1.4 fire benzinli model sakin kullanımda dizel ortalamasını yakalayacak potansiyelde bir motordur.
Arkadaşlar dün izmette gittim geldim 2007 1,4 active ilee 100-140 arası hızlarda ortalama yakıt tüketimi ne gösteriyodu bakmadımereğliden fulledim izmite gittim geldim gidiş geliş 420 km yaptım ve benzin tam yarım oldu acaba dedim kendi aracımla gitsem ( 1,3 90 Bg Dinamic 2006) ne yakar dedim daha az yakardı eminim ama fark var 1,4 active ile Dinamic arasındaaa bilgilerinizeeee
1.4 fire benzinli model sakin kullanımda dizel ortalamasını yakalayacak potansiyelde bir motordur.
burası çok afedersiniz ama ... yarışına dönmüş. yaw kim ne yakarsa yaksın bize ne. bizi kendi yaktığımız ilgilendirir. az yakan da kendine, çok yakan da kendine.
Katılmıyorum Cihan. 1.4 benzinli arabamda oldu ama istanbul içinde 5.2 nin altına inemedim maalesef...
Hangi soruna cevap vermedim Uğur, kusura bakma, gözümden kaçmış olmalı, ne istiyorsan sor, hemen cevaplayayım dostum. Hem "1-2 km. nin ortalamasını kabul etmem" diyorsun, "iyi o zaman bende sana 8.000 km.nin ortalamasını göstereyim" diyorum, ona da gelmiyorsun.
Bu 8.000 km. boyunca (özel ve iş yaşantım gereği) lastiklerimin değmediği semt kalmadı şu Şehr-i İstanbul'da...
"Lanet olsun içimdeki şu dizel sevgisine..."
Çok düzeysiz bir ifade olmuş.... Hemde bir moderatör tarafından böyle bir ifadenin kullanılması, üstelik aramızda bir sürü bayan üye de varken inanılmaz... Yakışık alıyormu böyle bir forumda. İnsanlar ufacık bir reklam yaptıklarında bile bu siteden atılıyor...
Yönetimin nasıl bir tepki göstereceğini merakla bekliyorum...
Konu microab tarafından (18/07/2008 Saat 14:30 ) değiştirilmiştir. Sebep: flood
Bu ifade;televizyonlarda her türlü siyasi tartışmada, bayan aydınlarımızın! dahi
kullanabildiği bir ifade,
KAldı ki Fatih,incelik gösterip sansürlemiş ...
GRANDE PUNTO 1.3 90 HP MJ DYNAMİC 5K TİTANYUM GRİ 50/06
“İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru
Cem bey;
Bu asabiyetinizin sebebini çözebilmiş değilim. Ortada sizi yalancı çıkarmaya çalışan yok. Sadece normal koşullarda, ortalamanızı tutturmanızın imkansız olduğu düşünceleri var. Siz ayrıntılı bir açıklama yapmak yerine, bu şekilde iddia durumuna getirdiğiniz için, durum bu noktaya gelmiş diye düşünüyorum. Kimseye doğruluğunu kanıtlamak zorunda değilsiniz, farkındayım. Lakin bu paylaşım platformunda, "ben yaptım, inanmayan baksın" tavrı yerine, "ben şu şekilde yaptım, siz de deneyin" türünde bir yaklaşım daha yapıcı olacaktır.
"Sidik yarışı", TDK sözlüğünde "Önemsiz ve değersiz konularda inatlaşarak birbirinden üstün gelmeye çalışma." şeklinde açıklaması olan ve artık dilimize yerleşmiş bir deyimdir. Ulusal gazetelerde dahi sansürsüz bir biçimde yazılabilir.(Bkz: SABAH - 22/04/2006 - Yılmaz Özdil)
“İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet daha vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lâkin mağlup edilemezler” Napoleon Bonaparte - Fransa İmparatoru
[Kapaklık ifade için teşekkürler...[/quote]
Bizler burada gayet medeni bir biçimde dizel-lpg tartışması yaparken konuya ".... yarışı" diyerek girmek ne kadar medenice ve bilgilendiriciyse ve üstelikte bunu "kapaklık ifade " diyerek destekleyenler de varsa benim DÜZEYSİZLİKTEN ne kastettiğim sanırım daha net anlaşılmıştır...
cevap vermeyeyim diyorum ama konuyu uzattıkça uzatıyorsunuz. ben o lafı sadece size söylememiştim. kaldıki söylediğim lafın medeniyetsizlikle yada düzeysizlikle alakası yok. lütfen laflarınıza dikkat edin. sizin yaptığınız tartışma gayet medeni ve düzeyli iken benim bir lafım mı anti-medeni ve düzeysiz. ilginç !!!
O zaman "kapaklık ifade" için alıntı yaptığın bölüme iyi bak bakalım hangi bölümü almışsın.
Sidik yarışı bölümünü mü, yoksa yukarda alıntı yaptığın bölümü mü?????
Hem sidik yarışı bölümünü kullanacaksın alıntı olarak hem de kapak oldu diyeceksin, arkasından da düzeyde bir şey yok diyeceksin...
Aramızda bir düzey farkı olduğu kesin...
Cem Bey saçmalamaya başladınız iyice
amacınız tahrik mi? Bu mu yapmaya çalıştığınız,
kime yada neye hizmet etmeye çalışıyorsunuz,
alıntı yapılan bölüm olmadan teşekkür edilemez mi,
kaldı ki kapaklık bir ifadeye her yerde her platform da teşekkür edilir,ya da en azından
edilmelidir,
düzeyi bilmem de Türkçe yi kullanmak adına farkımız olduğu kesin...
