Merhabalar,
Madem skandallarıyla, bozuk şanzımanıyla, ynlış yakıt tüketim değerleriyle ve müşteriye/devletlere attığı kazıkla adını duyurmuş vw grubundan örnek verdik, grubun en düşük profilli markası skodanın rapid modelinin fiyatını egea ile karşılaştırmanızı öneririm. Aynı zamanda çok daha küçük olan clio symbolün de fiyatına bakmanızı tavsiye ederim. Tüp takılabilen bir benzin otomatik için egea ideal bir aralıkta gibi. Yerli marka kullanmayı seven, tercih eden ve teşvik eden birisi olarak; yerli otomobil üretmek için iskandinav batığını alarak hamle yapmayı planlayan güzel ve yalnız ülkemin unutturulmaya çalışılan en büyük (ama maalesef son olmayan) markasıdır TOFAŞ. Bu markayı silmek için fiat da işe alınan birisini bile biliyorum (şaka yapmıyorum, görevi TOFAŞ markasını silmekti). Dünyanın genel bir trendi olarak "orta direk" diye tabir edilen gelir sınıfının azalması bu sınıfa hitap eden fiatın modellerini yenileyememesi sonucunda aleyhine olduğu kadar, ülkemiz kadar kendi değerine küfreden başka bir millet olmadığından ötürü fiat, TOFAŞ markasıyla iyice darbe almıştır. Kuş serisinde sedanların arkasını bile kesse çağ atlayacak bir markanın bugün taşlanması üzücü. Unutmayın, TOFAŞ piyasadan çekilince hyundai(eski serileri) , geely, samand, daewoo, dacia ve adını şu an hatırlayamadığım diğerleri gibi markalara gün doğdu. lütfen trafiğin (hoşunuza gitmese de) belkemiği ücretli taşıma araçları olan taksi-dolmuş-otobüs (ve hatta metrobüs) markalarına bakın. Karsan direnebiliyor yalnızca. Fiat marka olarak umrumda değil, ben ya da ülkem sahibi değil çünkü. Ama unutmayın, bu topraklarda bizim adımıza bizimle beraber ihracat yapıyorlar. Parayı bulduğumuz gibi vw'nin kapısını aşındırmış bir nesil olarak tasit.com sitesinin araştırmasına göre 3-5 yıl aralığında araç değiştiriyoruz. İthalat yoğun olarak gerçekleşen bu alışverişte otomotiv sektörümüzün yegane sancağı konumundaki yedek parça sektörümüze de 5 yıl garanti "havucu" altında yetkili servis ve "orijinal" parça zorunluluğu dayatılarak ayrı bir darbe inmektedir. Kusurlu gelen araçlar ile ilgili müşteri bilinçsizliğinden kaynaklı dayatma olmadığından ötürü de ülkemize gelen "defo"ların vatandaş tarafından vatandaşa kazık atılarak elden çıkarılmasının "keyfini" de lütfen unutmayalım. Velhasıl; marka, sizin verdiğiniz değer kadardır ve kaliteyle her zaman doğru orantılı değildir.
Sağlıcakla..
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri