Bu forumda bazı yanlış bilgilendirmeler gördüğüm ve sadece "LPG'li araçlar yanar" gibi yanlış bir algı olduğu için bunu paylaşmak istedim.
Bu araç bir minibüs ve dizel... Bir kaza sonucu refüje çıkıyor ve direğe çarparak alev alıyor. İlk bulgular elektrik kontağı.
Şunu unutmayalım, LPG'ye göre benzin daha çok yanıcı bir maddedir. LPG'nin sızıntı durumunda alev alma riski vardır ancak yine de benzin hortumlarının bir süre sonra çatlaması, kırılması en ufacık bir durumda alev almasına yol açar. Benzinin alev alması için bırakın ateşi buhar bile yeterlidir.
Bu kazada ki araç LPG'li değildi. Demem o ki, yeterli bakımı olmayan, güvenlik tedbirleri alınmayan her araç yanabilir.
Tıpkı kamyon, TIR, otobüsler ve diğer taşıtlar gibi...
Bir abimiz "2 bin liraya taktığınız sistem ne kadar güvenli olabilir?" diye sormuştu. Bu konuda makine mühendislerinin yayınladıkları videoları ve konuşmalarını izlemesini tavsiye ederim. Bu arada benim aracım LPG'li değil, benzinli ama doğru montaj ile en güvenli sistem LPG'dir. Benzin veya mazot bir terslikte deposunu kapatmaz. Yanlış bilgilendirme olmasın diye paylaştım. Forumun değerli üyelerininde mutlaka yazacakları vardır. Herkese kazasız belasız sürüşler.
-1897695_.jpg