Alıntı ykaya1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Valla arkadaşlar bence hep sıkıntıların kaynağı fıat'ın maliyetten kısma adına 2016 yılında ürettiği punto gibi bir araca hala kampana fren koymasından kaynaklanıyor.3 tane punto kullandım ve tüm araçlarımda da bu kampana problemlerini yaşadım.Kampanalı araçlarımın hiçbirisinde de el freni istediğim hassaslıkta olmadı.Bir seferinde el freni çekerek aracım kendi kendine gidip bir yere çarpıyordu.Ayarı sıkarsan el freni kalkmayacak derecede sertleşiyor.Gevşek yapsan bu sefer de el freni tutmuyor.En son sattığım puntomda aracımın arka frenleri dengesiz tutuyordu.Bir taraf diğer taraftan daha fazla tutuyordu.Ben cırcırları kendim ayarlayım derken hepten kampananın ayarını kaçırmıştım.Yani velhasıl kelam kampana fren ayarını kaçırdın mı tam bir baş belası.Şu an bravomda 4 teker disk fren.El freni milim kaçırmıyor.Ayar sıkıntısı falan derdi yok.
Yunus Bey, polo, fiesta, clioda da kampana var. Bu teknolojı guclu olmayan aracların on frenlerle rahatlıkla durabilmesinden ötürü arka tarafından dengesini belli oranda tutabildiği için maliyet avantajlı olarak kullanılmaktadır. Yanlış ustanın elinde disk de kampana da heba oluyor ınanın. Tuzla İçmeler'deki ustam günde 15 araç bakıyorsa yarısından fazlası başka ustaların mundar ettiği fren sistemleri, disk kampana farketmiyor. Yerli yabancı pek cok forumda pek cok aracla ilgili disk kampana konusması yapılır ve sonuc aynıdır: Dısk daha ıyıdır ama bazı aracların arka frenlerı ıcın fazla ıyıdır. kampananın hıcbır zararı yoktur ve uretıcıye de kullanıcıya da daha ucuzdur