Arduino, Mcp2515 modül ve ülkemizde olmayan bluetooth modülle ben de uğraşayım diyordum ama mevcut durumlardan başka bahara kalmıştı. Siz yapmışsınız bile. Elinize sağlık. Çalışmanızı paylaşabilirseniz sevinirim.
Arduino, Mcp2515 modül ve ülkemizde olmayan bluetooth modülle ben de uğraşayım diyordum ama mevcut durumlardan başka bahara kalmıştı. Siz yapmışsınız bile. Elinize sağlık. Çalışmanızı paylaşabilirseniz sevinirim.
Türkiye'deki malzemelerle yapmanın 2 yolunu denedim. Birincisi, Arduino, MCP2515 ve şu modülü kullanarak: https://www.direnc.net/bluetooth-ses-modulu . Modülün asıl adı BK8000L ve datasheet'inde sağ ve sol çıkışlarının negatiflerinin ortak olmadığı, ortak kullanılırsa ses kalitesinin düşük olacağı yazıyor ve aynen öyle oluyor. Bununla denemek isteyen olursa serial üzerinden komut (şarkı değiştir vb) gönderilebileceği yazıyor fakat firmware update yapmadan o da mümkün değil. Arduino ile pinlerini low'a çekerek şarkı değiştirebiliyorsunuz.
İkinci yöntem de en ucuz bluetooth ses modülünü alıp ayrıca bir ESP32'yi bluetooth klavye olarak göstermek ve klavye ile şarkı değiştirme düğmelerine basmış gibi göstermek. Bu yöntem çalışıyor ama benim pek hoşuma gitmedi.
Videoda çalışan kartta ise ESP32, PCM5102 (Türkiye'de olmayan tek parça) ve SN65HVD230 ile güç devresi var. Nasıl yapıldığını anlatmak kısa sürer diye düşünmüştüm ama biraz vakit alacak gibi görünüyor. Bu hafta evdeyim, bir aksilik çıkmazsa tüm detaylarıyla paylaşacağım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri