zafer bey , puntolarda eklediginiz video daki gibi degil.puntolarda sadece iki alyanlı civata var onları söktükten sonra kampana sökülüyor.bizim kampanaları bijonlar tutuyor.
Ali Bey, youtube dan bizim araçların kampana sözümü ile hiç bir video bulamadım, daha önce ustam sökerken hiç dikkat etmedim. Belki diğer arkadaşlar nasıl söküldugunu anlatırlar. Youtube da farklı markaların farklı söküldugunu gördüm bizim Puntolarda muhtemelen 32mm alyanla sökülüyor;
https://m.youtube.com/watch?v=DxeULVqDGDc
zafer bey , puntolarda eklediginiz video daki gibi degil.puntolarda sadece iki alyanlı civata var onları söktükten sonra kampana sökülüyor.bizim kampanaları bijonlar tutuyor.
Yunus Bey, polo, fiesta, clioda da kampana var. Bu teknolojı guclu olmayan aracların on frenlerle rahatlıkla durabilmesinden ötürü arka tarafından dengesini belli oranda tutabildiği için maliyet avantajlı olarak kullanılmaktadır. Yanlış ustanın elinde disk de kampana da heba oluyor ınanın. Tuzla İçmeler'deki ustam günde 15 araç bakıyorsa yarısından fazlası başka ustaların mundar ettiği fren sistemleri, disk kampana farketmiyor. Yerli yabancı pek cok forumda pek cok aracla ilgili disk kampana konusması yapılır ve sonuc aynıdır: Dısk daha ıyıdır ama bazı aracların arka frenlerı ıcın fazla ıyıdır. kampananın hıcbır zararı yoktur ve uretıcıye de kullanıcıya da daha ucuzdur![]()
Üstad geçen hafta arka fren balataları ustama temizlettim, zımparalattım usta sıkılık ayarını kaliperin içinde ki ayar yeri ile sıktı ve şuan eskisi gibi arka frenlerin durmaya yakın çektiğimde tekerleri kitliyor..... Aracın normal frenlemesi de eskisi gibi oldu. Yani arka fren bataları elle sıkılık ayarı yapılıyor.
Evet ayrıca göbeği sökmeye gerek kalmadan balatalara ulaşılıyor.
Artı benim için önemli olan sabahları ilk kalkışlarda arka frenlerden gelen tuhaf gacırtılar gitti.
Konu Ezeldenberi tarafından (23/10/2016 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri