Ben dizelde 7,5 ten aşşağı düşemiyorum nedeni düzensiz kullanmak çok çabuk hızlanıp yavaşlıyorum ,şehir içi malum.
Zannedersem bu konuda içimizde en cimri oruç (unik06) ortalama ilk rakamın 5 ten fazla görmedim![]()
yılda 10.000km yapan biri için yıllık 750ytl bir avantaj sağlar dizel. ama 4000 ytl fazladan verdiğin parayı faize koysan zaten yıllık 600ytl civarı faiz alırsın. gerek yok dizele.
benzinli mi? dizel mi? kendi kullanımınıza göre hesaplayınFiat Grande Punto 1.4 FIRE - Grande Punto 1.3 MULTIJET | Benzinli - Dizel Karşılaştırma Raporu
ne yapıyonuz siz yav nasıl kullanıyorsunuz bu arabaları....
geçen 102 ytl lik diesel koydum... lambam yanmadı bir ibre daha var kırmızı bölüme.. 515 km yol yaptım... ortalamam 4,8 lt bunun 275 km si şehir içi 240 km si şehir dışı... kardeş biraz az basın derin gaza.. yazın düşük değerler tutturmak kolay... motor ısıtmak derdide yok. kışın bu düşük değerleri tutturmak zor bilesiniz. yazın bari bu işi yapın....
))
hadi kolay gele...))
kesinlikle diesel derim gerisi yalan.. benzin miş tüpmüş.. düzen tutturmakmış. ikide bir petrole gir lpg al.. ben 600 km den önce petrole girmiyorum be....
Konu dejavu tarafından (05/07/2008 Saat 20:35 ) değiştirilmiştir.
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
cuma cumartesi erdemliden anamura gidip döndüm cumartesi tüm gün klima açıktı 400 km yol yaptım yarı agresif yarı normal kullanımda tam yarım depo çizgisinin üstünde şu an ve ortalama 5.8 lt. gösteriyor.
yılda 5000 km'ye dizel alınmaz tabi. ben yılda 25bin km yapıyorum
21 eylül 2008 de iki yıl olacak şu an 39,200 km de... türkiye de active benzinli gp 18,500 ytl ye satıldı.. (tempesty) birde active diesel de 23,500 (bebeto)lere gittiğini biliyorum... bu hesaplamaları yapanlar satarken dieselin daha fazla paraya gittiğini hesaplamıyorlar herhalde.. yukardaki fiyatları tam bilmiyorum ama bu fiyatlardı..tempesty sattımı bilmiyorum ama en son o fiyatı istemişti galiba.. valla satarkende en az 2000 ytl fark var aynı paket arabalarda.. her zaman diesel derim..
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
yılda 20.000 yapsam ortalama 5 yıl sonra aradaki farkı kapatıyor. 5 yıl sonra zaten satarım bu aracı. 5 yıl sonunda toplamda 100.000 km yapmış olsam ve satmak istesem, insanlar 2. el araç satın alırken 100.000 yapmış dizellere pek sıcak bakmıyorlar. ama benzinli araçta böyle bir sıkıntı yok nede olsa masraf çıkarsa dizelin yarı fiyatına halledebilceklerini biliyorlar. şahsen ben 5 yaşını ve 100.000 i doldurmuş bi dizel satın almam ama benzinli için aynı şeyi söyliyemiycem.
o senin yanlışın. 100.000 de dizeli rahatça alırım. 100.000 de benzine yaklaşmam. tabi gerekli kontrolleri yaptıktan sonra.
ben ankarada şehir içinde 6lt/100 km civarında yakıyorum, arabamdan da çok memnunum, ticari amaçlı kullanmıyorsanız bence dizel, iş içinde kulancam derseniz lpg derim,
hayır bilmeden bir şeyler söylüyorsun. biraz araştır lütfen. dizel motor mu , benzinli motor mu daha uzun kilometre yapabilir? hangisi daha çabuk yıpranır. böyle hareket edersen yanlış hareket etmiş olursun. o yüzden bu senin yanlışın dedim. ayrıca bu senin fikrin de tabi.
araştırma yapmadığımı nerden biliyorsun? biz 15 senedir oto alım-satım ve servis işiyle uğraşıyoruz. bu yazdıklarımıda bunca yıllık tecrübelerimize dayanarak yazıyorum. bana sanki kullandığın motorun fanatikliğini yapıyosun gibi geldi. ayrıca "o senin yanlışın" şeklinde bir giriş ifadesinide bu sitenin moderetörü olarak yakıştıramadım.
15 yıldır oto alım satım yapıyorsun ve böyle konuşuyorsun. Peki öyle olsun. Üzüldüm sizden oto alana. Ben kullandığım motorun fanatikliğini felan yapmıyorum. Tamam sen bildiğini okumaya devam et. Konu ile ilgili kafası karışan veya bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlar özelimden ulaşabilirler. Veya daha profesyonel bilgi için arkadaşa da başvurabilirler. Ayrıca bir gün yaptığım diğer moderatorlukler için teşekkür veya tebrik edersen, moderator olarak yakıştırmadığın şeyi de o zaman söylersin. Kusura bakma ama ben bu sitenin moderatoruysem, yanlış bilgi gördüğüm zaman müdahale ederim.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri