfus etmiş.iki elin nesi var,birlikten kuvvet doğar sözlerini söyleyip,tam bunun aksine birbirinin gözünü oymak için fırsat kollıyan ve kendi ufak çıkarları için kafa yorup bundan nemalanmayı fırsat kollıyan ve bunu siyasetten ve sosyal yaşamının her alanında uygalıyıp sonrada biz adam olmayız diyen kafalar,cumhuriyetin ilk yılları hariç.bu ülkenin seksen yılda neden bir karış ileri gitmediğini hiç sorgulamayıp,o yıllarda yapılanların bugün tek tek peşkes çekilmesine'de kayıtsız kalabiliyor.neticede forumda gelişen bu olaylarında fazlaca bir şaşırtıcı tarafı yok.ve aslında merak ediyorum,maddi bir çıkar kaygısı olmaksızın amacı sadece arabası ile ilgili lonularda bilgi alışverişi yapmak olan veya olması gereken insanlar,şu an içinde olduğumuz bu ortamın nesinden rahatsızlık duyar.eğer sanal bir ortamda oluşan arkadaşlıkların dışında ,başkaca bir ilişki içinde olunması ve bu beklentilerin gurup ve kişisel çıkarlara doğru gitmesi sonuçda her ortamda ve her kurumda parçalanmalara yol açar.şahsen kendi adıma,daha önce düşüncemi dile getirmiş idim.ve bu düşüncem hiçbir zaman değişmiyecek.
Yer imleri