ugurozer Nickli Üyeden Alıntı
cvt sanzımanda otomatik modda kullandıgınızda alistigimiz vites degistirme sesleri yoktur. Gaz pedalına basma siddetiniz-aracın megili-agirligi gibi etmenlere gore motorun en yuksek hp ve torku arasında bir deger secilir motor devri neredeyse orda sabitlenir aracın hızlanması motorun devri sabit iken kasnak sisteminin artırımı ile gerceklesir, yani devirlenme sesi ve motor devri bittiginde bir yuksek vitese alıp tekrardan devirlenme sesi duyamazsınız cvt sanzımanda. Ama dualogic bildigimiz vtesli araba gibidir sadece debriyaja sizin yerinize bir robot basıyor vitesleri o degistiriyor. Cvt den dualogic e gectiginizde arac vites degistirdigi anda kafanız cama dogru yaklasacak alışana kadar :)
Dualogicde direksiyondan gecis yok olsada sacma olurdu jazz gibi dokundugun an hersey olup bitmiyor, ancak vitesden manuele alıp asagı yukarı dokunmalarla manuel kullanabiliyorsun fakat cok kullanıssız oluyor. duz vitesi seri kullanan bir kisi ne kadar cabuk vites degistirirse ve ne kadar sarsıntısız gecirebilirse dualogicde hersey bundan ibaret baska birsey bekleme. Sarsıntı konusunda yalnız puntolarımız hic fena degil yani cok nadiren sarsıntı oluyor tam gaz hızlanmalarda cabuk degisimlerde dahi ben genelde sarsıntı hissetmiyorum aynı benim gibi degistiriyor :)