Asabi olduğumu nereden çıkardın? Uğurla ya da Borayla yazışmalarımıza baksana,yazılarımın hepsinde en az 2-3 smiley var. Asabi adam böyle mi olur????
İstanbul içinde 8000 km.lik ortalamamın 4.4 lt olduğunu, bunun için özel hiç bir şey yapmadığımı (meşhur kasma meselesi, hoş kassam ne olacak ya) şehir içinde lastiklerimin geçmediği semt olmadığını, dizelin lpg'ye göre üstünlüklerini mesajlarımda bir bir yazdım. Üstüne Uğur'a cevaplamadığım, atladığım bir sorusu varsa sormasını hemen cevaplayacağımı da yazdım.Bunları yazmama rağmen hala inanmayan varsa da (Bknz. Uğur, Bora) güzel bir akşam yemeği karşılığı ispat edebileceğimi söyledim.
Daha ne yapmam gerektiğini söyleyeceksiniz gerçekten merak ediyorum...
Eğer "kapak oldu" tabiri sizin için de düzeysizce değilse (itiraz gelmediğine göre öyle...) bu yazı acaba ne oldu![]()
Konu Cole Trickle tarafından (18/07/2008 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir.
Yapmanız gereken neydi biliyormusunuz, inanan inanır inanmayan inanmaz deyip konuyu kestirip atmaktı. 2 gündür size bunu anlatmaya çalışıyoruz ama lafları paragraflardan cımbızla çekip konuşuyorsunuz. mesela alıntı yaptığınız Murat'ın mesajındaki ana fikri almayıp asabiyete takıldınız. Ama ona bile yanlış takıldınız çünkü Murat asabiyet lafını Uğur ve Bora ile yaptığınız konuşma için değil benim mesajıma karşılık yazdıklarınız için söylemişti.
Esas konuya dönecek olursak 4.4 yapabilirsiniz. Aracınız otomatik. Sakin de kullanıyorsanız olabilir. Bunu kimseye ispatlamak zorunda değilsiniz.
Benim kimseyle bir yarış içerisine girdiğim yok zira bunu yukarıdaki mesajlarımda da açıkca belirttim ''bir polemiğe girmek niyetinde değilim,sizinle bir yarışma-atışma içinde de değilim yanlış algılıyorsunuz'' diye sanırım yazdıklarım güzel okunmuyor..
şimdi işi gücü bırakıp herşeye muhalefet olmaya çalışan bir kullanıcıya kendi fikirlerimi aktarmaya çalışırken bir moderatörün çıkıp da ''......yarışına döndü'' yazması gerçektende hiç hoş değil maalesef talihsiz bir cümle olmuş aslında üstüme almayacaktım fakat en son yazılan ''sadece size söylemedim'' şeklinde kaçamak birşey yazılması bana da cevap hakkı doğurdu..Benim hiçkimseyle öyle bir yarış içine girdiğim falan yok olamazda !! Lütfen moderatör görevim vardır diye her zaman her konuya istediğiniz şeyi yazabileceğiniz hakkını kendinizde görmeyin ve durduk yere insanları fikir alışverişinden soğutmayın..Biraz olsun tavırlarınıza ve kullandığınız kelimelere dikkat edin yahu bu kadar mı zor ?? Yada bu moderatörlüğü hiç yapmayın beceremiyorsanız..
Bu artık foruma yazdığım son mesajdır..Keyifli forumlar dilerim herkese...
Konu tempesty tarafından (18/07/2008 Saat 16:16 ) değiştirilmiştir.
Bora;
yukarda adı geçen ifadeyi bu konuyu okuyan her arkadaş yazmış olabilirdi,
moderatör diye yazmış değil ki adam,
sonuçta bi yaparım-yapamazsın havası oluşmuş ve o tabir kullanılmış,
hiç bir art niyeti olarak yazdığını düşünmüyorum
sonuçta foruma yazarsınız yazmazsınız sizin görüşünüzdür,
gidene kal--kalana git denmezKurtlar Vadisi tadında...
Ben o tabiri konu kapansın, yeter artık uzatmayın demek için yazmışken yeni bir polemiğin başlangıcı olması beni üzdü doğrusu. Ben hala konuyu kapatmaya çabalarken yangına körükle gidilmesi, en eski forumdaşlarımızın bile bizleri tanımaması üstüne tuz biber oldu. Anlayışınız ve anlamayışınız için de teşekkür ediyorum hepinize. Benim de bu konudaki son mesajım bu.
Kaygılarımla...
Muratın mesajındaki ana fikre karşı olan düşüncemi gayet net bir biçimde ortaya koyduğum için yazdığım cevapta tekrar tekrar dile getirmedim. Ama bu ana fikir hakkındaki düşüncem hakkında anlamadığın ya da kaçırdığın bir şey varsa sorabilirsin...
Bu arada sanırım Bora' da benim ne demeye çalıştığımı ve neye karşı olduğumu da anlamış gözüküyor.
Fakat işin daha da acısı kullanılan ifadelerden rahatsız olan kırılmış insanların kalplerinin "gidene kal- kalana git denmez" replikleriyle kazanılmayacağını daha bir moderatörün öğrenememiş olması...
Öyle ya nasılsa Cem gider, Bora gider, Uğur gider, yerine Ahmet gelir,Ali gelir,Veli gelir... Mantaliteniz bumudur?????
Konu Cole Trickle tarafından (18/07/2008 Saat 16:37 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri