21 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Sadece LPG'li Araçta Tehlike Yoktur! Her araç yanabilir.

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Huseyin Metin
    Hmetin11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 26

Standart Cevap: Sadece LPG'li Araçta Tehlike Yoktur! Her araç yanabilir.

Serkan Bey tesekkur ederim.Uretim maliyeti farklı birsey ben pompa fiyatına odaklanıyorum.
    Ornegin siz Serkan Dolum tesisi Sahibisiniz.Ben de Husoil Benzin İstasyonuyum.Diyelim ki Mazotu bana 4,50 den veriyorsunuz ben de 5,15 den satıyorum.Benzini 5.20 den veriyorsunuz ben de 6 dan satıyorum.
    Bana LPG yi 2 TL den mi veriyorsunuz da ben 3.30-3.35 iken oraya İndirimli deyip 2.60 dan satıyorum.benim merak ettigim bu ya da Siz bana Gazı 2.50 den verirken ben Butan-Propan bu kadar koymayayım biraz azaltayım deyip degisiklik mi yapıyorum?

VW konusuna gelince bildigim kadarıyla LPG yi ısıtıp sıvı olarak araca vermek icin cok yuksek ısı lazım ve bunun icin tertibat dosuyorlar.Dunyada da rekabetten dolayı arac maliyetleri icin kilo dusuyor bunun icin de demir-celik-bakır yerine alumunyum-magnezyum vs subaplar,bujiler vs kullanıyorlar.Benim bujim,enjektorum magnezyum ise ve yuksek ısıya dayanıklı degil ise ben otorun tasarımını LPG ye uygun yapmamıssam bunu zorlamanın mantıgı nedir?

Okuyorsun 7500 TL ye sıvı enejektor sistemi diyor.Rolantide benzin diyor yuksek devirde benzin diyor ort. %20 tasarruf diyor.Sen motoru mahvet,10.000 lira harca,omrunu dusur sonucta kar yaptım?Bilemem yaptı mı yapmadı mı?Ama araclar LPG icin uretilmemis ki...Ayrıca bu LPG olayında genelde firmalar hep over hic olumsuz yanını anlatmaz ama forumlara girersin ya da o videoların altındaki yorumlara bakarsın sorun yasayanları gorursun.

E Torq aldın.Benzinle kullansan 10 LT lerden bahsediyorlar.LPG ile kullandın %20 fazla yakarsın 12 LT yapar.Turbo alıp 8 yaksan benzer rakamlar cıkar.Sonucta +/- iyi irdelemek lazım, biz Juke icin konustuk Servis Uygun degil kardesim diyor.Magnezyum diyor.Yuksek ısıya uygun degil diyor.Yok ben Juke alıcam LPG taktırıcam.ya da LPG taktırdım cok memnunum.İyi incelemek lazım ...

2. Bu mesajı için 2 kişi Hmetin11'ye teşekkür etti:

Hür General
    feyzullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 661

Standart Cevap: Sadece LPG'li Araçta Tehlike Yoktur! Her araç yanabilir.

Alıntı Hmetin11 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Serkan Bey tesekkur ederim.Uretim maliyeti farklı birsey ben pompa fiyatına odaklanıyorum.
    Ornegin siz Serkan Dolum tesisi Sahibisiniz.Ben de Husoil Benzin İstasyonuyum.Diyelim ki Mazotu bana 4,50 den veriyorsunuz ben de 5,15 den satıyorum.Benzini 5.20 den veriyorsunuz ben de 6 dan satıyorum.
    Bana LPG yi 2 TL den mi veriyorsunuz da ben 3.30-3.35 iken oraya İndirimli deyip 2.60 dan satıyorum.benim merak ettigim bu ya da Siz bana Gazı 2.50 den verirken ben Butan-Propan bu kadar koymayayım biraz azaltayım deyip degisiklik mi yapıyorum?

VW konusuna gelince bildigim kadarıyla LPG yi ısıtıp sıvı olarak araca vermek icin cok yuksek ısı lazım ve bunun icin tertibat dosuyorlar.Dunyada da rekabetten dolayı arac maliyetleri icin kilo dusuyor bunun icin de demir-celik-bakır yerine alumunyum-magnezyum vs subaplar,bujiler vs kullanıyorlar.Benim bujim,enjektorum magnezyum ise ve yuksek ısıya dayanıklı degil ise ben otorun tasarımını LPG ye uygun yapmamıssam bunu zorlamanın mantıgı nedir?

Okuyorsun 7500 TL ye sıvı enejektor sistemi diyor.Rolantide benzin diyor yuksek devirde benzin diyor ort. %20 tasarruf diyor.Sen motoru mahvet,10.000 lira harca,omrunu dusur sonucta kar yaptım?Bilemem yaptı mı yapmadı mı?Ama araclar LPG icin uretilmemis ki...Ayrıca bu LPG olayında genelde firmalar hep over hic olumsuz yanını anlatmaz ama forumlara girersin ya da o videoların altındaki yorumlara bakarsın sorun yasayanları gorursun.

E Torq aldın.Benzinle kullansan 10 LT lerden bahsediyorlar.LPG ile kullandın %20 fazla yakarsın 12 LT yapar.Turbo alıp 8 yaksan benzer rakamlar cıkar.Sonucta +/- iyi irdelemek lazım, biz Juke icin konustuk Servis Uygun degil kardesim diyor.Magnezyum diyor.Yuksek ısıya uygun degil diyor.Yok ben Juke alıcam LPG taktırıcam.ya da LPG taktırdım cok memnunum.İyi incelemek lazım ...
    Ayar düzgün olduğunda motorun sınırlarını zorlayacak ölçüde yüksek ısı olmaz. Hava-yakıt karışımını optimum seviyede yakıt haritasına kaydettikten sonra motorun zengin veya fakir karışımda kalıp aşırı ısınmasını gerektirecek bir durum kalmaz ortada. Dolayısıyla bahsettiğiniz magnezyum alaşımlı malzeme kullanılan araçlarda herhangi bir probleme yol açmaz. Montaj ve ayar için kurumsallaşmış, yetkili lpg servislerinin seçilmesi çok önemli. Yetkili olmayan atiker, brc vs. servislerde bilgisayarlarda yüklü ayar programları lisanslı olmadığı için ayarlar kusursuz bir şekilde yapılmış gibi görünse de esasında araç zengin veya fakirde kalıyordur. Bunun için yolda aracın tüm devirlerdeki lft-sft değerlerinin kapsamlı ve kusursuz bir şekilde ayarlanması gerekir. Son zamanlarda afr cihazlarıyla çok daha sağlıklı ayarlar yapılabiliyor. Magnezyum, aliminyum malzemeden dolayı sıkıntı yaşanacak olsa bugün trafikte dolaşan onlarca astra j 1.4 t 140 hp lpg'li aracın sanayi sitelerini hınca hınç doldurması gerekir. Tsi motorlarda da bahsettiğiniz sistem biraz eskide kaldı. Artık Prins'in tsi motorlar için uyumlu olan vsi2 sistemleri %50 oranında tasarruf sağlayabiliyor düzgün montaj yapıldığında. Bilinçli tercih, doğru montaj noktası ve ürün seçimiyle birlikte kusursuz ayar yapıldığında lpg'nin motor üzerinde çok aşırı tahribatı olmaz. Benzinle 500.000 yapacaksa lpg ile 400.000 yapsın pek önemli bir durum değil.

4. Bu mesaj için teşekkür edenler: