Alıntı ORS15 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
daha önce Euro 4 motor, 2007 model , 1.3, 75 beygir vardı, 120.000 km değdi, sattığımda onunla 200 e kadar görüyordum. şu anki aracımla 195 i gördüm az daha giderdi ancak yol kısaydı, aracım 1.3, 75 beygir 2013 model 23.000 km de.Normal şartlarda 180 veya 190 gibi hızlara ulaşması gerek. bence motorda sorun olmaya bilir , örnek balataların sıkıyor olabilir. lastiklerden ola bilir bence önce bir inceleme yap. bunun yanında bazı arkadaşlar yorumlarda , dizel araçlarda devirli kullanmak zararlı demişler tam tersi , fayda sağlar, örnek turbonun ömrünü artırır. Bun yanında motor biraz daha seri olur.
Alıntı timozz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu gün bende denedim. Lastiklerim kışlık 140a kadar fena değildi. 140-160 arasında ivmelenme çok uzun sürdü. Benzinli araçlarda yapılan 2-3 4-5te yapmadım. (3000 arasında vites geçişleri yaptım. çok yüksek devirlerde kalkmadım)

sonrada yol bitti zaten
Ne bileyim arkadaşlar şu anki durumda sorun var gibi. Timozz arkadaşın dediği gibi 130 yapıyor 160a gelene kadar baya nazlı. egr emme manifoltu turbo boruları enjektör falan bunların temizliğini adam akıllı yapacaklarını da pek sanmıyorum. Bakalım ne olacak. Halbu ki sevmeye başlamıştım arabayı.