Alıntı Halilice Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Castrol magnetech 5-30 şiddetle öneririm her yağ değişiminde birde würt motor koruyucu koydururum araca motor yağı kalitesi daha da artar.
Alıntı MKavruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhabalar Kerim Bey, dizel aracınız için fiatın yağ kriteri temelde acea c2'dir. Dolayısıyla yakıt tasarruflu ve dpf uyumlu bu yağ kriterini karşılayan bir yağ kullanmanız gerekmekedir. dolayısıyla;

selenia (orjinal yağ, yalnızca bu motora özgü geliştirilmiş) - ithal
total ineo ecs 5w30 (peugeot özelinde geliştirilen ama acea c2 kriteri olan bir yağdır) - yabancı firma, yerli üretim
castrol magnatec 5w30 c2 (edge değil) - yabancı firma, yerli üretim
petrol ofisi pg 5w30 (3.2 litre, peugeot/citroen ve fiat motorları için geliş - yabancı firma (po, bir hollanda firması tarafından satın alınmıştır, önceki sahibi de avusturyadan bir firma idi), yerli üretim
mobilin uygun yağı yok (kusura bakmayın, yok)

yağlarını internetten bulabilirsiniz. Tercih elbette size kalmış lakin unutmayın, motorun üreticisi biz forum üyelerinden daha iyi biliyor, aracınızın belki de en pahalı parçasını üzmemeye çalışın derim
Hocam merhaba konuyu hortlatıcam ama kafam karman çorman oldu punto evo 2011 model 1.3 multijet aracım var. Daha önce 5w 30 motul koydurdum. Siz baya hakimsiniz konuya yağ tavsiyeniz var mı acaba?