Sanırım aux üzerinden bağlantıyı da kaldırdınız. Elinize sağlık.
Sanırım aux üzerinden bağlantıyı da kaldırdınız. Elinize sağlık.
Aynen öyle
Tam olarak şöyle yaptım;
Blue & Me modülünün USB'den şarkı çalarken oluşturduğu CAN mesajlarını çözdüm.
Yeni bir modül yaptım. Blue & Me'ye gelen soketi bu modüle bağladım, yani Blue & Me'nin arabayla bağlantısını kestim. Blue & Me'yi de bu modüle bağladım.
Şarkı çalmıyorken CAN'den gelen mesajları Blue & Me'ye, Blue & Me'den gelen mesajları CAN hattına direkt aktardım.
Cep telefonu bağlanıp şarkı çalmaya başladığında Blue & Me'den gelen mesajları değiştirdim, sanki USB'den şarkı çalıyormuş gibi mesajlar gönderdim. Blue & Me ile radyo arasındaki ses bağlantısını da CD4051 ile kesip benim modülün ses çıkışına bağladım.
Yani cep telefonundan şarkı çalmıyorken her şey eskisi gibi çalışıyor, şarkı çalmaya başlayınca benim modül Blue & Me USB'den şarkı çalıyormuş gibi davranmaya başlıyor.
Nasıl yapıldığını şu sebeplerden paylaşamıyorum:
1) Türkiye'de satılmayan bir modül kullanıyorum. Tamamen Türkiye'de bulunabilen malzemelerle yapılabilecek bir şey yapmak istiyorum.
2) Kod atma kısmı çok zor. Arduino tabanlı bir şey yapıp bu aşamayı kolaylaştırmak istiyorum.
3) CAN mesajlarını SD karta kaydetme, CAN mesajlarını Bluetooth ile yayınlama gibi bu iş için gereksiz olan özellikler var. Bunların olmadığı bir versiyon geliştirmek istiyorum.
4) Vakit bulamıyorum
Ama kim yapmak isterse elimden geldiğince yardımcı olurum.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri